Diskuzní fórum

Chicago PD

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

stouloul
Uživatel od první verze | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
17. 2. 2021 / 20:22:13 (před 4 roky)
off
tamkanova napsal(a):

ty se neobtezuj.... a nenavazej se do nikoho koho neznas.... neodsuzuj jeji praci! chceme ceske, tak si pockame... kdo chce slovenske, jiste si je davno nasel... proste nam je necpi a jdi si radsi provetrat hlavu, moc sedis u pc.... =D cestina forever =D

Já se navážím do někoho? Já někoho odsuzuju? Já si naopak plně vážím práci všech překladatelů a vím, jaké to mají těžké. Ty akorát odsuzuješ práci jiných překladatelů. Prosím tě, uklidni se a už do nikoho nerýpej. Děkuji.

BFox
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
19. 2. 2021 / 15:51:09 (před 4 roky)
off

Jen výjimečně se do takové "výměny" zapojuji. Nezlob se, ale opravdu se navážíš. Doporučuješ, ať MissLiz se s titulky neobtěžuje a pak se divíš reakcím.
Byly doby, kdy jsem slovensky rozuměl stejně jako česky, ta doba je pryč.
Pokud mám možnost volby, využiju kvalitní české titulky, pokud ne, pak použiji kvalitní slovenské titulky, ale vždy preferuji češtinu, která je můj rodný jazyk.

Uvedu příklad - titulky k seriálu The Resident, kde jsou jenom (kvalitní) slovenské.
Mám po ruce slovník, ano slovník a často tam nějaké výrazy hledám, což trochu zdržuje.
Takže, pokud mám možnost volby, RÁD a TRPĚLIVĚ POČKÁM, až překladatel přeloží.

A protože dnešní doba je šílená - není to nic proti Slovákům, v práci jich máme 1/3,
jako přátele mám některé z nich (jen se neshodneme na některých tématech - hokej, fotbal,...:-)

Evie
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
19. 2. 2021 / 20:19:05 (před 4 roky)
off
BFox napsal(a):

Jen výjimečně se do takové "výměny" zapojuji. Nezlob se, ale opravdu se navážíš. Doporučuješ, ať MissLiz se s titulky neobtěžuje a pak se divíš reakcím.
Pokud mám možnost volby, využiju kvalitní české titulky, pokud ne, pak použiji kvalitní slovenské titulky, ale vždy preferuji češtinu, která je můj rodný jazyk.

Uvedu příklad - titulky k seriálu The Resident, kde jsou jenom (kvalitní) slovenské.
Mám po ruce slovník, ano slovník a často tam nějaké výrazy hledám, což trochu zdržuje.

A protože dnešní doba je šílená - není to nic proti Slovákům, v práci jich máme 1/3,
jako přátele mám některé z nich (jen se neshodneme na některých tématech - hokej, fotbal,...:-)

Lépe bych to nenapsala :)

stouloul
Uživatel od první verze | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
21. 2. 2021 / 12:08:16 (před 4 roky)
off
BFox napsal(a):

S většinou souhlas. Nicméně, já se skutečně do nikoho nenavážím. Navážení vypadá opravdu jinak. A ano, pokud nejsou české, tak jsou slovenské, a to byla i moje pointa.
Co se týče toho rozumění slovensky, tak to se dá právě zlepšit například použítím slovenským titulků, jen to chce chtít. Na první dobrou některé výrazy nemusí být zřejmé, ale pak už se zapamatují a přístě už nedělají problém. Podobně to mají Slováci s češtinou.

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 2. 2021 / 14:35:52
milan.koch64
22. 3. 2021 / 12:12:54 (před 3 roky)
off

MissLiz evidentně jsi zřejmě zrezignovala tvořit další titulky v češtině. Je to docela škoda, pokud je to zapříčiněno jedním imbecilem stouloulem, který si nevidí do huby a chce jiným diktovat jak se mají učit slovenštinu. Pro nás ostatní to bylo perfektní, že ses ujala českých titulků. Kdyby to bylo jen trochu možné a pokračovala by jsi, vděk by byl jistě velký. :-) Vykašli se na jednoho narcise bez sebereflexe.

