Diskuzní fórum

Dabing, titulky, originál znenie?

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Damien
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
18. 9. 2013 / 21:18:29 (před 11 roky)
off

Niektorý ľudia sú z tituliek nervózny a tvrdia, že ich nestíhajú čítať a zároveň si užívať dej. Myslím si však, že by si na to časom zvykli a brali to ako samozrejmosť. V niektorých štátoch vysielajú aj niektoré filmy v originálnom znení s titulkami (ako to občas robí ČT2 napr. pri seriály Black Books a pod.) Mohol by taký trend nastať aj v našich česko-slovenských končinách.

4521m
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
15. 10. 2013 / 01:52:16 (před 11 roky)
off

Já nejradši sleduji seriály s dabingem. Na seriály s titulkami se kouknu jen když se nemůžu dočkat dalších dílů a nechce se mi čekat na dabing (např. u seriálu Dva a půl chlapa, HIMYM, Teorie velkého třesku).

Arkantos
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
15. 10. 2013 / 02:10:57 (před 11 roky)
off

Boli casy ked som pozeral len s dabingom. Ale s rozvojom internetovych moznosti sa moje preferencie zmenili, Teraz vsetko len v originale, popripade s ceskymi titulkamy. Dokonca aj serialy ktore som si povodne zamiloval s dabingom (napr SG-1, Buffy) mi zneju jednoznacne lepsie v originale. Ceske titulky zhanam hlavne kvoli rodicom, ktory takisto sleduju vsetko v originale. Ale tiez kvoli sebe.

hlivoj
Uživatel od první verze | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
12. 11. 2013 / 08:16:12 (před 11 roky)
off

kedysi (netitulkovalo sa v takom množstve, nemal som net, a pod) som pozerával veci jedine dabingové veci. Dnes, keď je to všetko prístupné na nete tak pozerám v originálnom znení s titulkami SK/CZ. I tu záleží od kvality titulkov. Stane sa že si radšej pozriem s CZ titulkami lebo sú kvalitnejšie ako tie SK, ale je to i naopak. V súčasnosti až na výnimku NCIS iné seriály v slovenčine ani nepozerám. Kedysi to bol ešte House. V prípade porovnania s originálom je to totiž slabé, hoci nie dabingom ako takým, ale tým prekladom.

Nesmúť za človekom, čo ťa odmietol! Veď takých ešte nájdeš stovky...
Zuzana
Uživatel od první verze | Cool level: 8 | Kryton
12. 11. 2013 / 12:35:20 (před 11 roky)
off

Já preferuji originální znění, pokud jazyku nerozumím, tak s titulky. Někdy sice dabing není vyloženě špatný, ale prostě ti není ono. A často se taky vytrácí překladem hodně vtipu, když jde o sitcomy nebo komedie - což ale samozřejmě člověk ocení jen, když jazyku rozumí, titulky taky nestačí...

Lament
Vendetta
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
16. 11. 2013 / 22:42:12 (před 11 roky)
off

Možno to tu už bolo ale chcel by som sa opýtať či sa chystá dabovanie futurami?

Chichimon
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
18. 11. 2013 / 11:20:09 (před 11 roky)
off

Ahoj, upřímně nemám ráda dabované věci ať se jedná o seriály či filmy. Ráda na vše koukám v originále a občas využívám titulky občas ne :) snažím se zdokonalit v AJ, abych to občas mohla odstranit nadobro :)

chichi
Makec
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
19. 11. 2013 / 03:31:28 (před 10 roky)
off

Když mám možnost výběru, tak volím originál s titulky, bez titulků si troufám jen výjimečně, až tak moc si nevěřím a většinou mě pak mrzí, když něčemu nerozumím a unikají mi hlášky :D Ale tak třeba časem.. :)

lokot
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
10. 12. 2013 / 20:34:44 (před 10 roky)
off

Stručně a výstižně-na český dabing jsem alergický, vůbec na dabing obecně. Nejraději koukám na originál s titulky jak u seriálů, tak i u filmů.

Holy
Paja_Simi
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
18. 12. 2013 / 09:46:59 (před 10 roky)
off

Jedině originál + titulky, když jsem viděla v TV např. The vampire diaries nebo Pretty little liars - myslela jsem si, že to semnou šlehne ! Naprostý děs !!! Takže jedině originál, jak seriály tak filmy.. :)