Diskuzní fórum

Filtrování seriálů, hodnocení a jiné

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Palin
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
15. 4. 2012 / 13:51:14 (před 12 roky)
off

Zdravím, měl bych pár návrhů, které mě napadly.
Filtrování seriálů
1) Nešlo by zakomponovat více možností řazení? Podle hodnocení, počtu hodnocení, počtu lídí, kteří je mají v oblíbených,...
2) Možnost nezobrazovat seriály, které mam ohodnocené či které mám označené jako "Chci vidět".

Hodnocení, statistiky seriálů
1) Sloupcový graf, podobný tomu, který je na profilu, zobrazující četnost hodnocení.
2) Hodnocení epizod - když lidé hodnotí epizody přes Watchlist, mohla by se data sbírat a jejich vyhodnocení v nějaké formě zobrazovat ve výpisu epizod. Mohlo by to uživateli, který zkouší nový seriál a nezaujal ho první, druhý díl, napovědět, zda se seriál jen pomalu rozjíždí, nebo je takového rázu až do konce.
3) Již tu je téma, kde je navrhováno hodnocení jednotlivých sérií. K tomu se přikláním, neboť kvůli některým sériím (převážně těm posledním, příkladem za všechny budiž HIMYM), je značně ovlivněno celkové hodnocení.

Moje seriály
1) Možnost označit oblíbený/zamilovaný ukončený seriál, který mám již dokoukaný.

Trofeje žánrů, televizí
1) Toho je dotaz a případně i návrh zároveň. Trofeje udělované za hodnocení např. seriálů televize Showtime,... jdou udělovány za počet a velikost kladných (60+) hodnocení? Vím, že detaily k podmínkám získání trofejí jsem utajovány, což se mi líbí, takže odpovídat nemusíte. :) Pokud by tomu ale bylo tak, pak bych měl dotaz, zda by se nedala brát v potaz přísnost hodnocení. Je rozdíl v obtížnosti získáni těchto trofejí, když někdo má průměr svých hodnocení 80 procent, zatímco u jiného je to procent 50. (Ano, toto je návrh zčásti pro "osobní zisk" :))

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 4. 2012 / 13:51:59
Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
12. 5. 2012 / 13:21:13 (před 12 roky)
off

zachytil jsem to v diskusi k SGU, a myslím, že to je dobrý nápad.

Osobně bych se vyslovil za to, aby se seriál nedal hodnotit, dokud nevyjde aspoň pilot nebo pre-air, anebo aby se toto hodnocení do doby pilotu oficiálně nezobrazovalo (třeba jen po rozkliknutí). Nešvarem hodnocení seriálů uživateli ještě před premiérou trpí pokud vím většina fanserverů včetně csfd.cz a myslím si, že by bylo vážně lepší, kdyby hodnocení seriálů nebylo ovlivněno nesmyslným hodnocením uživatelů, kteří hodnotí jen podle popisu, účinkujících herců nebo podle traileru.

And when my time is up, have I done enough?
Odyssea
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
12. 5. 2012 / 14:24:34 (před 12 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Osobně bych se vyslovil za to, aby se seriál nedal hodnotit, dokud nevyjde aspoň pilot nebo pre-air, anebo aby se toto hodnocení do doby pilotu oficiálně nezobrazovalo (třeba jen po rozkliknutí). Nešvarem hodnocení seriálů uživateli ještě před premiérou trpí pokud vím většina fanserverů včetně csfd.cz a myslím si, že by bylo vážně lepší, kdyby hodnocení seriálů nebylo ovlivněno nesmyslným hodnocením uživatelů, kteří hodnotí jen podle popisu, účinkujících herců nebo podle traileru.

jj, k tomu bych se taky přikláněla.Dobrým příkladem je třeba Saving Hope. Ti lidé, kteří ho hodnotili, asi chodí na natáčení či co :)

Individual SciFi stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today — but the core of SciFi, its essence has become crucial to our salvation, if we are to be saved at all.
Meimei
Uživatel od první verze | Cool level: 56 | Richard Castle
12. 5. 2012 / 14:40:20 (před 12 roky)
off
USS Odyssea napsal(a):

jj, k tomu bych se taky přikláněla.Dobrým příkladem je třeba Saving Hope. Ti lidé, kteří ho hodnotili, asi chodí na natáčení či co :)

Právě, zrovna jsem se tam mrkla a koukala jsem, že už to hodnotilo asi 10 lidí.

