Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
facebook je podle mě spíš strategický cíl. bude to asi nejnavštěvovanější web na světě, mají na něm své profily organizace, politici a má obrovskou podporu. když by ho napadli, tak se zvedne velká vlna prostestů, které budou chtít, ať se s tím něco udělá. oni by to pak mohli použít jako něco za něco.
ševča napsal(a):
facebook je podle mě spíš strategický cíl. bude to asi nejnavštěvovanější web na světě, mají na něm své profily organizace, politici a má obrovskou podporu. když by ho napadli, tak se zvedne velká vlna prostestů, které budou chtít, ať se s tím něco udělá. oni by to pak mohli použít jako něco za něco.
Podle mne by to mělo spíš opačný účinek. Dnes je lidí závislých na facebooku ceá řada, takže by se spíš zvedla vlna protestů proti Anonymous, že jim vzali jejich oblíbenou hračku.. vůbec, všeobecně, na facebooku vám degraduje myšlení.. jak tady už bylo zmiňováno, facebook je pro ně přátelský, Zuckerberg je pro svobodu na internetu, proti facebooku v podstatě nic nemají. Nanejvýš tak nahackovat profily těch organizací, ale nic víc.
Fruiko napsal(a):
Jo to jsem viděl v přímým přenosu a i když H1 mám relativně rád, tak pán občas mlel hrozný nesmysly... Ale třeba jen "zjednodušoval" pro televizní diváky...
Ano, ale zatím to byl jeden z mála veřejně vysílaných pořadů, kde nebylo presentovano jako názor majority, že by bylo nejlepší postavit "piráty" ke zdi. Celkem se totiž bojím, aby letitý brainwashing nepřinesl ovoce a aby si většina populace časem nemyslela, že dělá něco protizákonného a amorálního, když si stahuje AV z NETu. Od manipulace veřejným míněním je již jen krůček k přijetí zákonné normy, která by vyhovovala distributorům (a kopírovala zmanipulované povědomí veřejnosti). Represe by potom na sebe nenechala dlouho čekat.
Moc zajímavá publikace, která se zabývá kořeny (link vede na root.cz :-) problematiky "autorskoprávní války" a ohrožení svobody. Link: SVOBODNÁ KULTURA OD LAWRENCE LESSIGA
Seraphine313 napsal(a):
Podle mne by to mělo spíš opačný účinek. Dnes je lidí závislých na facebooku ceá řada, takže by se spíš zvedla vlna protestů proti Anonymous, že jim vzali jejich oblíbenou hračku.. vůbec, všeobecně, na facebooku vám degraduje myšlení.. jak tady už bylo zmiňováno, facebook je pro ně přátelský, Zuckerberg je pro svobodu na internetu, proti facebooku v podstatě nic nemají. Nanejvýš tak nahackovat profily těch organizací, ale nic víc.
i to se může stát, ale lidi si můžou říct, že jim vzali jeden oblbený web a teď nedělají nic, aby zachránili druhý.
Thread jsem nazval "Stahování seriálů v ohrožení - válka o svobodu internetu" - nikoli bezdůvodně.
Na root.cz je článek PROTECT IP Act: konec svobodného internetu?
Přečtěte si pozorně, co na nás zlobbovaní zákonodárci chystají. Pokud PIPA projde, bude to mít globální (a katastrofální) dopad. To, co se stalo s Megauploadem je jen drobnou součástí globální strategie, jejíž cílem je "zkrotit" Internet.
_-0-_ napsal(a):
Thread jsem nazval "Stahování seriálů v ohrožení - válka o svobodu internetu" - nikoli bezdůvodně.
v threadu jsi mluvil o zátahu na megaupload a proto byl název threadu nesmyslný. to je jako kdybys napsal pod seriál XY, že má nekvalitní titulky a za chvíli bys tam začal mluvit o seriálu jiném...
když zakládáš thread, rozmysli si, o čem má být...
tvoje "drobná součást globální teorie" je pouze jakási teorie, kdy ignoruješ skutečnost, že se tam dělo něco nelegálního. o těchto věcech se dá diskutovat inteligentně...
víc než tyhle konspirace by tě mělo zajímat, že ČR podepsala ACTA.
To BuBBleS: Popravdě moc nechápu Tvojí reakci. Ani po obsahové, ani po formální stránce. Možná by nebylo marné, kdyby sis přečetl ty odkazy které uvádím - nakonec právě Tebe, s tak obrovským množstvím překladů by mělo zajímat, co se může v budoucnosti odehrát a co a jak se může dotknnout Tebe osobně. Je fascinující, jak píšeš: "že se tam dělo něco nelegálního" a přitom vytváříš taková množství neautorisovaných překladů a rozšiřuješ je. Abys mě správně pochopil - považuji to za velmi prospěšnou činnost (i když to nemohu veřejně schvalovat - to je pravděpodobně postižitelné, ale poděkovat mohu - děkuji :-), ale na straně jedné argumentovat "nelegalitou" u jedněch a na straně druhé de facto dělat jedno a to samé, k tomu je skutečně zapotřebí odvahy, nebo slušně řečeno nerozvážnosti. Pokud si takto představuješ Tvými slovy "inteligentní diskusi", tak žasnu.
Podpis ACTA je pouze (zaplaťpřírodo) podpis dohody, k tomu, aby se stala součástí zákonů má ještě hodně daleko.
Kdybys četl text, na který reaguješ, tak bys nemohl psát o konspiračních teoriích a také by sis uvědomil, že je zátah na Megaupload pouze drobnou epizodkou v tlaku a boji na zkrocení Internetu. Proto tam text o něm patří - jako aktuální součást širšího problému, o kterém thread má být.
Prečítajte si
accessnow.org/page/s/just-say-no-to-acta
_-0-_ napsal(a):
To BuBBleS: Popravdě moc nechápu Tvojí reakci. Ani po obsahové, ani po formální stránce. Možná by nebylo marné, kdyby sis přečetl ty odkazy které uvádím - nakonec právě Tebe, s tak obrovským množstvím překladů by mělo zajímat, co se může v budoucnosti odehrát a co a jak se může dotknnout Tebe osobně. Je fascinující, jak píšeš: "že se tam dělo něco nelegálního" a přitom vytváříš taková množství neautorisovaných překladů a rozšiřuješ je. Abys mě správně pochopil - považuji to za velmi prospěšnou činnost (i když to nemohu veřejně schvalovat - to je pravděpodobně postižitelné, ale poděkovat mohu - děkuji :-), ale na straně jedné argumentovat "nelegalitou" u jedněch a na straně druhé de facto dělat jedno a to samé, k tomu je skutečně zapotřebí odvahy, nebo slušně řečeno nerozvážnosti. Pokud si takto představuješ Tvými slovy "inteligentní diskusi", tak žasnu.
Podpis ACTA je pouze (zaplaťpřírodo) podpis dohody, k tomu, aby se stala součástí zákonů má ještě hodně daleko.
Kdybys četl text, na který reaguješ, tak bys nemohl psát o konspiračních teoriích a také by sis uvědomil, že je zátah na Megaupload pouze drobnou epizodkou v tlaku a boji na zkrocení Internetu. Proto tam text o něm patří - jako aktuální součást širšího problému, o kterém thread má být.
meleš s prominutím ho*na
To BuBBleS: Když dojdou argumenty, nastoupí vulgarita. Ta vložená hvězdička to nespasí.
To puf-muf: Díky za záslužné uveřejnění. Vyplnění formuláře stojí pár sekund, třeba to něco přinese...