Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
corine napsal(a):
No, upřímně řečeno jsem měla napoprvé problém s Češtinou i ve SG Atlantis přesto, že jí mluvil Čech. Podle mě v tom může hrát roli i to, že když se mluví dlouho Anglicky a pak někdo něco řekne Česky a třeba i rychle, tak prostě chvilku trvá se tomu přizpůsobit. Nebo aspoň mně jo.
To si taky myslím, že hraje to taky roli, protože člověk prostě je zvyklí slyšet angličtinu a pak prásk čeština, která v tom moc nevynikne.
V Sabrině zase Josh jel za prací do Prahy (a ve snu, který mu Sabrina vytvořila, aby ho znechutila, žil Josh v hnusné a promrzlé garsonce)
v jednom díle grimma má renard seznam nějakých kontaktů všude po světě a vždycky je jméno a země. když je japonsko, tak jsou jmén japonská, u itálie italská atd. a u české republiky: sergei witte, dáil éireann, jakob wilhelm.
Ve Warehouse 13 v 04x10 (nevím, přesně díl) pronásledovali Myka s Petem Artiho do Muzea v Praze
corine napsal(a):
V Simpsonech byl v jednom díle jakejsi novátorskej učitel, kterýho z té základky nakonec vyhodí, a tak na konci dílu Bartovi řekne, že v Česku měli kdysi Komenskýho, což byl učitel národů, tak se jede kouknout, jak ten náš školský systém vypadá. To bylo hodně vtipný.
V originále je to ale tuším úplně jinak a o Česku teda ani slovo. Evidentně si s tím nějaký překladatel pohrál :)
V Bones Camilla vytáhne mapu a řekne ať si nemají všímat Československa.
V Teorii velkého třesku Sheldon (6x11) zmiňuje Čechy a a českou koledu.
V Lie to me (Anatomie lži) říká jeden policajt, že chodí s Češkou, ale ta se tam nikdy neobjeví (je to na začátku dílu 1x11).
Project Runway- 12x04, soutěžící se baví o manželství homosexuálů. Jeden řekne, že dokonce i v České republice se můžou vzít, ale v USA ne.
Ja jsem momentalne v Anglii. Nahodou jsem prepnula na detsky kanal a v nejakem poradu pro deti a teenagery tam byl divka, netusim jestli mela byt ze Slovenska nebo Ceskoslovenska, ale kazdopadne zpivala "slovenskou" hymnu. Dost jsem se nasmala. Podivny prizvuk a tex byl: Nad Tatrou sa blyska hromy dyvo byzu. :)
edit: nasla jsem o tom clanek!
http://www.topky.sk/cl/100278/1303304/Slovenska-hymna-v-americkom-sitcome--Dobra-reklama-alebo-nemiestny-vtip-