Diskuzní fórum

Chyby v epizodách

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

arthurcz
VIP | Cool level: 23 | Denholm
27. 5. 2019 / 19:48:38 (před 5 roky)
off
ševča napsal(a):

Na celé seriály je přímo sekce Návrhy v Seriálech.

Tak to jsem přehlédl, díky za upozornění.

Tay označil jako hotové.
tommmyk
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
28. 5. 2019 / 10:05:46 (před 5 roky)
off

U seriálu Dynasty máte navíc epizodu 3x15, která je ve skutečnosti epizodou 2x15.

frozennort11
VIP | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
10. 6. 2019 / 18:25:36 (před 5 roky)
off

prosim o pridanie dvoch chybajucicjh casti

S02E01 We're Gonna Need a Bigger Cup 3.5.2019
S02E02 Welcome to the Wassermans 3.5.2019

Markus07 označil jako hotové.
Moire
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
12. 6. 2019 / 18:11:37 (před 5 roky)
off

Ahojte doplnila sem obsah 8 - 12 epizody Ao no exorcist, mám to odškrtnuté jako schválené, ale neobjevuje se mi obsah u seriálu.

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
12. 6. 2019 / 18:49:14 (před 5 roky)
off
Moire napsal(a):

Ahojte doplnila sem obsah 8 - 12 epizody Ao no exorcist, mám to odškrtnuté jako schválené, ale neobjevuje se mi obsah u seriálu.

Epizody se tu schvalují nadvakrát, první kolo jsem udělal já na druhé (finální) už nemám práva. Časem se tu na to někdo určitě podívá...

Moire
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
12. 6. 2019 / 19:16:14 (před 5 roky)
off
A.R.G.U.S. napsal(a):

Epizody se tu schvalují nadvakrát, první kolo jsem udělal já na druhé (finální) už nemám práva. Časem se tu na to někdo určitě podívá...

Děkuji za vysvětlení, trochu mě to zmátlo.

frozennort11
VIP | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
13. 6. 2019 / 21:32:51 (před 5 roky)
off

asi to sem nepatri ale bol tu serial Best. Worst. Weekend. Ever. a teraz mi ho vyhladavanie nenaslo

cindy
Uživatel od první verze | Cool level: 38 | Angel
23. 6. 2019 / 22:45:58 (před 5 roky)
off
Moire napsal(a):

Děkuji za vysvětlení, trochu mě to zmátlo.

Z toho si nič nerob, to druhé schválenie môže trvať aj niekoľko týždňov až mesiacov, ja som tiež pridávala obsahy k jednému seriálu vo februári (únoru) a ešte stále sa neobjavili.
Dôležité je nenechať sa tým odradiť.
Veľmi záleží od toho či má niekto z redaktorov čas sa tomu venovať lebo pokiaľ viem pridanie epizódy neobnáša len pridanie obsahu, ale aj pridanie obsadenia k danej epizóde, aby to bolo finálne.

Editováno: 1x | Naposledy: 23. 6. 2019 / 22:48:18
A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
23. 6. 2019 / 23:12:24 (před 5 roky)
off
cindy napsal(a):

Z toho si nič nerob, to druhé schválenie môže trvať aj niekoľko týždňov až mesiacov, ja som tiež pridávala obsahy k jednému seriálu vo februári (únoru) a ešte stále sa neobjavili.
Dôležité je nenechať sa tým odradiť.
Veľmi záleží od toho či má niekto z redaktorov čas sa tomu venovať lebo pokiaľ viem pridanie epizódy neobnáša len pridanie obsahu, ale aj pridanie obsadenia k danej epizóde, aby to bolo finálne.

