Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
BuBBleS napsal(a):
Jo, první dojem je pak ta nepřehlednost. Ono možná po čase člověk začně ty drobné rozdíly vnímat líp, ale je jestli má někdo líný oči a malej kontrast na monitoru, tak to bude náročnější.
Fruiko napsal(a):
Můžu jednu rychlou otázku? Na jakém zařízení na to koukáš? Jde mi hlavně o to jestli to je telefon / tablet / počítač, pokud počítač, jak moc máš kvalitní monitor? Protože to je jedna věcí, o kterou se s Megawirem furt hádám.
Tak tady jsem guilty as charged, protože jsem na tom stejně jako Fruiko. Používám na SZ výhradně notebook s průměrným displejem, obrazovka Full HD IPS, pokrytí ale pouze 55% sRGB, max. jas (240 cd/m2) a kontrast tuším 1200:1. Abych to ještě zkomplikovala, používám navíc profily kvůli odstínění modrého spektra, jako např. f.lux. :D Uznávám, že kontrasty se mi tak pro běžnou potřebu (scrollování, procházení databáze) vymývají.
Fruiko napsal(a):
Zrovna profily seriálů mi teda přijdou vymazlenější než na staré verzi (třeba to je tím, že rok a půl už funguji na nové). Ale když si dám screenshot staré a nové vedle sebe, tak nová je prostě hezčí a hlavně dostane víc informací "nahoru". Všechno klíčové vidím hned na první pohled. Proto by mě zajímalo, co tam je třeba špatně.
Něco je samozřejmě otázka zvyku, tady ale stále nesouhlasím. :/ Chápu, že celkový dojem je ucelený, hladký (sladěný) a vzhledově naprosto v pořádku. Problém je v tom, že to nefunguje z poloviny tak dobře jako stará verze. Novým uspořádáním vzniklo něco mezi seznamem a stránkou knihy nebo novin (zvlášť odsazení u seriálového plakátu evokuje ten dojem a psychicky Vás připravuje na spoustu zdlouhavého čtení) - to jsou grafické způsoby jak seřadit velké plochy textu, který je souvislý a ve velkém objemu (stránky jdou po sobě podobně jako framy ve filmu), je nutné udržet konzistenci. Profil seriálu ale není nutně tento případ - k rychlému zpracování informací takového typu je pro mozek přirozené prioritizovat na základě kontrastu. Ten kontrast ale není dostatečný, a nemyslím pouze barevný - všechny grafické prvky jsou nyní srovnatelné velikosti, chybí výrazný nepoměr ve velikostech u jednotlivých prvků na základě jejich důležitosti. Např. vrátit se k širokému panelu s obrázkem seriálu, blízko něj velikému prvku s hodnocením a zbytkem nacpaným pod tím, by dle mého výrazně prospělo. Nemusela by to být jediná cesta, ale mířená správným směrem. Asi bych se na Vašem místě nebála být více hravější.
Po 2 letech práce Vám ale nechci být po bitvě generálem. :)
Shadris f.lux gang! :D
andromache napsal(a):
Bohové!! Stará verze!! Tohle si schovávám na památku :D.
Dovoluji si nesouhlasit.. Já to mám přesně takhle nepřehledné...
Wooooow. Tak to je mazec :D Viděla jsi vůbec někde na nějakém jiném zařízení, jak ta titulka má vypadat? :D
ragelly napsal(a):
Wooooow. Tak to je mazec :D Viděla jsi vůbec někde na nějakém jiném zařízení, jak ta titulka má vypadat? :D
Jo, u maminky na noťasu na sedmičkách už to vypadá takhle :D.
megawir napsal(a):
Tohle už je mobilní verze .-) takže nízké rozlišení, na velkém displeji to holt nevypadá nic extra... líp by to mohlo vypadat na výšku
Sakra, taky by se těm chytrákům nemuselo lozit furt ty víš kam :D. Jejich problém, že neumí používat počítač :D :D.
Zdravim bude aj spat navrhy na pridanie serialu ? uz sa mi kopi co chcem pozerat a nie je tu este :D
frozennort11 napsal(a):
Zdravim bude aj spat navrhy na pridanie serialu ? uz sa mi kopi co chcem pozerat a nie je tu este :D
Bude. Prozatím jsou požadavky v tomto vláknu ve fóru.
andromache napsal(a):
Sakra, taky by se těm chytrákům nemuselo lozit furt ty víš kam :D. Jejich problém, že neumí používat počítač :D :D.
Umí, ale nechce se jim :P.
Drunk_Queen napsal(a):
Umí, ale nechce se jim :P.
Tak to je váš problém tím tuplem /-).. Ta technika vás jednou zabije :D. Já mám svého blbáka a za nic bych ho nevyměnila :D
andromache napsal(a):
Tak to je váš problém tím tuplem /-).. Ta technika vás jednou zabije :D. Já mám svého blbáka a za nic bych ho nevyměnila :D
To máš za to, že používáš Windows XP.
Drunk_Queen napsal(a):
To máš za to, že používáš Windows XP.
Však to byl taky nejlepší operační systém eva.. /-)