Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Zdravím místní komunitu,
Prolezl jsem tuto rubriku skoro skrz na skrz ale odpověď na mou otázku jsem nenašel.
Tak vás prosím o radu, hledám sci-fi seriál podobný Hvězdné Bráně, je jedno jestli SGA nebo SG1 nebo něco podobného Hvězdné Bráně hluboký vesmír a Battlestar Galactica.
Taky hledám něco na styl seriálu Firefly nebo Enterprise a Star Trek.
A pak něco mimo tento žánr, hledám krimi seriál podobný NCIS, mám namysli hlavní seriál a ne NCIS:LA.
Preferuju český dabing ale titulky jsem schopný přežít :).
Děkuji za návrhy.
hynekzalesak napsal(a):
Zdravím místní komunitu,
Prolezl jsem tuto rubriku skoro skrz na skrz ale odpověď na mou otázku jsem nenašel.
Tak vás prosím o radu, hledám sci-fi seriál podobný Hvězdné Bráně, je jedno jestli SGA nebo SG1 nebo něco podobného Hvězdné Bráně hluboký vesmír a Battlestar Galactica.
Taky hledám něco na styl seriálu Firefly nebo Enterprise a Star Trek.
A pak něco mimo tento žánr, hledám krimi seriál podobný NCIS, mám namysli hlavní seriál a ne NCIS:LA.
Preferuju český dabing ale titulky jsem schopný přežít :).
Děkuji za návrhy.
Zkus Farscape je to super seriál. Hlavní postavy hraje Ben Browder (Cameron Mitchel) a Claudia Black (Vala mal Doran).
Díky za tip zkusím to, i když Cameron Mitchel není můj favorit z SG1 to jsem měl radši Jacka O'Neilla :D
Nadále budu rád za další Tip.
Sci-fi nemusím, ale krimi to je moje. Ikdyž je Jethro a jeho tým hodně specifický, tak bych šla asi do Criminal Minds. Z hlediska postav a hierarchie. Nevím tedy v jaké oblasti má být seriál podobný NCIS, protože seriál z prostředí NAVY neznám žádný kromě tohoto a NCIS:LA. Ještě JAG je odtud, ale ten mě osobně moc nebere. Dobrý je i Lie to Me, ale Cal je na rozdíl od Jethra asi tak příjemně nepříjemný jako Gregory House :D.
Jestli máš rád sci-fi seriál typu Hvězdná brána a rád bys viděl i některé herce ze SG, tak zkus seriál Continuum. Dobrých sci-fi je pomálu a myslím, že tenhle je ze všeho, co za poslední dobu vzniklo, nejlepší. Jinak úplně podobný seriál neseženeš, ale další něco mezi scifi a kriminálkou, co jsou docela dobrý jsou Almost Human a Person of Interest (to je přímo výborný, zraje jako víno, jen toho scifi tam je míň a je to spíš kriminálka.)
MountainLionet napsal(a):
Sci-fi nemusím, ale krimi to je moje. Ikdyž je Jethro a jeho tým hodně specifický, tak bych šla asi do Criminal Minds. Z hlediska postav a hierarchie. Nevím tedy v jaké oblasti má být seriál podobný NCIS, protože seriál z prostředí NAVY neznám žádný kromě tohoto a NCIS:LA. Ještě JAG je odtud, ale ten mě osobně moc nebere. Dobrý je i Lie to Me, ale Cal je na rozdíl od Jethra asi tak příjemně nepříjemný jako Gregory House :D.
Díky, taky to vyzkouším a když se mi to bude líbit zkusím to sehnat celé :), na NCIS se mi líbí osobnosti a myslím Gibbsův tým jakožto celek, navíc mi v NCIS:LA nesedí ta protiteroristická propaganda kterou člověk vidí pomalu v každém americkém seriálu, tam je to co 2 díly to teroristé.
Clear napsal(a):
Jestli máš rád sci-fi seriál typu Hvězdná brána a rád bys viděl i některé herce ze SG, tak zkus seriál Continuum. Dobrých sci-fi je pomálu a myslím, že tenhle je ze všeho, co za poslední dobu vzniklo, nejlepší. Jinak úplně podobný seriál neseženeš, ale další něco mezi scifi a kriminálkou, co jsou docela dobrý jsou Almost Human a Person of Interest (to je přímo výborný, zraje jako víno, jen toho scifi tam je míň a je to spíš kriminálka.)
Též děkuji :), podle toho co jsem četl je to víceméně obojí na styl kriminálky tak uvidím, co se mně a seriálů týče jsem téměř nevyčerpatelný takže pokud ještě někoho něco napadá rád to zkusím, jen prosím ne věci typu Teorie Velkého třesku a jim podobné.
hynekzalesak napsal(a):
Díky, taky to vyzkouším a když se mi to bude líbit zkusím to sehnat celé :), na NCIS se mi líbí osobnosti a myslím Gibbsův tým jakožto celek, navíc mi v NCIS:LA nesedí ta protiteroristická propaganda kterou člověk vidí pomalu v každém americkém seriálu, tam je to co 2 díly to teroristé.
Taky jsem si všimla nadměrného řešení boje proti terorismu v amerických seriálech, hlavně v těch novějších. Asi už je to hluboce zakořeněno. NCIS:LA je taky úplně jiný než NCIS, to máš pravdu, a moc se mi teda nelíbí (hlavně neurotická Hetty). Ale seriály, kde je výrazný šéfík, jsou i CSI:Miami, 1-800-Missing nebo Without a Trace (všechny tři šéfy jsem zbožňovala podobně jako Jethra, především u Jacka je patrný vývoj osobnosti). Není to taková nevýrazná postava jako v ostatních dvou CSI, L&O: Criminal Intent nebo třeba Cold Case. Výrazná patoložka, tedy osoba která se příliš nedotýká řešení případu, je v Rizzoli & Isles. Hlavního hrdinu z Person of Interest jsem si taky zamilovala snad už po prvním dílu :D.
Klidně se podívej na můj profil, tam najdeš krimi seriálů nespočet :D :D.
Z těch sci-fi, co jsi psal jsem neviděla jen Firefly, ale ostatní se mi líbili. Teď koukám na Star Wars: Klonové války, je to kreslený, ale mě se to líbí. A vřele doporučuju. :)
Clear napsal(a):
Clear uváděné jsou i mými oblíbenci, též doporučuji.
Souhlasím s tím, že podobný seriál SG neseženeš.
Ze sci-fi bych přidala ještě Falling Skies.
Zkusit bys mohl i Fringe. Koneckonců, tým také vyšetřuje zločiny. A kdo by nemiloval Waltera, že..