Does this darkness have a name? Is it your name?
megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
12. 5. 2012 / 15:08:00 (před 12 roky)
off

My jsme už dříve vysvětlovali, že takové opatření bohužel není z technických důvodů možné (zabránit hodnocení seriálů, které zatím neměly prmiéru). Každopádně by si ti lidé měli uvědomit, že porušují pravidla ohledně zisku kreditů a ve výsledku to pro ně bude znamenat, že si nebudou moci pořídit v Giftshopu žádnou odměnu...

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
Seraphine313
12. 5. 2012 / 15:25:41 (před 12 roky)
off
megawir napsal(a):

My jsme už dříve vysvětlovali, že takové opatření bohužel není z technických důvodů možné (zabránit hodnocení seriálů, které zatím neměly prmiéru). Každopádně by si ti lidé měli uvědomit, že porušují pravidla ohledně zisku kreditů a ve výsledku to pro ně bude znamenat, že si nebudou moci pořídit v Giftshopu žádnou odměnu...

Opravdu to jsou technické důvody? Mně naopak přijde celkem lehké doprogramovat jednu funkci na zobrazení/nezobrazení boxu s hodnocením...

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
12. 5. 2012 / 15:42:58 (před 12 roky)
on
Seraphine313 napsal(a):

Opravdu to jsou technické důvody? Mně naopak přijde celkem lehké doprogramovat jednu funkci na zobrazení/nezobrazení boxu s hodnocením...

Spíš není technicky možné zjistit, jestli to daný člověk viděl nebo neviděl. Například většina dnes včera představených nových seriálů bude ke zhlédnutí za měsíc v Budapešti. A jak chceš poznat jestli tam ten člověk nebyl? A podobných případů jsou desítky, kdy se to za určitých okolností dá vidět dřív, než to mělo opravdovou premiéru...

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Editováno: 2x | Naposledy: 12. 5. 2012 / 15:44:27
Seraphine313
12. 5. 2012 / 15:50:12 (před 12 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Spíš není technicky možné zjistit, jestli to daný člověk viděl nebo neviděl. Například většina dnes včera představených nových seriálů bude ke zhlédnutí za měsíc v Budapešti. A jak chceš poznat jestli tam ten člověk nebyl? A podobných případů jsou desítky, kdy se to za určitých okolností dá vidět dřív, než to mělo opravdovou premiéru...

tak bych prostě určil, že do doby odvysílání pilotu by toto hodnocení bylo pro běžné uživatele skryté, přístupné třeba jen po rozkliknutí (takže by tam až do pilotu nebylo oficiálně žádné hodnocení), a tato dvě hodnocení, skryté i oficiální, by se po pilotu spojila.

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
12. 5. 2012 / 15:54:10 (před 12 roky)
on

A co zabraní fanatickým hodnotičům hodnotit? Nic. Takže to nemá smysl. Oni si budou prostě hodnotit pořád i kdyby mohli až po premiéře. Ohodnotí to prostě první den. Takže jakékoliv řešení nemá smysl. Mám to ověřené kfilmu, kde nejde do oficiální premiéry filmu hodnotit, jen psát názor a stejně se najde desítky idiotů, co to buď napíší názor nebo si počkají na tu premiéru a stejně to neviděli.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Editováno: 2x | Naposledy: 12. 5. 2012 / 15:54:47
Seraphine313
12. 5. 2012 / 15:59:15 (před 12 roky)
off
Fruiko napsal(a):

A co zabraní fanatickým hodnotičům hodnotit? Nic. Takže to nemá smysl. Oni si budou prostě hodnotit pořád i kdyby mohli až po premiéře. Ohodnotí to prostě první den. Takže jakékoliv řešení nemá smysl. Mám to ověřené kfilmu, kde nejde do oficiální premiéry filmu hodnotit, jen psát názor a stejně se najde desítky idiotů, co to buď napíší názor nebo si počkají na tu premiéru a stejně to neviděli.

To je pravda... ale zase filmy hodnotí diametrálně víc lidí. Tady by byl aspoň pocit slepeckých brýlí, že oficálně "nevím" o tom, že by to někdo hodnotil dopředu... to je pak už věc každého, jestli to ohodnotí ať už to viděl nebo ne. Spíš mi jde o to, že seriál co má být uvedený a už má několik hodnocení prostě nevypadá dobře a určité procento lidí se může tím předčasným hodnocením nechat ovlivnit...

Editováno: 2x | Naposledy: 12. 5. 2012 / 16:00:48
1/4
1234