Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Nemůžu si pomoct, ale někde se vloudila chybička. Dnes je 27.2., poslední výherce tomboly je 25.2. (Alespoň tak to ukazuje mně.) A taky mi to píše, že dnes jsem si už lístky koupila, což je nesmysl.
Navíc se mi stávalo, že po zakoupení jednoho lístku, když jsem pak vlezla do tomboly podruhé, mi to automaticky prodalo i druhý lístek, i když jsem ho nechtěla (kontrolovala jsem jen kredity).
hudy536 napsal(a):
Nemůžu si pomoct, ale někde se vloudila chybička. Dnes je 27.2., poslední výherce tomboly je 25.2. (Alespoň tak to ukazuje mně.) A taky mi to píše, že dnes jsem si už lístky koupila, což je nesmysl.
Vím o tom.
hudy536 napsal(a):
Navíc se mi stávalo, že po zakoupení jednoho lístku, když jsem pak vlezla do tomboly podruhé, mi to automaticky prodalo i druhý lístek, i když jsem ho nechtěla (kontrolovala jsem jen kredity).
Nesmíš mačkat odeslat znovu. :D
Fruiko napsal(a):
Vím o tom.
Nesmíš mačkat odeslat znovu. :D
No to jsem právě nikdy nemačkala, jen jsem tam vlezlo a koupilo mi to druhý lístek samo.
Takový truhlík fakt nejsem :D.
Asi to pořád zlobí, včera jsem koupila jako vždy 1 lístek, ale napsalo mi to, že mám koupené 2. Dnes jsem to zkusila pro jistotu znova: kupuji 1 (na roletku s množstvím neklikám, pouze na OK), ale opět uvedeno, že mám koupené 2 - přitom to odečetlo jen 3 kredity.
Nira napsal(a):
Dnes jsem to zkusila pro jistotu znova: kupuji 1 (na roletku s množstvím neklikám, pouze na OK), ale opět uvedeno, že mám koupené 2 - přitom to odečetlo jen 3 kredity.
Přesně to samý se mi dneska taky stalo...
Možná by nebylo od věci používat jiný RND generátor, na to, jak málo lidí se tomboly účastní, vycházejí někdy pozoruhodně nepravděpodobné výsledky. Stálo by za to orientačně spočítat pravděpodobnost, že dva jedinci dvakrát vyhrají v sekvenci J1J1-J2J2. V minulosti se již několikrát vyskytly opakované výhry v rámci měsíce, někdy jdoucí po sobě...
_-0-_ napsal(a):
Možná by nebylo od věci používat jiný RDD generátor...
Pohled na dnešního výherce mě upřímně pobavil, gratuluji :-D
Nira napsal(a):
Pohled na dnešního výherce mě upřímně pobavil, gratuluji :-D
Mě také :-) Značně.
Kromě toho jsem si až ve Tvé RE všiml, že jsem napsal RDD místo RND (opraveno).
_-0-_ napsal(a):
Možná by nebylo od věci používat jiný RND generátor, na to, jak málo lidí se tomboly účastní, vycházejí někdy pozoruhodně nepravděpodobné výsledky. Stálo by za to orientačně spočítat pravděpodobnost, že dva jedinci dvakrát vyhrají v sekvenci J1J1-J2J2. V minulosti se již několikrát vyskytly opakované výhry v rámci měsíce, někdy jdoucí po sobě...
Hm. Ne.
Jak už jsem psal. V okamžiku, kdy si koupíš tiket dostaneš číslo s pořadím. MySql Rand() pak vybere náhodné číslo z intervalu 1 až počet tiketů. Takže i kdyby furt vybíralo stejné číslo (což nevybírá), to že nakoupíš každý den tiket se stejným číslem je závislé na ostatních.
Fruiko napsal(a):
Hm. Ne.
Jak už jsem psal. V okamžiku, kdy si koupíš tiket dostaneš číslo s pořadím. MySql Rand() pak vybere náhodné číslo z intervalu 1 až počet tiketů. Takže i kdyby furt vybíralo stejné číslo (což nevybírá), to že nakoupíš každý den tiket se stejným číslem je závislé na ostatních.
Ano, vzpomínám si (kupodivu :-) Lituji, že jsem již zapomněl hodně z matiky, protože mi od oka přijde, že je těch vygenerovaných náhod příliš. Fakt by stálo za to spočítat pravděpodobnosti jejich výskytu (pro zajímavost), protože to na pohled (bez výpočtu) vypadá, že ten random generátor je zatížený nějakou chybou. O to spíše, že se denně liší celkový počet hráčů (ticketů). Kdyby se hrálo o velké prachy, tak bych zkusil hledat zákonitosti, takhle jenom krafu do toho, jak funguje algoritmus RND gen.