Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Drunk_Queen napsal(a):
Tak ale to není aspoň zas tak do očí bijící, než kdyby tam dali třeba Ulici. Jak kde se to nechává no...
Tak bavili ste sa celkovo o nahrádzaní, nie o do oči bijúcom nahrádzaní...
A nebylo by možné, když se na něco takového přijde, připsat do závorky za narážkou, že se nachází pouze v českém dabingu/titulcích? Jak už psala Drunk_Queen, tak lidi si s tím dali práci a byla by škoda jim to mazat.
LadyJ napsal(a):
A nebylo by možné, když se na něco takového přijde, připsat do závorky za narážkou, že se nachází pouze v českém dabingu/titulcích? Jak už psala Drunk_Queen, tak lidi si s tím dali práci a byla by škoda jim to mazat.
A keď bude existovať viacero verzií tituliek od rôznych autorov, tak sa bude písať aj to, že v ktorých konkrétne? :)) Je to proste blbosť, ide predsa o to, aké narážky na iné seriály skryli tvorcovia seriálu do svojho diela, nie nejakí prekladatelia, čo robia pre dabingové štúdiá alebo náhodní titulkári z netu. Ak sa objaví dabovaná verzia seriálu a preložia v nej nejaký seriál inak, ako tomu bolo v origináli, tak by sa mohlo spraviť to, že k originálnej narážke na seriál v angličtine by sa do zátvorky pripísalo niečo ako "v českém dabingu: *názov seriálu*" alebo tak...
inekafe napsal(a):
Tak bavili ste sa celkovo o nahrádzaní, nie o do oči bijúcom nahrádzaní...
Já vím, já vím. Já to myslela s tím do očí bijícím, že to nevadí, protože si toho nevšimneš, ne na přidávání do narážek. Ale aspoň v kriminálkách to nechávají většinou tak, jak to je, ale třeba právě ti Simpsonovi jsou komedie, navíc mířená na mladší publikum, takže se to přizpůsobí.
LadyJ napsal(a):
Psala to ševča ;)
Drunk_Queen napsal(a):
Psala to ševča ;)
Kruci, nějak to nestíhám sledovat.
inekafe napsal(a):
A keď bude existovať viacero verzií tituliek od rôznych autorov, tak sa bude písať aj to, že v ktorých konkrétne?
A setkáváš se s takovým problémem často, že by se ti u jednoho dílu objevily dvě narážky, které nebyly v originále, ale jen ve dvou různých verzích titulků?
Když už brát víc verzí, tak ten dabing. Narozdíl od těch titulků je takový oficiálnější.
LadyJ napsal(a):
A setkáváš se s takovým problémem často, že by se ti u jednoho dílu objevily dvě narážky, které nebyly v originále, ale jen ve dvou různých verzích titulků?
Nestretávam sa s takýmto problémom vôbec, lebo české/slovenské titulky nepoužívam... a navyše to bolo iba zveličenie veci, aby som tým naznačil, aké blbosti sa tu podľa mňa riešia...
Keď už, skôr by som to navrhoval dať do zaujímavostí k danej epizóde, že v dabingu bola narážka na XX zamenená za YY alebo tak. Ale z tých tituliek určite nie. Ak tie obmeny nie sú až také časté, ako píšeš, tak možno by to do tých zaujímavostí postačilo a hotovo...
Vampire Diaries, The
V tomhle díle se hledá Lena Gilbert, ztracená celebrita s dlouhým rodokmenem, jejíž předci měli co dočinění s manželkou hlavního hrdiny Katrinou. A nadpřirozeno je samozřejmě přítomno.
V epizodě: S01E09 - Sanctuary
Vložila: Moreene
Je tohle opravdu narážka? Trochu jsem se dívala a Gilbert je velmi běžné příjmení. Jednak bylo časté už v Anglii, jednak si jej vzala údajně spousta Židů, kteří chtěli příjmení, které by hned neupozorňovalo na jejich původ. A existuje hodně historických osobností s tímto příjmením. Nepřipadá mi tedy divné, že jej dva seriály hrající si s americkou historií použily, aniž by na sebe odkazovaly. A ano, je tam Lena a Katrina, ale není to Elena a s Katrinou ani nemá stejný vztah, vlastně s ní nemá vztah žádný. A že to má něco společného s nadpřirozenem. Copak nějaký díl Sleepy Hollow ne?
Pokud jsem jediná, kdo si myslí, že Moreene v tom hledá něco, co tam není, tak mě ignorujte, ale myslím si, že o žádnou narážku nejde.
Duplicita:
Raising Hope
Virginia radí Jimmymu, aby políbil Sabrinu, jinak skončí v přátelské stejně jako Ross v Přátelích.
V epizodě: S01E08 - Blue Dots
Vložila: allyska
Raising Hope
Virginia radí Jimmymu, aby políbil Sabrinu, jinak skončí v přátelské zóně stejně jako Ross v Přátelích.
V epizodě: S01E04 - Say Cheese
Vložila: allyska