Diskuzní fórum

Hledám Sci-Fi nebo Kriminální seriál

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

hynekzalesak
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
4. 3. 2014 / 04:03:57 (před 10 roky)
off

Zdravím místní komunitu,

Prolezl jsem tuto rubriku skoro skrz na skrz ale odpověď na mou otázku jsem nenašel.
Tak vás prosím o radu, hledám sci-fi seriál podobný Hvězdné Bráně, je jedno jestli SGA nebo SG1 nebo něco podobného Hvězdné Bráně hluboký vesmír a Battlestar Galactica.
Taky hledám něco na styl seriálu Firefly nebo Enterprise a Star Trek.

A pak něco mimo tento žánr, hledám krimi seriál podobný NCIS, mám namysli hlavní seriál a ne NCIS:LA.
Preferuju český dabing ale titulky jsem schopný přežít :).

Děkuji za návrhy.

Tady by měl být podpis :)
Atenecka
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
5. 3. 2014 / 18:04:33 (před 10 roky)
off
hynekzalesak napsal(a):

Zdravím místní komunitu,

Prolezl jsem tuto rubriku skoro skrz na skrz ale odpověď na mou otázku jsem nenašel.
Tak vás prosím o radu, hledám sci-fi seriál podobný Hvězdné Bráně, je jedno jestli SGA nebo SG1 nebo něco podobného Hvězdné Bráně hluboký vesmír a Battlestar Galactica.
Taky hledám něco na styl seriálu Firefly nebo Enterprise a Star Trek.

A pak něco mimo tento žánr, hledám krimi seriál podobný NCIS, mám namysli hlavní seriál a ne NCIS:LA.
Preferuju český dabing ale titulky jsem schopný přežít :).

Děkuji za návrhy.

Zkus Farscape je to super seriál. Hlavní postavy hraje Ben Browder (Cameron Mitchel) a Claudia Black (Vala mal Doran).

hynekzalesak
5. 3. 2014 / 18:20:09 (před 10 roky)
off

Díky za tip zkusím to, i když Cameron Mitchel není můj favorit z SG1 to jsem měl radši Jacka O'Neilla :D

Nadále budu rád za další Tip.

MountainLionet
Uživatel od první verze | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
5. 3. 2014 / 19:58:29 (před 10 roky)
off

Sci-fi nemusím, ale krimi to je moje. Ikdyž je Jethro a jeho tým hodně specifický, tak bych šla asi do Criminal Minds. Z hlediska postav a hierarchie. Nevím tedy v jaké oblasti má být seriál podobný NCIS, protože seriál z prostředí NAVY neznám žádný kromě tohoto a NCIS:LA. Ještě JAG je odtud, ale ten mě osobně moc nebere. Dobrý je i Lie to Me, ale Cal je na rozdíl od Jethra asi tak příjemně nepříjemný jako Gregory House :D.

In a land of predators a lion never fears the jackal.
Clear
Redaktor | Cool level: 53 | Roy
5. 3. 2014 / 20:02:53 (před 10 roky)
off

Jestli máš rád sci-fi seriál typu Hvězdná brána a rád bys viděl i některé herce ze SG, tak zkus seriál Continuum. Dobrých sci-fi je pomálu a myslím, že tenhle je ze všeho, co za poslední dobu vzniklo, nejlepší. Jinak úplně podobný seriál neseženeš, ale další něco mezi scifi a kriminálkou, co jsou docela dobrý jsou Almost Human a Person of Interest (to je přímo výborný, zraje jako víno, jen toho scifi tam je míň a je to spíš kriminálka.)

Seriálový maniak, překladatelka a velká fanynka sci-fi seriálů. Překládám seriály: Suits, Homeland, The Strain, The Americans a další. Působím na stránce neXtWeek.cz.
hynekzalesak
5. 3. 2014 / 20:04:19 (před 10 roky)
off
MountainLionet napsal(a):

Sci-fi nemusím, ale krimi to je moje. Ikdyž je Jethro a jeho tým hodně specifický, tak bych šla asi do Criminal Minds. Z hlediska postav a hierarchie. Nevím tedy v jaké oblasti má být seriál podobný NCIS, protože seriál z prostředí NAVY neznám žádný kromě tohoto a NCIS:LA. Ještě JAG je odtud, ale ten mě osobně moc nebere. Dobrý je i Lie to Me, ale Cal je na rozdíl od Jethra asi tak příjemně nepříjemný jako Gregory House :D.