MissLiz
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
23. 3. 2021 / 00:34:15 (před 3 roky)
off

Panejo, tady se to rozjelo. Hezky postupně - moje absence byla způsobena vážnými rodinnými problémy, a proto jsem nereagovala na zprávy. A teď k titulkům - pokud mám být upřímná, tak jsem dost vážně uvažovala, že s překladem seknu. Slovenské titulky vždy byly výrazně rychleji a párkrát už mi bylo naznačeno, že se s českými titulky nemám obtěžovat. Pak jsem si ale přečetla vaše úžasné komentáře, které mě neskutečně ,,nakoply" a rozhodla jsem se, že v překladu budu pokračovat.
Titulky k dalšímu dílu se pokusím vydat do konce týdne.

Hansel
Běžný uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
24. 3. 2021 / 12:00:02 (před 3 roky)
off

Původně jsem nechtěl reagovat, ale opravdu mi to nedalo, když tady někteří uráží ostatní uživatele. Prostě tady uživatel stouloul jenom postnul alternativu, když ještě titulky nejsou. Pokud to nechcete, nemusíte vůbec reagovat.

milan.koch64 napsal(a):

MissLiz evidentně jsi zřejmě zrezignovala tvořit další titulky v češtině. Je to docela škoda, pokud je to zapříčiněno jedním imbecilem stouloulem, který si nevidí do huby a chce jiným diktovat jak se mají učit slovenštinu. Pro nás ostatní to bylo perfektní, že ses ujala českých titulků. Kdyby to bylo jen trochu možné a pokračovala by jsi, vděk by byl jistě velký. :-) Vykašli se na jednoho narcise bez sebereflexe.
Editováno: 2x | Naposledy: 24. 3. 2021 / 12:04:56
kopča
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
24. 3. 2021 / 21:49:09 (před 3 roky)
off

MissLiz, na kvalitní české titulky si rádi počkáme....a má to tak spousta lidí :-) takže za sebe moc děkuji, že budeš pokračovat v překladu nadále ♥

milan.koch64
25. 3. 2021 / 10:33:14 (před 3 roky)
off
Hansel napsal(a):

Původně jsem nechtěl reagovat, ale opravdu mi to nedalo, když tady někteří uráží ostatní uživatele. Prostě tady uživatel stouloul jenom postnul alternativu, když ještě titulky nejsou. Pokud to nechcete, nemusíte vůbec reagovat.

No on, stouloul, opravdu nepostnul alternativu!!! Víš co je napsání alternativy? "kdo spěchá jsou už slovenské titulky" - to je alternativa, ne to co napsal ten frajer. Netuším, co v těch hlavách máte, že nedokážete pochopit význam a tón psaného textu. Zaprvé všichni vědí, i bez něho, že jsou slovenské mnohem dříve, a jeho reakce na to, že chtějí jiní české titulky nebyla o žádné nabídce alternativy ale o arogantním vnucováním slovenských titulků. Nechápu proč ten frajer vůbec reagoval tímto způsobem na to, že chce někdo české titulky. Umím velice dobře slovensky ale slovenské titulky mi nesedí, nemám je rád. Tak co je mu do toho. Navíc arogantně vzkázat, že se MissLiz nemusí s předkladem obtěžovat... To je fakt mimo mísu.

BFox
25. 3. 2021 / 10:55:00 (před 3 roky)
off

Přesně tak. Pokud si přečteš poslední příspěvek MIssLiz, tak právě takové "alternativy", ji v podstatě odradily od českých titulků. Pouze to, že jsme se ozvali ji přimělo se k nim vrátit. Nadšeně čekám na její titulky.
A to není poprvé,kdy byl překladatel odrazen od pokračování právě takovými příspěvky, i když byli lidé, kteří by si rádi počkali. Takže nechat to být a neozvat se? Ne.
Pokud by se MissLiz rozhodla, že z toho či onoho důvodu nechce nebo nemůže pokračovat, jasně to chápu a jasně je to její právo a její čas a její život, který překladům obětuje. Ale aby ji odradily "alternativy"...

A učit se slovenštinu? Proč? Nemám žádné využití. Učím se s titulky pomalu angličtinu, kterou využiji i profesně a oprašuji polštinu (psaný text je složitější než mluva), když polské titulky jsou na seriály, které /dosud/ nikdo nepřekládá.

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 3. 2021 / 10:56:17