Diskuzní fórum

Výzva 2023

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
10. 1. 2023 / 14:49:39 (před 96 týdny)
off
Zetha napsal(a):

Já to pochopila tak, že to jsou všechny ty kriminálky, co řeší každou epizodu jiný případ. Asi by se tam daly nacpat i lékařské seriály, tam je to případ v zásadě taky.

Přesně tak. V podstatě procedurálky, ale tenhle termín asi taky nepomůže. :-D

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
This is madness
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
10. 1. 2023 / 15:37:51 (před 96 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Přesně tak. V podstatě procedurálky, ale tenhle termín asi taky nepomůže. :-D

Tak jestli to chápu správně, tam prostě seriál, který v každé epizodě řeší situaci, která se už neprolíná do dalších epizod. To by pak splňoval třeba i mr. Bean Simpsonovi a podobně. Nejen krimi a lékařské.

Editováno: 1x | Naposledy: 10. 1. 2023 / 15:38:21
Fruiko
10. 1. 2023 / 15:55:08 (před 96 týdny)
off
This is madness napsal(a):

Tak jestli to chápu správně, tam prostě seriál, který v každé epizodě řeší situaci, která se už neprolíná do dalších epizod. To by pak splňoval třeba i mr. Bean Simpsonovi a podobně. Nejen krimi a lékařské.

V podstatě. Ale tam není ten "case". Takže bych zůstal u detektivek a doktorů. Ale jak se píše v článku, jaký si to uděláš, takový to máš. :D

Ikoja
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
10. 1. 2023 / 22:42:43 (před 96 týdny)
off

Co znamená Pilot seriálu neodehrávajícího se lineárně. Jsem z toho celá pomatená. Vůbec nevím co si pod tím představit. Prosím o radu. Děkuji

Fruiko
10. 1. 2023 / 22:45:12 (před 96 týdny)
off
Ikoja napsal(a):

Co znamená Pilot seriálu neodehrávajícího se lineárně. Jsem z toho celá pomatená. Vůbec nevím co si pod tím představit. Prosím o radu. Děkuji

Většinou něco, kde nejdříve ukážou, jak to skončí a pak se seriál odehrává předtím a k tomu konci to spěje. Příklad je Big Little Lies, FlashForward či Damages.

Editováno: 1x | Naposledy: 10. 1. 2023 / 22:45:27
Ikoja
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
10. 1. 2023 / 22:57:05 (před 96 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Většinou něco, kde nejdříve ukážou, jak to skončí a pak se seriál odehrává předtím a k tomu konci to spěje. Příklad je Big Little Lies, FlashForward či Damages.

Ahaaa. Super díky.
Mě napadl seriál Fargo, kde je pro mě děj trochu pomatenej :-D.
Jelikož jsem neviděla ani jeden ze serialů, kde je nejdřiv konec a pak se řeší co a jak bylo předtím, je mi už jasné, proč jsem nepochopila zadání.

Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
11. 1. 2023 / 00:04:27 (před 96 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Čirou náhodou jsem teď narazila na Fosse/Verdon, který to taky splňuje.

LuciaG
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
11. 1. 2023 / 11:24:54 (před 96 týdny)
off

Ja mám asi najväčší problém s jednou najľahších kategórií. Case of the week. Z tejto kategórie som toho videla strašne veľa, lebo to bežne chodí v TV, takže neviem prísť na nič, čo som ešte nevidela. Určite je aj takých veľa ale mne jednoducho nič nenapadá. Ak má niekto nejaký tip, tak budem rada.

Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
11. 1. 2023 / 14:54:01 (před 96 týdny)
off
LuciaG napsal(a):

Ja mám asi najväčší problém s jednou najľahších kategórií. Case of the week. Z tejto kategórie som toho videla strašne veľa, lebo to bežne chodí v TV, takže neviem prísť na nič, čo som ešte nevidela. Určite je aj takých veľa ale mne jednoducho nič nenapadá. Ak má niekto nejaký tip, tak budem rada.

Tady jich je 37, snad něco najdeš.

I have a cunning plan...
LuciaG
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
12. 1. 2023 / 15:09:09 (před 96 týdny)
off
Lord Edmund Blackadder napsal(a):

Tady jich je 37, snad něco najdeš.

Ďakujem, našla som.