Diskuzní fórum

Titulky k seriálům

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
21. 12. 2008 / 20:02:50 (před 15 roky)
off

Tak jsem si po delší době pustil zprávy na Nově a co neslyším..Po ataku na servery s DVD obaly se údajně ČPU (česká protipirátská unie) chystá udělat zátah na servery nabízející titulky k seriálům a filmům.

Jsem si jist, že značná část zdejšího osazenstva by se bez takových titulků jen těžko obešla.

Co vy na to? Co si o tom myslíte? ;-)

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
Crazy-Nut*
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
21. 12. 2008 / 20:21:19 (před 15 roky)
off
megawir napsal(a):

Tak jsem si po delší době pustil zprávy na Nově a co neslyším..Po ataku na servery s DVD obaly se údajně ČPU (česká protipirátská unie) chystá udělat zátah na servery nabízející titulky k seriálům a filmům.

Jsem si jist, že značná část zdejšího osazenstva by se bez takových titulků jen těžko obešla.

Já bych se určitě bez titulků k seriálům a filmům jen tak neobešla. Díky nim jsem se i něco z angličtiny naučila a navíc mně to baví mnohem víc v originálním znění, než s dabingem, ale na tom se tu asi shodnem všichni ...

Milovnice seriálů <3
xxmartinxx
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 12 | Dale
21. 12. 2008 / 20:42:33 (před 15 roky)
off
megawir napsal(a):

Když se mi nechce na cz titulky čekat, tak se sice kouknu s anglickejma, ale je to rozhodně mnohem obtížnější a lecjaká hláška mi pak unikne.
Teď jen doufám, že to neprojde, protože by to bylo opravdu dost nepříjemný.

Venda:)
Uživatel od první verze | Cool level: 7 | Manny Bianco
21. 12. 2008 / 21:13:01 (před 15 roky)
off

Jo, taky jsem slyšela tuto nelibou zprávu. Bez titulků ani ránu :). Ale myslím, že by se měl ČPU zaměřovat dále na obaly, muziku, filmy... Titulky jsou podle mě přece jenom něco trochu jiného.

Really evil :)
xxmartinxx
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 12 | Dale
21. 12. 2008 / 21:26:17 (před 15 roky)
off
Venda:) napsal(a):

Jo, taky jsem slyšela tuto nelibou zprávu. Bez titulků ani ránu :). Ale myslím, že by se měl ČPU zaměřovat dále na obaly, muziku, filmy... Titulky jsou podle mě přece jenom něco trochu jiného.

Já chápu u filmů. Ale u seriálů? Fuj!

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 124 | Spartacus
21. 12. 2008 / 21:33:00 (před 15 roky)
on

Taky se když se nemůžu dočkat koukám z anglickejma, občas i bez nich, když se nemůžu dočkat hodně. :-)

Asi bych kvůli tomu neumřel, ale přijde m ito jako pakárna. Za chvíli budou buzerovat i za hlášky z filmů a seriálů, co si napíšete na stránky.

Navíc by mě zajímalo, jak u toho budopu dokazovat (ne)legálnost danných titulků. Obaly ještě chápu na nich je napsanej copyright, ale pokud se nejedná o původní titulky, které někdo přeložil třeba na DVD a dostal za to zaplaceno, ale o titulky od nějakího &quot;amatéra&quot;, tak mám dost vážné pochybnosti, jestli jsou nelegální...

BTW našel někdo nějakou zprávu ze serióznějšího média než je Nova? Jsem hledal něco k tomu na google news a nikde jinde jsem o tom nic nenašel.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 124 | Spartacus
21. 12. 2008 / 21:34:17 (před 15 roky)
on

Jinak myslím, že titulky nepadnou, jen se přesunou na servery v nějaké rozumné zemi.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Venda:)
Uživatel od první verze | Cool level: 7 | Manny Bianco
21. 12. 2008 / 21:46:15 (před 15 roky)
off
xxmartinxx napsal(a):

Já chápu u filmů. Ale u seriálů? Fuj!

K filmům, k seriálům, není to jedno?

Ale jedno mi vysvětlete - pokud nevyšel seriál na DVD, je nějaký problém , když k němu udělá m tiutlky?

Really evil :)
megawir
21. 12. 2008 / 21:57:11 (před 15 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Jinak myslím, že titulky nepadnou, jen se přesunou na servery v nějaké rozumné zemi.

Asi tak bych to viděl taky, pokud budou takhle bláznit.. Po jiným zdroji jsem se díval, ale oni to samozřejmě podali &quot;podle našich důvěrných informací...&quot;. Každopádně mě to celkem trklo ;-)
Chystám se na 24 za pár týdnů, tak ať se mi opováží to překládání nějak znechutit :)

megawir
21. 12. 2008 / 22:02:00 (před 15 roky)
off

vytaženo z lapiduchu...
V Polsku se za &quot;amatérský&quot; předklad filmů dávají dva roky .-) ...podle článku je přitom zřejmý, že oficiální překladatelé u nich čerpají z amatérských překladů, takže jim amatéři vlastně pomáhají a oficiální překladatelé takříkajíc kradou jejich díla .-))
mazec..

1/2
12