Diskuzní fórum

Hodnocení názorů

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
8. 8. 2010 / 19:07:57 (před 14 roky)
off

harrie: ten člověk tu nikdy nemusel být

napadlo mě, jestli by se nedalo nějak měnit hodnocení názorů. třeba se mi stalo, že u jednoho šíleně napsaného jsem chtěla zaškrtnout nekvalitní, ale ruka mi ujela a já si toho všimla, až jsem to potvrdila. nebo se tu stává, že lidi svůj názor úplně přepíší, ale hodnocení zůstává podle toho starého. nebo i opačně hodnotící můžou změnit názor na seriál, takže i souhlasím/nesouhlasím by přehodnotili. můžeme měnit hodnocení seriálů i názorů, tak proč ne tohle?

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 1. 2011 / 18:16:14 (před 13 roky)
on

Harrieho "ti to tu" je také celkem pozoruhodné :-)))

Harrie napsal(a):

To Spike: nevím kam ti to napsat jinam, tak se na mě nezlob, že ti to tu píšu...
Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 3. 1. 2011 / 18:18:04
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
19. 4. 2011 / 23:54:59 (před 13 roky)
on

To ideoví tvůrci WEBu, admin a webmaster - zvažte prosím následující návrh:

Systém hodnocení názorů je příliš hrubý a navíc neumožňuje hodnotit jen kvalitu vždy jen současně se souhlasem/nesouhlasem a to je škoda.

Často nastávají situace tohoto druhu:
1) s názorem souhlasím (nebo nesouhlasím), ale jeho kvalita si nezaslouží ani negativní, ani positivní hodnocení
2) seriál neznám, nebo je názor takový, že s ním nemohu ani souhlasit, ani nesouhlasit, ale jeho kvalita je jednoznačně vysoká (např. povedený rozbor), nebo nízká (pouhé konstatování typu líbí/nelíbí).
3) kvalita názoru je někde mezi a s hodnocením (verbálním) částečně souhlasím a částečně nesouhlasím. Rád bych to ale ohodnotil dvěma "neutrály".

Zasahovat do SW je vřdy komplikovaná a nevděčná záležitost, ale pro ošetření předchozího by stačila jednoduchá (snad) úprava:

1) Nepředvolit kvalitní/souhlasím umístěním tečky. Pro vyjádření hodnocení kvality a souhlasu/nesouhlasu by bylo nutné do kolečka u volby clicknout.
2) Stačilo by ohodnotit jen kvalitu, nebo jen vyjádřit souhlas/nesouhlas samostatně (nebo také obé jako nyní) a ve všech třech případech by bylo možné clicknout na OK.

3) Bylo by možné clicknout na OK i bez ohodnocení kvality a vyjádření souhlas/nesouhlas (neutrální volba). I to má smysl, protože by ten, kdo hodnotil viděl, ře již hodnocení udělil a kdyby se navíc v profilu kromě "Lidí tvrdí, že má kvalitní názory Lidí souhlasí s jeho názory Obdržených hlasů" objevilo "Počet neutrálních hlasů", tak by to o něčem také vypovídalo.

Za důležité ale považuji pouze body 1 a 2.
Díky

Editováno: 1x | Naposledy: 19. 4. 2011 / 23:56:51
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
20. 4. 2011 / 12:38:34 (před 13 roky)
on

Spíš uvažujeme o větším zjednodušení. Ve stylu názor byl pro mě přínosný.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
20. 4. 2011 / 16:23:24 (před 13 roky)
off

přínosný může být názor jen pro někoho, kdo seriál ještě neviděl a dívá se na názory, aby se rozhodl, jestli se na něj podívá. když jsem seriál celý viděla, tak už na něj mám svůj názor a ten někoho jiného mi nijak přínosný nebude.

ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
20. 4. 2011 / 17:47:16 (před 13 roky)
off
ševča napsal(a):

přínosný může být názor jen pro někoho, kdo seriál ještě neviděl a dívá se na názory, aby se rozhodl, jestli se na něj podívá. když jsem seriál celý viděla, tak už na něj mám svůj názor a ten někoho jiného mi nijak přínosný nebude.

úplně souhlasím, já třeba názory čtu a hodnotím až poté, co na seriál kouknu, jinak bych riskovala spoilery atd. (i když by se objevovat neměly, tak se sem tam přece jen najdou)

_-0-_
28. 4. 2011 / 20:49:51 (před 13 roky)
on

Jedním z velkých nešvarů hodnotitelů je, že dávají hodnocení před tím, než měli možnost vidět alespoň jeden díl. Nejen, že vytvoří nesmyslné hodnocení, ale často se k němu ani nevrátí a nechají je tak, jak bylo vloženo.

Navíc je napsání názoru vázané na opětovné hodnocení (proč si je systém nenačte?). Názor má někdy smysl napsat před zhlédnutím seriálu/dílu, protože může být např. názor na literární předlohu, ale hodnotit něco, co člověk neviděl, to může jen blb (nebo někdo, kdo je k tomu donucený). Názor bez hodnocení přidat nejde a hodnocení předlohy patří spíše do "názorů", než do "diskuse".

Řešením by bylo načítat hodnocení z *.dbf tak, jak bylo uskutečněno - v případě, že neexistuje, tak jednoduše nenačíst nic.

Pro natěšence (což osobně nejsem) by bylo možná potěšující, kdyby mohli vyjadřovat INDEX OČEKÁVÁNÍ, také v %. (Tedy v další samostatné kolonce ve formuláři.) Ostatně srovnání toho, jak jsem se na něco těšil s tím, jak jsem to po zhlédnutí hodnotil, by patrně zaujalo nejen mě.

NEŠLO BY S TÍM NĚCO UDĚLAT?

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
28. 4. 2011 / 21:05:59 (před 13 roky)
on

Určitě nebudeme systém zesložiťovat. Cílem je maximální použitelnost a jednoduchost a ne tisíce nicneříkajících tlačítek...

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
_-0-_
28. 4. 2011 / 21:38:45 (před 13 roky)
on

...hračičkové utřou ústa (někteří hubu) :-)

Nicméně problém předčasných - a tedy i nesmyslných - hodnocení (tak, jak popisují první dva odstavce) stále zůstává.

"Řešením by bylo načítat hodnocení z *.dbf tak, jak bylo uskutečněno - v případě, že neexistuje, tak jednoduše nenačíst nic." Tady jsem měl dodat ...a nechat vložit názor bez hodnocení.

K tomu načítat air date třeba z EPGUIDES.COM(otamtud by to šlo jednoduše) a zamezit vložení hodnocení v době, než bude odvysílaný alespoň jeden díl.

TO BY BYLO ZJEDNODUŠENÍ (FOR ENDUSERS ONLY :-)

No nic, už se s tím dál nebudu vnucovat.

griff
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
11. 11. 2014 / 23:23:59 (před 10 roky)
off

Pokud se dívám do profilu uživatele na názory, není tam možnost je tam hodnotit. Nedalo by se to přidat?

2/2
12