Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Fruiko napsal(a):
Jinak do týhle definice mi teda Simsni nepaujou ani za mák.
Já teda myslim, že Simpsnovi sitkom rozhodně sou. Díky tomu, že sou animovaní, si sice můžou dovolit být častěji v exteriérech, ale pořád de o rodinku sedící na gauči u tv...
Podle mě je to víc sitkom než MASH. Ještě že čeští dabéři ten smích vymazali... neumim si to představit.
Podle mě v sitkomu je hlavní věc taky,že v každé scéně je nějaký vtip.Potlesk a smích se mi opruzující vůbec nezdá. Bez toho by to nebylo ono.
smích publika ti řekne, kdy se máš smát :)
Člověk se pak zasměje třeba i jen podvědomě, ač to nemusí nutně být úplně kulervoucí joke.
sitcomy taky mívají jen 20 minut místo 40 a víc
Podle mě sitcomy bývají kratší, odehrávají se na učitých trvalých místech, za účelem pobavit diváka. Nijak zvlášť nenavazují v ději, maximálně ve vztazích apod., ale to většinou člověk pochytí (nepotřebuje aby pochopil vidět všechno). Vypráví to většinou o životě nějakých hlavních charakterů :) já sitcomy moc nemusím, ale když už tak vede TBBT.
Fruiko napsal(a):
Co je podle vás sitkom a co už ne?
Pravidlem (ne však nutným) je, že v sitkomu jsou takový ty orpuzující zvuky jako smích potlesk atd. Tím jsou jednoznačně identifikovány sitkomy, ale co ty ostatní, které toto pravidlo nesplňují? Co je pak sitkoma co už je normální komediální seriál?
Jako příklad do pranice bych nahodil How I Met Your Mother a My Name is Earl. Oba bez smíchu. Je některých z nich sitkom?
A prosím držte se tématu (speciálně pro Verču).
Podle mě je určující hlavně ten smích, jedno nebo dvě místa v kterých se to odehráva, žádná navaznost nebo teměř nulová na nasledující díly..ale já nevim podle mě se to proste pozná co je sitcom a co ne xD Sitcom býva většinou hlavne 20minutovka..a v neposlední řadě malo kdy býva humor nějak specifický většinou určený pro široké publikum