Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
konz napsal(a):
Jen doufám že to nejvyšší nesmázne teď je to jen bokem. Přijd do všehovšudy a vysvětli mi to slovo "bo"...
dúfam, že ma to nenapadlo prvú, ale podľa mňa slovo "bo" znamená v češtine "nebo" a v slovenčine "alebo". neviem, čo napadá teba...
Yukari napsal(a):
dúfam, že ma to nenapadlo prvú, ale podľa mňa slovo "bo" znamená v češtine "nebo" a v slovenčine "alebo". neviem, čo napadá teba...
Ne, slovo "bo" znamená "neboť" = "protože". Ale postupem času toto slovíčko přebrali Pražáci, bo (protože) se jim zdálo strašně "kůl" a začali ho používat jako zkráceninu od "nebo". (asi nevěděli co doopravdy znamená...)
Příklad: Nešel jsem ven, bo pršelo.
Tak těch je hodně,ale nejvíc mě pobaví Simpsonovi,Dr.House,Zoufalý manželky,muži na stromech,krok za krokem,chůva k pohledání...A takhle bych mohla pokračovat dál :D
ja si myslim že červený trpaslík a dr.house
AlexKapranas napsal(a):
Ne, slovo "bo" znamená "neboť" = "protože". Ale postupem času toto slovíčko přebrali Pražáci, bo (protože) se jim zdálo strašně "kůl" a začali ho používat jako zkráceninu od "nebo". (asi nevěděli co doopravdy znamená...)
Příklad: Nešel jsem ven, bo pršelo.
Přesně tak. Bo znamená protože, používají to hlavně Ostraváci, kteří mluví krátce:D Což jsem i já mimochodem. A to s tím nebo je fakt marné.
Podle mne je vtipný ve své podstatě každý seriál, ale jedny z nejvíce vtipných mi přijdou Simpsonovi a Alf
Červený trpaslík, Krok za krokem, Mr. Bean, Plešoun, Chůva k pohledání, Simpsnovi a Futurama...i dál, ale to bys me tu byli nadlouho.
a co takhle Walker Texas Ranger? ten mi přijde vtipnej až moc:D
Red Dwarf, M*A*S*H*, Chůva k pohledání
Walker a Esmeralda....