Diskuzní fórum

Ujíždějící titulky

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

El Jay
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
6. 8. 2013 / 17:25:44 (před 11 roky)
off

Zdárek všem,
zrovna koukám na čtvrtou řadu Scrubs a všiml jsem si jedné příšerné věci, kterou nemůžu vyřešit. Když zapnu díl a vložím titulky, vše se v prvních sekundách zdá normální. Ale s každým dalším dialogem se titulky oproti zvuku zrychlí. Ručně si je sice posunu, aby bylo vše synchronizované, ale po pár sekundách se to opakuje. Ke konci dílu mám titulky šoupnuté o celou minutu. Navíc mě také nebaví během sledování držet prsty nad tlačítky a každých 5 sekund je mačkat, čímž se moc nesoustředím (a představa, že by to takhle bylo i u dalších řad, je zničující).
Pokud někdo ví, co s tím je, jestli za to můžou titulky, seriál nebo já, nechť se, prosím, ozve.
Děkuji za případné odpovědi.

Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
6. 8. 2013 / 17:55:41 (před 11 roky)
off

Měl jsem podobný problém. Je to tím, že máš špatnou verzi titulků nebo dílu. Titulky tady jsou na dvdrip, ty se asi koukáš na tvrip (je tam logo televize?)

And when my time is up, have I done enough?
Mik
Uživatel od první verze | Cool level: 57 | admirál William Adama
6. 8. 2013 / 18:03:33 (před 11 roky)
off

pokud se ti posouvaji kazdych par sekund tak jsou delany na jiny fps. Staci si to v nejaky programu zmenit. Vetsina videii ma 23,976fps a obcas nejaky starsi maj 25fps. Pouzij SubtitleTool, nacti v nem titulky a v zalozce zmenit rychlost si nastav fps. Vetsinou staci pouzit sablonu 23,976 -> 25 nebo opacne (podle videa) a dat udelej to a pak jen uloz titulky a melo by to byt ok. Nejdriv se ale podivej na tvoje video jaky ma fps

El Jay
7. 8. 2013 / 15:36:51 (před 11 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Měl jsem podobný problém. Je to tím, že máš špatnou verzi titulků nebo dílu. Titulky tady jsou na dvdrip, ty se asi koukáš na tvrip (je tam logo televize?)

Jojo, mám tv rip. Každopádně, když mám někdy nějaký seriál, u kterého mám jinou, nesedící, verzi, ručně si ji posunu a pak mi funguje, titulky neutíkají (pouze pokud je tam např. místo pro reklamu), ale tady titulky ze začátku sedí dobře a postupem času se zrychlují a zrychlují.

K fps. Co jsem se díval, titulky i seriál mají hodnotu 23,976 fps

Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
7. 8. 2013 / 16:00:46 (před 11 roky)
off
El Jay napsal(a):

tady titulky ze začátku sedí dobře a postupem času se zrychlují a zrychlují.

To je tím, že různé ripy mají třeba delší scény, větší pauzy mezi záběry, záběr navíc atd.

And when my time is up, have I done enough?
Mik
7. 8. 2013 / 16:42:45 (před 11 roky)
off

ted zalezi na jakou verzi mas titulky. jestli mas na tvrip, tak to bude fps. Pokud mas na dvdrip, tak je tam moznost tech scen navic a prodlouzenych zaberu, ale kdyz rikas ze se ti to deje kazdych par sekund tak bych to videl na to fps, za tech nekolik let co si delam precasi na dvd/bd ripy tak jsem se s tim setkal jen u jednoho serialu a to byla druha serie Rookie blue, kde bylo par dilu s prodlouzenyma scenama, ale rozhazovalo se to vetsinou po vic jak minute. Jinak pak jeste samozrejme u par dalsich serialu, ale tam bylo rovnou napsano v nazvu dane epizody prodlouzena verze a bylo pridano nekolik minut (treba u P&R u jedny epizody neco kolem 10min). Zkousel jsi to zmenit jak jsem psal? Dyztak napis co mas za ripy a ja se podivam na disk, protoze zrovna Scrubs jsem si zalohoval a u nejakych rad jsem si predelaval titule.

El Jay
7. 8. 2013 / 17:10:35 (před 11 roky)
off

Verze ripů je pdtv-lol (jen 4. řada, ostatní jsou normál dvdripy)

Mik
7. 8. 2013 / 17:35:05 (před 11 roky)
off

no ja mam dvdrip, tak to ti moje titule nepomuzou, ale koukal jsem a dvdrip ma 25fps, takze jestli mas titulky na dvdrip tak si musis u nich zmenit rychlost a potom posouvat u mist kde byly reklamy

El Jay
7. 8. 2013 / 18:15:00 (před 11 roky)
off

Stáhl jsem si Subtitle tool a změnil jsem fps. Bylo to ono! Díky moc za vyřešení! :)