Diskuzní fórum

britské krimi

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
11. 1. 2024 / 20:10:06 (před 44 týdny)
off
bettyragy napsal(a):

Nemusí být úplně ponurý :-) ale je fakt, že to prostředí a styl vyprávění mi vyhovuje. Alespoň podle mě to není klasická rychlovka, a i pohled na to prostředí tomu dodává šmrnc.

Jo, to mi taky vyhovuje. :) Ještě jsem zapomněl na francouzské seriály, takže třeba Zone Blanche, La forêt nebo třeba mrazivý Glacé: The Frozen Dead (i když to mi přišlo slabší, ale možná jen kvůli tomu, že jsem četl knižní předlohu od Bernarda Miniera, který byla skvělá, a seriál tu atmosféru podle mě nedokázal využít). A zajímavou atmosféru má i (alespoň první série) lucemburského Capitani.

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Furiant
11. 1. 2024 / 20:11:13 (před 44 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Forsta jsem viděl první díl a na Poláky překvapivě dobrý.

Souhlas, jsem u čtvrtého dílu (ty poslední dva si asi nechám na zítřek) a zatím jako fakt celkem slušný. :)

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
11. 1. 2024 / 20:19:38 (před 44 týdny)
off
bettyragy napsal(a):

Sháním podobný seriál jako je Vera(zločiny z vřesovišť) nebo Shetland, podobný prostředím a atmosférou.
Nemusí být nutné z Velké Británie. Jo a Most znám :-)

Já jmenované neviděla, ale co třeba The Killing, to je remake Edmundem doporučeného seriálu Forbrydelsen. Odehrává se v okolí Seattlu, pořád tam leje a hlavní hrdinka se pořád mračí. Jedna epizoda je jeden den vyšetřování. Jestli si to dobře pamatuju, první dvě série pokrývají jeden případ, zbylé dvě pak mají každá vlastní případ.
A ještě jsem narazila na francouzsko-belgické krimi Zone Blanche, to by prostředím také mělo odpovídat a hodnocení to nemá vůbec špatné. Ale neviděla jsem.

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 1. 2024 / 20:26:10
bettyragy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
11. 1. 2024 / 20:29:27 (před 44 týdny)
off
Anyk napsal(a):

Já jmenované neviděla, ale co třeba The Killing, to je remake Edmundem doporučeného seriálu Forbrydelsen. Odehrává se v okolí Seattlu, pořád tam leje a hlavní hrdinka se pořád mračí. Jedna epizoda je jeden den vyšetřování. Jestli si to dobře pamatuju, první dvě série pokrývají jeden případ, zbylé dvě pak mají každá vlastní případ.
A ještě jsem narazila na francouzsko-belgické krimi Zone Blanche, to by prostředím také mělo odpovídat a hodnocení to nemá vůbec špatné. Ale neviděla jsem.

the Killing jsem už viděla, to už je starší. To druhé mrknu

bettyragy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
13. 1. 2024 / 23:07:58 (před 43 týdny)
off
Furiant napsal(a):

Jo, to mi taky vyhovuje. :) Ještě jsem zapomněl na francouzské seriály, takže třeba Zone Blanche, La forêt nebo třeba mrazivý Glacé: The Frozen Dead (i když to mi přišlo slabší, ale možná jen kvůli tomu, že jsem četl knižní předlohu od Bernarda Miniera, který byla skvělá, a seriál tu atmosféru podle mě nedokázal využít). A zajímavou atmosféru má i (alespoň první série) lucemburského Capitani.

Tak jsem během dneška viděla Glacé: The Frozen Dead, dobré, ale jak píšete slabší. Ale aspoň zase něco nového. Děkuji

Furiant
14. 1. 2024 / 19:15:55 (před 43 týdny)
off
bettyragy napsal(a):

Tak jsem během dneška viděla Glacé: The Frozen Dead, dobré, ale jak píšete slabší. Ale aspoň zase něco nového. Děkuji

No není vůbec zač, jsem rád, že jsem mohl pomoci a doporučit další seriály. :)

2/2
12