Diskuzní fórum

Bones (Sběratelé kostí)

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
21. 11. 2012 / 16:23:43 (před 12 roky)
off
protivna.baba napsal(a):

Odpusťte, ale psaná hovorová čeština připouští i tento tvar. Baví Vás hledat mouchy a nesledovat význam toho o čem mluvím? Bylo by to užitečnější. I když méně zábavné něž "si tak trochu rýpnout" :)

Hm, ani hovorová čeština nepřipouští hrubé chyby, podobný argument není relevantní, pokud hovoříte celou dobu o gramatice (mám pocit, že v prvním příspěvku padla kritika na hovorové výrazy?).

Napsat správně "abyste/abychom" a použít správně tvary mě/mně patří k základní gramatické výbavě získané studiem prvního stupně školy.

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
protivna.baba
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
21. 11. 2012 / 16:26:01 (před 12 roky)
off
USS Odyssea napsal(a):

teď si to přesně vystihla, méně zábavně =D ;) ale dost obviňování ne? jsou to "jen" titulky a my jsme "jen" lidi =)

Btw. předtím jsem si nevšimla tvého příspěvku o opravení.. když jsem psala svůj příspěvek, tak tam tvůj ještě nebyl, měla jsem stránku otevřenou už dlouho a potom už jsem nic nečetla. Omlouvám se =)

Omluva jest přijata se velkou radostí :)

ragelly
Boss přes články | Cool level: 118 | Oswald 'Penguin' Cobblepot
21. 11. 2012 / 16:28:06 (před 12 roky)
off
protivna.baba napsal(a):

Odpusťte, ale psaná hovorová čeština připouští i tento tvar. Baví Vás hledat mouchy a nesledovat význam toho o čem mluvím? Bylo by to užitečnější. I když méně zábavné než "si tak trochu rýpnout" :)

Nehledám mouchy, jen mi tohle trošku bilo do očí, hlavně poté, co jsem si přečetla první příspěvek této diskuze.
"Mě" v 6. pádě nepřipouští čeština nikdy, za tím si stojím. Pokud máte nějaký důkaz Vašeho tvrzení, ideálně internetový odkaz, ráda se ovšem něčemu novému přiučím.

protivna.baba
21. 11. 2012 / 16:31:53 (před 12 roky)
off
megawir napsal(a):

Hm, ani hovorová čeština nepřipouští hrubé chyby, podobný argument není relevantní, pokud hovoříte celou dobu o gramatice (mám pocit, že v prvním příspěvku padla kritika na hovorové výrazy?).

Napsat správně "abyste/abychom" a použít správně tvary mě/mně patří k základní gramatické výbavě získané studiem prvního stupně školy.

V prvním příspěvku padla kritika na nářeční, nikoliv hovorové tvary. A opravdu Vás snažně prosím, ustaňte chytat za slůvka osobu, která v této chvíli čelí sama náporu několika jiných osob, a diskuze již není tak agresivní. Napište něco inspirativního :)

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 11. 2012 / 16:32:04
BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
21. 11. 2012 / 16:34:45 (před 12 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Zjevně jste ani jedny titulky neviděl, jinak byste něco takového neřekl. Je rozdíl, když v prvních deseti titulcích naseká překladatel devět chyb (a přitom má v credits napsaného člověka, co dělá korektury) a dvě "chyby" z nichž jedna je čárka a druhá je místopisný název, který se v daném seriálu v této podobě píše. Stačí naše a jeho titulky projet a rozdíl je podle mne naprosto zjevný.

To jestli mluvím o někom za zády zní skvěle od člověka, který si se mnou nic ohledně těchto příspěvků nevyřizoval a běžel hned žalovat ke správcům SerialZone. Stejně tak mne ani neuvědomil o ničem v této souvislosti a hned si na věc udělal vlastní názor.

O osobní rovině se těžko dá mluvit. Po dvou (právem, přiznávám) smazaných příspěvcích, které jsem pod dané titulky umístil, jste smazali i třetí, který se ale ŘÍDIL doporučeními moderátorů. Proč tento byl smazaný dodnes nechápu a asi nikdy ani chápat nebudu. Osobně to považuji za alibismus a přivírání očí nad problémy, které nechcete řešit, ale to je už vaše věc, jak se k tomu stavíte.

Doufám, že se k tomuto tématu už nebudu muset vyjadřovat. Pokud máte přesto nějaký problém, ozvěte se do zpráv. A opravdu bych upřednostnil vykání, moc vám to do pusy nejde ;)

Zjevně jsi nepochopil, co jsem psal. A uniká mi, proč vlastně měníš téma diskuze. Já se sem nepřišel hádat. Nechci ani shazovat ničí práci. Žádné titulky nejsou bezchybné, někdo dělá chyb méně, někdo víc. Pokud chci, aby se situace zlepšila, na tyto chyby upozorním. Zde si protivna.baba trochu naběhla s tím, že se ohání profesí překladatelky a přitom v titulcích od ní napočítám přes 50 prohřešků. To je špatná vizitka. Nabídl jsem jí pomoc s vypsáním těch chyb, ale zjevně své titulky zlepšit nechce.
A ano, není slušné pomlouvat cizí titulky, když si to dotyčný nemůže přečíst.