To je divný, řekněme tak někdy v polovině května tu bylo ve frontě 2. kola schvalování téměř 200 seriálů, to se pak schválilo asi za 2 dny a pak tu hlavní schvalovatel ukončil činnost...
Jaký to byl seriál?
Zase mi přijde blbost aby to smazali v druhém kole, když to prošlo v 1., v 2. už je jen finální korekce...
Dát doplnění v prvním kole je otázka pár vteřin, hlavní je aby text byl správně po pravopisné stránce, ale to tu mají na starosti ti v druhém kole, kde jsou naši odborníci na cz jazyk.
Je chyba, že tu jde vidět jen jedno kolo schvalování to druhé už není jak zjistit, leda pořád sledovat změny v seriálech, jaká epka byla schválena...
Ale když to tu aktivně dělají jen 2 lidé, tak se nemůžeme divit, jak to tu vypadá...
Aktuálně čeká v druhém kole 84 seriálů a v prvním 36
Takže ta 200 tu padne brzo...
A ještě tu epizody asi ani nejsou řazený dle datumu přidání, v 1. kole jsou, v tom druhém nevím...
Měl jsem tu v frontě okolo 50 epizod, hodně znepokojující bylo, že se určitou dobu schvalovaly jen od jiných lidí a mé byly ignorovány...

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
24. 6. 2019 / 16:33:17 (před 5 roky)
off

Abych to uvedla na pravou míru...
Ano, někdo někdy ztratí trpělivost a naschvaluje to rychlovka, jenže aniž by to četl. To jsou pak paskvily, na které se pak naráží a zase se to spravuje.
A ano, i ve finálním schvalování se občas maže. Jako když v obsahu bylo „bla, bla“, byl vyplněný jen obsah epizody a nic jiného, i ve druhém kole už se objevily duplicity a občas je to až takový paskvil, že je lepší to smazat a udělat to znovu sám.
Není pravda, že redaktoři se schvalovacími právy mají na starost váš pravopis. Za to by měl každá zodpovídat sám. Při schvalování však mám jen možnosti to opravit, nebo to smazat. A to je potom na trpělivosti toho redaktora. Když jsem začala dělat redaktora, ptala jsem se a bylo mi řečeno, ať se nebojím mazat, pokud by mě to mělo stát víc práce, než toho přede mnou. Snažím se mazání vyhnout, ale už jsem to taky udělala. Většinou ale dám vědět.
A nemůžete se divit, že to schvalování už mnoho lidí odradilo a ostatní to dělají pomalu, když to chodí, jak to chodí. Věty, které si po sobě autor nemohl číst, protože absolutně nedávají smysl, nadělané duplicity a paskvilové osobnosti, protože si to po sobě redaktor nezkontroloval, a velmi oblíbené zeměpisné názvy v angličtině. Nikdo by neřekl v české větě London místo Londýn, ale Libanon už se nepodíváte, jak se píše česky. Asijská města v oblibě píšete v angličtině, i když české názvy mají - ani nespočítám, kolikrát jsem opravovala Tokio. Osobně už nestuduju, tak na to prostě nemám tolik času. Taky mám svůj život a někdy schválení epizody trvá 2 minuty a někdy 45.
Ano, ve finálním schvalování nejsou epizody ani seriály nijak seřazeny, takže není úmyslné, když se někomu schválí hned ten den a někomu to trvá měsíc. Nejde nijak poznat, kdo byl dřív. Když to dělám, nevyberu si většinou víc epizod stejného seriálu, ať je větší šance, že pokryju od více lidí něco, ať právě nikdo není „ošizený“. A když už si tu stěžuješ, tak zrovna ty jedeš na kvantitu, ne kvalitu. A když se rozčiluju věčnost nad tvými 2 epizodami, tak si pak párkrát úmyslně vyberu někoho jiného.

Teď se nesnažím nikoho shazovat, ale než si budete stěžovat, tak se zamyslete, jestli ten prvotní zádrhel nevzniká u vás. Já prostě nepustím některé věci, aniž bych to spravila, protože podepsaná jsem pod tím taky, ale všichni máme svoje časově i nervové limity.