Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Ivka22 napsal(a):
Hm, tak nevim. Asi mám málo nakoukáno... :( Dala jsem s obtížemi první seriál, ty další se nechytám. Filmy trochu lepší, ale čtvrtý taky netuším...
Vlastně, ani to není o tom kolik toho máš nakoukáno, i když to rozhodně hodně pomáhá ;-)
Základní pravidlo je "piš, co vidíš", akorát někdy musíš přemýšlet už trochu komplikovaněji, jako např. je to písmeno nad jiným, pod jiným, v něm, kolikrát tam je, jakou to má barvu, je tam osoba, která běhá, nebo kráčí, vraždí atp.
Doporučuju ti si najít starší články, kde je i vysvětlení těch hádanek, pak se naučíš přemýšlet "trochu jinak" ;-)
Marťa napsal(a):
Vlastně, ani to není o tom kolik toho máš nakoukáno, i když to rozhodně hodně pomáhá ;-)
Základní pravidlo je "piš, co vidíš", akorát někdy musíš přemýšlet už trochu komplikovaněji, jako např. je to písmeno nad jiným, pod jiným, v něm, kolikrát tam je, jakou to má barvu, je tam osoba, která běhá, nebo kráčí, vraždí atp.
Doporučuju ti si najít starší články, kde je i vysvětlení těch hádanek, pak se naučíš přemýšlet "trochu jinak" ;-)
Děkuju za odpověď, ale když napíšu "z mraku prší modrá éčka", tak se takhle fakt nic nejmenuje... :D vůbec se do toho nemám pouštět, pořád se k tomu vracím, místo abych šla spát, nebo se podívala na nějaký seriál... to byl jen takový povzdech, nad tím, jak tu všichni píšou "je to lehký, mám to za 5 vteřin" a tak ;)
Tak už mám oba dva :) dneska byli lehký oba :)
Ivka22 napsal(a):
Děkuju za odpověď, ale když napíšu "z mraku prší modrá éčka", tak se takhle fakt nic nejmenuje... :D vůbec se do toho nemám pouštět, pořád se k tomu vracím, místo abych šla spát, nebo se podívala na nějaký seriál... to byl jen takový povzdech, nad tím, jak tu všichni píšou "je to lehký, mám to za 5 vteřin" a tak ;)
Ano, přesně tyhle provokace taky nesnáším :D.
Jo tak letos by to šlo, otevřu vidím píšu, čekám na ty těžší 😂
Filmová vteřinka, seriálová mě dnes bude hodně trápit
EDIT: tak už mám i seriál, dnes mě dost potrápil, neznám ho a i když mě tento směr napadl, našeptávač mě nepodržel :( Ale já se nevzdal a přelstil jsem ho napsáním dalšího písmenka a pak už byl na mou moudrost krátký :D
Ivka22 napsal(a):
Je lepší jít na to tak, aby tam sloveso bylo v jiném tvaru. Třeba pršící éčka. A taky to musíš zkusit jak v češtině, tak i v angličtině, protože nikdy nevíš, v jakým to je jazyce.
zatiaľ na obe pozerám ako puk... ešte to nechám chvíľu tak, kým budem žiadať o pomoc, ale dnes mi to nemyslí očividne :D
Na tu dnešní hádanku také zatím koukám jak puk. :-D
Dneska kouknu, myslím si, že to bude těžší.. A zachvili mám hotovo. Asi už mám za ty roky nacviceno.