Diskuzní fórum

Tombola

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

milcal
VIP | Cool level: 48 | Sarah Walker
9. 8. 2018 / 08:36:42 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

A nevylosovalo.

Jj, zas to nefunguje. Žádné sázení nebude. Vy mne ještě odnaučíte hazardu... :-D

Hlavně neubližovat...
xbulkoj
Dlouholetý uživatel | Cool level: 54 | Jack Shephard
9. 8. 2018 / 10:00:00 (před 6 roky)
on

Fruiko: Skus nastavit cron na iny cas, napr. 00:01 (alebo nastavit losovanie na obed miesto polnoci) . Mozno je server vytazeny, alebo tombola koli nejakemu inemu jobu nema access na nejaku vec co potrebuje.

Editováno: 1x | Naposledy: 9. 8. 2018 / 10:00:34
m.abrams
VIP | Cool level: 88 | Fox Mulder
9. 8. 2018 / 22:56:50 (před 6 roky)
off

NOBODY EXPECTS THE SPANISH INQUISITION!
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
13. 8. 2018 / 08:30:15 (před 6 roky)
off
xbulkoj napsal(a):

Fruiko: Skus nastavit cron na iny cas, napr. 00:01 (alebo nastavit losovanie na obed miesto polnoci) . Mozno je server vytazeny, alebo tombola koli nejakemu inemu jobu nema access na nejaku vec co potrebuje.

Jsem zkoušel. Cron vrací 400. Ale ručně to projde. Fakt záhada.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
27. 8. 2018 / 13:16:12 (před 6 roky)
off

Velmi zjednodušeně a zaokrouhleně: průměrná výhra je 300 kreditů, pokud budu předpokládat, že si vsadí jeden každý hráč 5 kreditů, tak se kola zúčastní 60 hráčů. Pravděpodobnost výhry je 1:60, takže jsme na návratnosti původních vsazených 5 kreditů za prosázený cyklus (60) rozpočteno na dny. Problém je v tom, že je max. výhra = průměrnému vkladu za cyklus.

Jinými slovy při dostatečném počtu sázek do tomboly se dostanu výhrou zhruba na to, co jsem vsadil. (Fluktuaci hráčů a volbu výše sázky zanedbávám.)To není lákavé, ani povzbuzující z hlediska dlouhodobého sázení. Naopak - láká k tomu, vsadit jen několikrát a doufat ve výhru, která pokud přijde, tak zajistí vysoký poměr vklad/výhra.

Hazardní hry, které se hrají o peníze, sice nerozdělují celý vklad (z čeho by žil provozovatel), ale lákají max výhrou, resp. poměrem mezi výší vkladu a možnou max výhrou. Např. u Sportky je sice pravděpodobnost max. výhry cca 1:700 000, ale potenciální výhra stojí za to = je velkým lákadlem.

Protože se nehraje o peníze, tak stojí za úvahu:
1) dotovat hru daným počtem kreditů denně (ve hře bude více kreditů, než bylo vsazeno)
2) vytvořit více (výší) typů výher pro jedno každé slosování (nebo alespoň skutečný jackpot)
3) vytvořit několik "automatických hráčů", kteří když vyhrají, tak jejich výhra propadne do jackpotu = většinou nejvyšší možná výhra (nulová výhra ve slosování - týká se i jackpotu samotného)
4) přenastavit (zvýšit) limitu výše sázek

Njn, chápu, i kdyby se to po úpravách zalíbilo, tak kdo a za co to naprogramuje...

Jo a praktický dotaz - v kolik hodin se nově přepočítává tombola? (O půlnoci to již není.)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
28. 8. 2018 / 09:24:20 (před 6 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Jo a praktický dotaz - v kolik hodin se nově přepočítává tombola? (O půlnoci to již není.)

V 1 v noci. Ale asi se časem vrátí na půlnoc.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 9. 2018 / 13:56:06 (před 6 roky)
off

CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
20. 9. 2018 / 14:26:37 (před 6 roky)
off

Závidět někomu virtuální výhru ve virtuální tombole a ještě na to hloupě upozorňovat :D Já už fakt na téhle planetě nechci žít :D

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
20. 9. 2018 / 15:31:34 (před 6 roky)
off
CrazyGeek napsal(a):

Závidět někomu virtuální výhru ve virtuální tombole a ještě na to hloupě upozorňovat :D Já už fakt na téhle planetě nechci žít :D

To není závist, to je potřeba furt mít nějaký problém.

_-0-_
20. 9. 2018 / 15:55:35 (před 6 roky)
off
CrazyGeek napsal(a):

To nebyla závist, ale naopak radost z toho, že se takovéto věci stávají alespoň někomu a někdy - bez ohledu na to, jestli ve virtuálním, nebo skutečném světě. Jedna věc je si to vyzkoušet nějakým RND generátorem - třeba TADY, v nějakém pgm jazyku, nebo v Excelu pro 8 postupně vygenerovaných čísel (2 lístky, 4 tahy po sobě) pro rozsah 1 až 200 (= odhad počtu účastníků tomboly) a druhá (radostná) věc je vidět na vlastní oči 3 výhry v rozmezí 4 tahů po sobě - jako na screenshotu. Btw., výherci jsou generování obdobným způsobem (nějaký RND gen.), takže regulérnost je nezpochybnitelná.

Je to ale přinejmenším na to, dát si panáka :-)

Možná byla moje reakce hloupá (i tak se dá označit infantilní radost, o kterou se chce člověk podělit), ale Tůj nedostatek byť i elementární zdvořilosti také o něčem svědčí...

ševča napsal(a):

To není závist, to je potřeba furt mít nějaký problém.

Obsedantní potřeba reagovat na jedince, které "nemusíš", je velmi zábavná :-)

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 9. 2018 / 15:59:07