Diskuzní fórum

Stahování seriálů v ohrožení - válka o svobodu internetu

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
31. 1. 2012 / 22:50:17 (před 12 roky)
on

To Lucik21: Nejde o to, že stahoval a kolik toho stáhnul, ale o to, že stahoval přes torrenty, a proto všechno, co stahoval, tak minimálně během stahování sdílel.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Lucik21
Redaktor | Cool level: 33 | Jack Carter
31. 1. 2012 / 22:59:50 (před 12 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

To Lucik21: Nejde o to, že stahoval a kolik toho stáhnul, ale o to, že stahoval přes torrenty, a proto všechno, co stahoval, tak minimálně během stahování sdílel.

Já vím, že nejde o množství souborů, ale o princip toho, že vůbec stahoval přes torrenty, ale i tak by mě zajímalo, kolik toho stáhnul, nemám představu, kolik tak lidi sthujou. (a jestli se mám cítit jako žabař, nebo se začít bát, protože přes torrenty jsem taky stahovala a znám dost lidí, co to dělaj pořád)

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
1. 2. 2012 / 10:27:16 (před 12 roky)
on

Share server EX.UA byl zavřen ukrajinskou policií, TWITTER bude cenzurovat jak o život, každý den další nepříjemné zprávy. Novináři mají o čem psát a vytvářejí atmosféru, která musí budit nadšení v establishmentu i u autorskoprávních, vydavatelských a produkčních molochů. Vytváří se atmosféra strachu a pocit, že je zapotřebí deanonymisovat NET (brzy přijdou argumenty typu "když nedělám nic špatného, tak nemám co skrývat") a vzbudit dojem, že je stahování (bez sdílení) a kopírování audia, videa a titulků pro vlastní potřebu něčím nemravným, nelegálním a trestným - i když je (jak jsem již několikrát napsal) opak pravdou.

Na ROOTU je další článek o tom, jak anonymisovat server na netu (provoz v .onion) a další článek o ACTA.

To Lucik21: Kdyby ses dívala na 3 díly seriálu denně, tak by to bylo měsíčně cca 30 GB, pokud Tě ovšem neočarovala vyšší rozlišení... Nesejde na datovém objemu (jako třeba v CA, kde provideři reagují i na objem datového toku), ale o to, jestli se dostane Tvoje IP do hledáčku PČR jako IP, ze které se sdílela data, požívající autorskoprávní ochrany. Na to stačí (při troše smůly) stahovat jednou v životě pár minut pžes torrenty. Všechny, kdo stahují, trestat nemohou - to by postihli většinu národa, ale člověk se může stát exemplárním případem - to vyloučit nejde. Zkrátka pro většinu populace (lamy) platí, že chce-li být downloader v bezpečí, musí se řídit principem AV soubory stahovat, ale nesdílet.

EDIT 1: Na PCTUNING.CZ je docela povedený souhrn událostí poslední doby a úvahy okolo něj.

EDIT 2: Souhrn toho, co může přinést ACTA, SOPA A PIPA NA NA DSL.CZ.

EDIT 3: Kolik utrácí zábavní průmysl za lobbing a volební příspěvky? Odpověď je ve článku na serveru LUPA.CZ.

Editováno: 3x | Naposledy: 2. 2. 2012 / 12:17:26
Michalenka
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
1. 2. 2012 / 18:02:56 (před 12 roky)
off

Proto já torrent už dáávno zavrhla :DD

Keep calm & Be Fan of TV Shows :P
_-0-_
2. 2. 2012 / 13:20:50 (před 12 roky)
on

Všechny linky vedou na texty v EN (bohužel):

Analýza ACTA - kompatibilita s Evropskou chartou lidských práv a Evropskou úmluvou o lidských právech

LINK 1

O způsobu sjednání a přijetí ACTA:

LINK 2

Megaupload - shrnutí v mediích:

LINK 3

LINK 4

LINK 5

Megaupload - znění žaloby:

LINK 6

Editováno: 1x | Naposledy: 2. 2. 2012 / 13:24:04
_-0-_
6. 2. 2012 / 16:23:43 (před 12 roky)
on

Vi článek "11. února bude celá Evropa protestovat proti ACTA", "Zastaví Polsko dohodu ACTA?" a zejména "Česká vláda pozastaví ratifikaci ACTA."

Editováno: 1x | Naposledy: 6. 2. 2012 / 16:27:45
Locke
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
6. 2. 2012 / 19:04:33 (před 12 roky)
off

Hlavně třetí článek mi udělal velikou radost :-)

Hold the Door!
12/12
1 ... 6789101112