Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Ahoj lidi, hele vysvětlí mi někdo co značí to slovo rating? Nebo co to přesně udává?
misyrka napsal(a):
Ahoj lidi, hele vysvětlí mi někdo co značí to slovo rating? Nebo co to přesně udává?
Rating je procentní vyjádření diváků vzhledem ke všem televizním příjmačům (i vypnutým). V současnosti (2008) je v USA přibližně 113 milionů domácností s televizním příjmačem.
Share je procentní vyjádření diváků vzhledem ke všem aktuálně zapnutým televizním příjmačům.
http://www.mynameisearl.cz/zajimavosti/sledovanost/, oddíl vysvětlivky k tabulkám
Seraphine313 napsal(a):
Rating je procentní vyjádření diváků vzhledem ke všem televizním příjmačům (i vypnutým). V současnosti (2008) je v USA přibližně 113 milionů domácností s televizním příjmačem.
Share je procentní vyjádření diváků vzhledem ke všem aktuálně zapnutým televizním příjmačům.
http://www.mynameisearl.cz/zajimavosti/sledovanost/, oddíl vysvětlivky k tabulkám
Tak moc děkuju. :)
misyrka napsal(a):
Tak moc děkuju. :)
nemáš za co, snad jsi to pochopila ;)
Seraphine313 napsal(a):
nemáš za co, snad jsi to pochopila ;)
Joo dalo mi to zabrat, ale jo:D
Já spíš nechápu to, že někdy má seriál vyšší sledovanost oproti jinému seriálu, ale má nižší rating. Uvedu příklad (ratingy z 13.3.2012; 9 p.m.):
New Girl - sledovanost 5,66 mil.; rating 2,7
NCIS: LA - sledovanost 11,29 mil.; rating 1,9
Jak je to možné? Mohl by mi to někdo prosím vysvětlit? :)
_Andy_ napsal(a):
Já spíš nechápu to, že někdy má seriál vyšší sledovanost oproti jinému seriálu, ale má nižší rating. Uvedu příklad (ratingy z 13.3.2012; 9 p.m.):
Pozor na to, že sledovanost v milionech se uvádí celková a rating většinou jen pro specifickou skupinu (většinou 18-49 let).
_Andy_ napsal(a):
jak napsal Fruiko, ten rating je pro 18-49, podle toho poznáš, že na New Girl se dívá víc mladých diváků (kteří jsou věkem mezi 18 a 49), kdežto NCIS: LA sledují spíš lidé nad 49