Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Když už jsme byli u té Buffy, tak pokud si dobře vzpomínám, v jednom z dílů se zmiňují také o Praze a jak rozzuřený dav pronásledoval Spika a Drussilu.
Jen už nevím, jestli to bylo v Buffy nebo v Angelovi... :)
Ajka napsal(a):
Když už jsme byli u té Buffy, tak pokud si dobře vzpomínám, v jednom z dílů se zmiňují také o Praze a jak rozzuřený dav pronásledoval Spika a Drussilu.
To máš pravdu bylo to v Buffy, ale ten dav asi nebyl moc chytrej.
Ajka napsal(a):
To bylo hned v prvním díle, kde se objevuje Spike.
i potom později zase giles říká, že spike chodil s drusillou, ale že ji zabil rozzuřený dav v praze.
V Girls se zmiňují o Praze v prvním dílu v souvislosti se studiem :)
V Přátelích Phoebe říká, že žila jednu dobu v Praze.
v black books myslim take zminuji prahu, kdyz v poslednim dile druhe serie letaji na dovolenou pres x zemi :)
Ajka napsal(a):
Ti mniši v originále česky i mluví :P
mě to spíš znělo jak polština, ale chytla jsem tam i nějaké české slovo (ale zase nemůžeme chtít po američanech, aby zvládli češtinu a bylo jim rozumět :-D)
Hellie napsal(a):
mě to spíš znělo jak polština, ale chytla jsem tam i nějaké české slovo (ale zase nemůžeme chtít po američanech, aby zvládli češtinu a bylo jim rozumět :-D)
To jo na Američany to namluvili slušně a když se fakt zaposloucháš tak jim jde rozumět všechno(s malou reservou)
Jyll napsal(a):
To jo na Američany to namluvili slušně a když se fakt zaposloucháš tak jim jde rozumět všechno(s malou reservou)
No, upřímně řečeno jsem měla napoprvé problém s Češtinou i ve SG Atlantis přesto, že jí mluvil Čech. Podle mě v tom může hrát roli i to, že když se mluví dlouho Anglicky a pak někdo něco řekne Česky a třeba i rychle, tak prostě chvilku trvá se tomu přizpůsobit. Nebo aspoň mně jo.