Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Film jsem neviděla už nějaké dva tři roky (když tedy nepočítám Sám doma na Vánoce :) ... u seriálů mám raději to, že jsou mnohem delší, oblíbené postavy se vyvíjejí psychicky i sem tam nějakou vnější změnou - barva a střih vlasů atd., hlavně si k nim ale vytvořím vztah a mnohem lépe se vžiju do děje.
Jak které filmy a jak které seriály, třeba původní film, Hvězdná Brána je podle mě skvělí a určitě ho mám rád asi stejně jako seriál ale třeba seriálová Buffy, tu filmovou překonává naprosto ve všem.
spome+nme si napriklad na Buffy film a porovnajme ho so seriálom a ihneď uvidíme co je asi tak kvalitatívne lepšie. Napríklad seriál Lost in Space som nikdy nevidel no myslím, že film ho dosť asi pochoval. Určite to tu milin-krát odznelo ale v seriáloch maju tvorcovia postavy viac psychicky vyppiplať. Podla mna sa film so serialmy dosť ťžko porovnava pretzože su to dva rozdielne formáty. K filmu sa pristupuje úplne inak. berie sa ako jednorázová záležitosť(teda ak nevznikne desať pokračovaní) a preto sa vo filme mu si k charakterom pristupovať s ovela väčšou rozvahou a opatrnosťťou, pretože by sa mohlo stať, že to autor buď preplní zbytočnými informáciami(je dosť ťažké sa rozhodnúť v procese tvorby čo je a čo nieje naozaj dôležité)alebo naopak film zostane prázdny, bez myšlienky s nulovým odkazom. v seriáloch sa môže autor so svojimi dietkami naozaj pohrať, aj keď v dnešnej dobe je toho už tak veľa, že je už dosť ťažké vymyslieť niečo nové. Vďaka bohu za inovatívnych autorov.
Tak budu u špatnýho filmu trpět 2 hodiny a u seriálu jen 20 nebo 40 minut
Ale dobrý seriál,u toho se bavim hodiny
Ale u filmu jen max 2 hodiny
Seriály jsou jednoznačně lepší
tak třeba v případě Buffy, přemožitelka upírů, film jsem ani nedokoukala jak mě nebavil, za to seriál umím skoro na zpaměť :))
SERIÁLY!!
Určitě seriály protože - postavy se tam můžou vyvíjet
- to napětí mezi vztahy je neuvěřitelné zatímco ve filmu na to všichni hned skočej
- navíc u některých jsou prakticky nekončné
- mám k postavám vztah
Takže filmy jsou dobrý jen k ukončení seriálů...
Filmy jsou dobrý na zahájení seriálu a jeho ukončení.
Jinak v seriálu se mohou postavy vyvíjet, dozvídáme se minulost, atd. Do filmu se nevleze například celý děj knižní předlohy, ale do seriálu už to takový problém nemusí být.
Já mám jednoznačně radši seriály, než filmy. Vždycky si říkám, že je mnohem lepší, pustit si 20 nebo 40 minutový seriál, než dvouhodinový film, z hlediska úspory času. To že si pak těch dílů pustím deset a ve výsledku u seriálu strávím milionkrát víc času už je vedlejší :D. Ne, to není ten pravý důvod. Vlastně nevím čím to je. Asi jak už bylo zmíněno tím, že si člověk časem k postavám utvoří větší vztah a taky mají více času se vyvíjet. Navíc se má člověk pořád na co těšit. Film skončí příliš rychle.
Seriál je lepší protože v něm je děj obsáhlejší než v dvouhodinovém filmu ale zase se to nesmí přehnat a zbytečně seriál natahovat .
Já mám ráda jak filmy, tak seriály. Podle nálady, ale je fat, že u seriálů je mi sympatičtější, že můžu s oblíbenou postavou zůstat déle. :)
Viděla jsem snad jenom "zeseriálovaný" film About a Boy.