Diskuzní fórum

Dabing, titulky, originál znenie?

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Carnastea
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
12. 2. 2014 / 17:34:47 (před 10 roky)
off

Taky upřednostňuju, až na zažitý výjimky jako třeba Přátelé, Frasier, originální znění s titulky

Cum ames, non sapias aut cum sapias, non ames
HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
12. 2. 2014 / 18:01:10 (před 10 roky)
off

Myslím, že jde o to, co člověk vidí jako první a samozřejmě i kvalitu dabingu. Třeba Suits si myslím, ač obecně preferuji původní znění, že jsou lepší s dabingem. Už jen kvůli náročnosti právnické materie. :-)

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
stepa
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
12. 2. 2014 / 18:06:04 (před 10 roky)
off

když čekám na novej díl kterej ještě nebyl předabovaný, tak se samozdřejmě koukám na originál s cz titulkama, když už to předabujou, tak se na to kouknu znova v češtině :) ale mnejradči to mám v originále s titulkama.
Pak když si třeba pustim seriál k usínání, tak to logicky poslouchám česky :D
ale nejradši mám prostě originál

HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
12. 2. 2014 / 18:22:30 (před 10 roky)
off
stepa napsal(a):

když čekám na novej díl kterej ještě nebyl předabovaný, tak se samozdřejmě koukám na originál s cz titulkama, když už to předabujou, tak se na to kouknu znova v češtině :) ale mnejradči to mám v originále s titulkama.
Pak když si třeba pustim seriál k usínání, tak to logicky poslouchám česky :D
ale nejradši mám prostě originál

Asi tak bych to taky vystihl. :-)

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
007.dany
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
25. 12. 2014 / 11:06:36 (před 9 roky)
off

Jenom titulky,jinak to zkazí celý zážitek.Existuje hodně malých výjímek.

Dan
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
25. 12. 2014 / 11:25:21 (před 9 roky)
off

Tak u mě převažuje ten dabing. Protože na věci s titulkama můžu koukat jen já sama a bratr to bytostně nenávidí. A protože většinu věcí sledujeme společně na televizi, mám smůlu. Takže titulky jen když se nemůže dočkat druhá polovina diváctva a nebo když na něco koukám sama na laptopu. Ale já ho přenaučím :)
A samozřejmě jsem prostě líná - na většinu věcí, krom těch, kterých se fakt nemůžu dočkat, koukám v televizi a tam se titulky nejedou...

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 12. 2014 / 11:26:50
Locke
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
25. 12. 2014 / 11:31:25 (před 9 roky)
off

Já upřednostňuji titulky. Hlavně proto, že na většinu věcí koukám hned po premiéře v USA a to dabing ještě jaksi neexistuje :)
Ale třeba první 4 série Downton Abbey jsem sjel v dabingu, protože na ulozto jsem to v originále nenašel a byl sem líný to hledat po všech čertech na internetu. Pátou řadu už teď sleduji v orginále (ta už na uloztu naštěstí je). Ale musím říct, že podle mě má Downton Abbey fakt povedený dabing.

Hold the Door!
inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
25. 12. 2014 / 13:34:23 (před 9 roky)
off
Locke napsal(a):

Ale třeba první 4 série Downton Abbey jsem sjel v dabingu, protože na ulozto jsem to v originále nenašel a byl sem líný to hledat po všech čertech na internetu.

to ľudia dnešnej doby ešte stále sťahujú z ulož.to ako otroci? :D

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Locke
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
25. 12. 2014 / 13:57:13 (před 9 roky)
off
inekafe napsal(a):

to ľudia dnešnej doby ešte stále sťahujú z ulož.to ako otroci? :D

Ještě používám hellspy.cz. Ani tam jsem Downton Abbey v originále nenašel :)

Hold the Door!
inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
25. 12. 2014 / 14:04:42 (před 9 roky)
off
Locke napsal(a):

Ještě používám hellspy.cz. Ani tam jsem Downton Abbey v originále nenašel :)

prašť jako uhoď ;D cca 99% vecí sťahujem výlučne cez torrenty - možnosť obmedziť rýchlosti downloadu, prerušenie downloadu a hlavne vysoká rýchlosť sťahovania...z ulož.to by som ťahal nejaký seriál do aleluja, neustále prerušovania downloadu, haprujúca rýchlosť sťahovania, etc. a len by som sa nervoval...s torrentmi stačí spraviť pár klikov a už nič neriešim :)

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."