Pokud někde vidím člověka, který lže a útočí bezdůvodně na někoho jiného, upozorním na to kamaráda. Beru to jako varování, aby si na daného člověka dal pozor, protože je to podlé chování. To není žalování, to je varování :)
Jestli tě zajímá, proč byl smazán i tvůj třetí příspěvek, bylo to z důvodu toho, že jsi lhal a byl jsi v té osobní rovině. Tedy rozhodně ses neřídil žádným doporučením moderátorů. Jestli chceš, klidně sem ten příspěvek vložím, jestli se za něj nestydíš :)

Co se týče vykání, dle netikety je zcela v pořádku, když se v diskuzích na internetu tyká. Neznamená to nic neslušného, neznamená to žádné nerespektování. Je to projev přátelské atmosféry, kdy jsou si všichni rovni. Zároveň se tím vyhne situacím, kdy někdo může vykat desetiletému dítěti, což není správné. Na tykání je proto vše zcela v pořádku. Co však není v pořádku, je vynucování si vykání v takové diskuzi. To je neslušné a jde o snahu být nadřazen. Vykání tady ode mě nikdy neuvidíš. Smiř se s tím.

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 11. 2012 / 16:38:36
protivna.baba
21. 11. 2012 / 16:35:42 (před 12 roky)
off
ragelly napsal(a):

Nehledám mouchy, jen mi tohle trošku bilo do očí, hlavně poté, co jsem si přečetla první příspěvek této diskuze.
"Mě" v 6. pádě nepřipouští čeština nikdy, za tím si stojím. Pokud máte nějaký důkaz Vašeho tvrzení, ideálně internetový odkaz, ráda se ovšem něčemu novému přiučím.

Internetovým odkazem momentálně nedisponuji,leč čtu znamenitý překlad humoristického románu "Mládí furt v hajzlu" (autor C.D. Payne). Zachovává hovorovou řeč i v grafické podobě.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
21. 11. 2012 / 16:37:07 (před 12 roky)
off
protivna.baba napsal(a):

V prvním příspěvku padla kritika na nářeční, nikoliv hovorové tvary. A opravdu Vás snažně prosím, ustaňte chytat za slůvka osobu, která v této chvíli čelí sama náporu několika jiných osob, a diskuze již není tak agresivní. Napište něco inspirativního :)

Právě jste chytila za slovo vy mě. Upozorňuji vás, že děláte gramatické chyby na takové úrovni, že byste na základní škole nenapsala diktát. Inspirativně tedy doporučuji nastudovat českou gramatiku, v případě zájmu dodám odkazy. Hezký večer :)

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
protivna.baba
21. 11. 2012 / 16:37:44 (před 12 roky)
off

BuBBleS: Mohla bych vědět o které titulky šlo a ke kterým filmům? Ráda to opravím.

BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
21. 11. 2012 / 16:40:22 (před 12 roky)
off
protivna.baba napsal(a):

BuBBleS: Mohla bych vědět o které titulky šlo a ke kterým filmům? Ráda to opravím.

http://www.titulky.com/Occupant-190243.htm
chyby klidnš vypíšu pod dané titulky

Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
21. 11. 2012 / 16:41:03 (před 12 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

Zjevně jsi nepochopil, co jsem psal. A uniká mi, proč vlastně měníš téma diskuze. Já se sem nepřišel hádat. Nechci ani shazovat ničí práci. Žádné titulky nejsou bezchybné, někdo dělá chyb méně, někdo víc. Pokud chci, aby se situace zlepšila, na tyto chyby upozorním. Zde si protivna.baba trochu naběhla s tím, že se ohání profesí překladatelky a přitom v titulcích od ní napočítám přes 50 prohřešků. To je špatná vizitka. Nabídl jsem jí pomoc s vypsáním těch chyb, ale zjevně své titulky zlepšit nechce.
A ano, není slušné pomlouvat cizí titulky, když si to dotyčný nemůže přečíst.

Pokud někde vidím člověka, který lže a útočí bezdůvodně na někoho jiného, upozorním na to kamaráda. Beru to jako varování, aby si na daného člověka dal pozor, protože je to podlé chování. To není žalování, to je varování :)
Jestli tě zajímá, proč byl smazán i tvůj třetí příspěvek, bylo to z důvodu toho, že jsi lhal a byl jsi v té osobní rovině. Tedy rozhodně ses neřídil žádným doporučením moderátorů. Jestli chceš, klidně sem ten příspěvek vložím, jestli se za něj nestydíš :)

Co se týče vykání, dle netikety je zcela v pořádku, když se v diskuzích na internetu tyká. Neznamená to nic neslušného, neznamená to žádné nerespektování. Je to projev přátelské atmosféry, kdy jsou si všichni rovni. Zároveň se tím vyhne situacím, kdy někdo může vykat desetiletému dítěti, což není správné. Na tykání je proto zcela vše v pořádku. Co však není v pořádku, je vynucování si vykání v takové diskuzi. To je neslušné a jde o snahu být nadřazení. Vykání tady ode mě nikdy neuvidíš. Smiř se s tím.

Jenže vy jste věděl o koho se jedná, mohl jste si to se mnou vyřídit osobně. Dokonce jste mi psal zprávu a ujišťoval se, že se jedná o mě. Takže váš postup opravdu nechápu.

Nejsem si vědom, že bych v tom příspěvku někde lhal. Moderátor žádal konkrétní chyby a ty jsem do příspěvku napsal. Pokud přesto měl moderátor s příspěvkem problém, mohl ho moderovat a ne jej bezhlavě mazat. Jak jsem řekl, pokud se mnou máte problém, jsou tu osobní zprávy, abychom nemuseli zahlcovat toto téma ;)

And when my time is up, have I done enough?