Díky, taky to vyzkouším a když se mi to bude líbit zkusím to sehnat celé :), na NCIS se mi líbí osobnosti a myslím Gibbsův tým jakožto celek, navíc mi v NCIS:LA nesedí ta protiteroristická propaganda kterou člověk vidí pomalu v každém americkém seriálu, tam je to co 2 díly to teroristé.

Editováno: 1x | Naposledy: 5. 3. 2014 / 20:05:22
hynekzalesak
5. 3. 2014 / 20:19:08 (před 10 roky)
off
Clear napsal(a):

Jestli máš rád sci-fi seriál typu Hvězdná brána a rád bys viděl i některé herce ze SG, tak zkus seriál Continuum. Dobrých sci-fi je pomálu a myslím, že tenhle je ze všeho, co za poslední dobu vzniklo, nejlepší. Jinak úplně podobný seriál neseženeš, ale další něco mezi scifi a kriminálkou, co jsou docela dobrý jsou Almost Human a Person of Interest (to je přímo výborný, zraje jako víno, jen toho scifi tam je míň a je to spíš kriminálka.)

Též děkuji :), podle toho co jsem četl je to víceméně obojí na styl kriminálky tak uvidím, co se mně a seriálů týče jsem téměř nevyčerpatelný takže pokud ještě někoho něco napadá rád to zkusím, jen prosím ne věci typu Teorie Velkého třesku a jim podobné.

MountainLionet
Uživatel od první verze | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
5. 3. 2014 / 20:23:47 (před 10 roky)
off
hynekzalesak napsal(a):

Díky, taky to vyzkouším a když se mi to bude líbit zkusím to sehnat celé :), na NCIS se mi líbí osobnosti a myslím Gibbsův tým jakožto celek, navíc mi v NCIS:LA nesedí ta protiteroristická propaganda kterou člověk vidí pomalu v každém americkém seriálu, tam je to co 2 díly to teroristé.

Taky jsem si všimla nadměrného řešení boje proti terorismu v amerických seriálech, hlavně v těch novějších. Asi už je to hluboce zakořeněno. NCIS:LA je taky úplně jiný než NCIS, to máš pravdu, a moc se mi teda nelíbí (hlavně neurotická Hetty). Ale seriály, kde je výrazný šéfík, jsou i CSI:Miami, 1-800-Missing nebo Without a Trace (všechny tři šéfy jsem zbožňovala podobně jako Jethra, především u Jacka je patrný vývoj osobnosti). Není to taková nevýrazná postava jako v ostatních dvou CSI, L&O: Criminal Intent nebo třeba Cold Case. Výrazná patoložka, tedy osoba která se příliš nedotýká řešení případu, je v Rizzoli & Isles. Hlavního hrdinu z Person of Interest jsem si taky zamilovala snad už po prvním dílu :D.
Klidně se podívej na můj profil, tam najdeš krimi seriálů nespočet :D :D.

In a land of predators a lion never fears the jackal.
Editováno: 1x | Naposledy: 5. 3. 2014 / 20:26:00
Adria
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
12. 3. 2014 / 19:06:16 (před 10 roky)
off

Z těch sci-fi, co jsi psal jsem neviděla jen Firefly, ale ostatní se mi líbili. Teď koukám na Star Wars: Klonové války, je to kreslený, ale mě se to líbí. A vřele doporučuju. :)

Květa-k
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
15. 3. 2014 / 01:23:38 (před 10 roky)
off
Clear napsal(a):

Clear uváděné jsou i mými oblíbenci, též doporučuji.
Souhlasím s tím, že podobný seriál SG neseženeš.

Ze sci-fi bych přidala ještě Falling Skies.

Zkusit bys mohl i Fringe. Koneckonců, tým také vyšetřuje zločiny. A kdo by nemiloval Waltera, že..

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 3. 2014 / 01:24:49
1/2
12