Diskuzní fórum

Adventní kalendář 2020

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Marťa
Uživatel od první verze | Cool level: 22 | Chandler Bing
4. 12. 2020 / 01:18:44 (před 3 roky)
off
Ivka22 napsal(a):

Hm, tak nevim. Asi mám málo nakoukáno... :( Dala jsem s obtížemi první seriál, ty další se nechytám. Filmy trochu lepší, ale čtvrtý taky netuším...

Vlastně, ani to není o tom kolik toho máš nakoukáno, i když to rozhodně hodně pomáhá ;-)
Základní pravidlo je "piš, co vidíš", akorát někdy musíš přemýšlet už trochu komplikovaněji, jako např. je to písmeno nad jiným, pod jiným, v něm, kolikrát tam je, jakou to má barvu, je tam osoba, která běhá, nebo kráčí, vraždí atp.
Doporučuju ti si najít starší články, kde je i vysvětlení těch hádanek, pak se naučíš přemýšlet "trochu jinak" ;-)

Nemusíte souhlasit s mými názory, ale ani je neodsuzujte. Taky vám do hlavy necpu Velkou královnu pandu.
Ivka22
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
4. 12. 2020 / 01:27:35 (před 3 roky)
off
Marťa napsal(a):

Vlastně, ani to není o tom kolik toho máš nakoukáno, i když to rozhodně hodně pomáhá ;-)
Základní pravidlo je "piš, co vidíš", akorát někdy musíš přemýšlet už trochu komplikovaněji, jako např. je to písmeno nad jiným, pod jiným, v něm, kolikrát tam je, jakou to má barvu, je tam osoba, která běhá, nebo kráčí, vraždí atp.
Doporučuju ti si najít starší články, kde je i vysvětlení těch hádanek, pak se naučíš přemýšlet "trochu jinak" ;-)

Děkuju za odpověď, ale když napíšu "z mraku prší modrá éčka", tak se takhle fakt nic nejmenuje... :D vůbec se do toho nemám pouštět, pořád se k tomu vracím, místo abych šla spát, nebo se podívala na nějaký seriál... to byl jen takový povzdech, nad tím, jak tu všichni píšou "je to lehký, mám to za 5 vteřin" a tak ;)

sindy955
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
4. 12. 2020 / 01:28:11 (před 3 roky)
off

Tak už mám oba dva :) dneska byli lehký oba :)

Editováno: 1x | Naposledy: 4. 12. 2020 / 01:49:35
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
4. 12. 2020 / 02:32:53 (před 3 roky)
off
Ivka22 napsal(a):

Děkuju za odpověď, ale když napíšu "z mraku prší modrá éčka", tak se takhle fakt nic nejmenuje... :D vůbec se do toho nemám pouštět, pořád se k tomu vracím, místo abych šla spát, nebo se podívala na nějaký seriál... to byl jen takový povzdech, nad tím, jak tu všichni píšou "je to lehký, mám to za 5 vteřin" a tak ;)

Ano, přesně tyhle provokace taky nesnáším :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
4. 12. 2020 / 05:09:49 (před 3 roky)
off

Jo tak letos by to šlo, otevřu vidím píšu, čekám na ty těžší 😂

smrk15
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
4. 12. 2020 / 06:04:03 (před 3 roky)
off

Filmová vteřinka, seriálová mě dnes bude hodně trápit

EDIT: tak už mám i seriál, dnes mě dost potrápil, neznám ho a i když mě tento směr napadl, našeptávač mě nepodržel :( Ale já se nevzdal a přelstil jsem ho napsáním dalšího písmenka a pak už byl na mou moudrost krátký :D

You look sad. Don't be.
Editováno: 1x | Naposledy: 4. 12. 2020 / 07:47:07
NikaV
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
4. 12. 2020 / 06:36:55 (před 3 roky)
off
Ivka22 napsal(a):

Je lepší jít na to tak, aby tam sloveso bylo v jiném tvaru. Třeba pršící éčka. A taky to musíš zkusit jak v češtině, tak i v angličtině, protože nikdy nevíš, v jakým to je jazyce.

One Geek Girl
janka89
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
4. 12. 2020 / 07:04:51 (před 3 roky)
off

zatiaľ na obe pozerám ako puk... ešte to nechám chvíľu tak, kým budem žiadať o pomoc, ale dnes mi to nemyslí očividne :D

sgjoli
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
4. 12. 2020 / 07:44:46 (před 3 roky)
off

Na tu dnešní hádanku také zatím koukám jak puk. :-D

Kafe, knihy a seriály!
Zli_ne_čka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
4. 12. 2020 / 08:06:10 (před 3 roky)
off

Dneska kouknu, myslím si, že to bude těžší.. A zachvili mám hotovo. Asi už mám za ty roky nacviceno.

@del