Diskuzní fórum

O titulcích obecně

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
14. 3. 2009 / 00:10:21 (před 15 roky)
off
Redík napsal(a):

Jak to bude s titulky, ktere jsou sice prelozeny, ale dialogy dle titulku vubec nedavaji smysl a totalne tim pak nici serial. Jeden priklad ze vsechny je One Tree Hill, kde Barus007 prelozila prvni 4 rady tusim s tim ze prvni dve ci tri obsahuji fraze nedavajici smysl v cestine natoz pak s tim co rikaji herci v serialu. Je lepsi takove titulky nahrat a nechat zverejnit nebo je zazdit?

Takové titulky tady nemají co pohledávat. Pokud o nich ví, tak neschvalovat nebo nevkládat ;-)
Jasně jsme předem řekli, že se preferuje kvalita. Kor ve chvíli, kdy jsou titule nesmyslný, však to znáš sám...Takový titulky jsou ZLO.

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
Redík
Uživatel od první verze | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
14. 3. 2009 / 08:58:53 (před 15 roky)
off
megawir napsal(a):

Takové titulky tady nemají co pohledávat. Pokud o nich ví, tak neschvalovat nebo nevkládat ;-)
Jasně jsme předem řekli, že se preferuje kvalita. Kor ve chvíli, kdy jsou titule nesmyslný, však to znáš sám...Takový titulky jsou ZLO.

Otazkou je co s nimi kdyz uz tu nahrane jsou? Nebo spise co s nimi kdyz jine titulky k tomu serialu nejsou k sehnani. Jak jsem psal serial One Tree Hill ma od Barus007 vytvorene titulky k prvnim trem radam, ale obsahuji mnozstvi trivialnich chyb a nesmyslu. Mam udelat seznam vsech nekvalitnich titulku z OTH?

BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
14. 3. 2009 / 17:24:23 (před 15 roky)
off
Redík napsal(a):

Otazkou je co s nimi kdyz uz tu nahrane jsou? Nebo spise co s nimi kdyz jine titulky k tomu serialu nejsou k sehnani. Jak jsem psal serial One Tree Hill ma od Barus007 vytvorene titulky k prvnim trem radam, ale obsahuji mnozstvi trivialnich chyb a nesmyslu. Mam udelat seznam vsech nekvalitnich titulku z OTH?

tento víkend někdo na titulky.com nahrál zdá se nový překlad první epizody první sezóny, tak se zdá, že se rýsuje nová alternativa. posuzovat kvalitu je celkově celkem obtížné, když k dispozici žádná jiná verze není, protože kdo dokáže spolehlivě určit "tohle ještě jo a tohle už ne...". každopádně jsou extrémní případy, kde se to poznat dá. tuším že one tree hill mezi takové patří a co jsem viděl, tak i alias na tom nebyl růžově...

Redík
14. 3. 2009 / 19:09:53 (před 15 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

tento víkend někdo na titulky.com nahrál zdá se nový překlad první epizody první sezóny, tak se zdá, že se rýsuje nová alternativa. posuzovat kvalitu je celkově celkem obtížné, když k dispozici žádná jiná verze není, protože kdo dokáže spolehlivě určit "tohle ještě jo a tohle už ne...". každopádně jsou extrémní případy, kde se to poznat dá. tuším že one tree hill mezi takové patří a co jsem viděl, tak i alias na tom nebyl růžově...

Ano tim kdo tam nahral titulky jsem byl ja. Uverejnil jsem je i na http://one-tree-hill.hy.cz kterou spravuji. Titulky od Baruss na strankach ani nehodlam uverejnovat, jelikoz to kazi pocit z tak dobreho serialu jakym OTH je. Proto se snazim sehnat lidi co by prelozili titulky znovu. Bohuzel ale casu je malo..

Halajda
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
16. 3. 2009 / 10:40:42 (před 15 roky)
off

Nějaký redaktor by mohl být tak hodný a založit stránku k seriálu Kings, ježto ho budu překládat a bude pak poněkud jednodušší nahrávat titulky.
:) Btw výpomoc s titulky vítána...

Hrus
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
16. 3. 2009 / 11:31:25 (před 15 roky)
off
fullrose16
Uživatel od první verze | Cool level: 2 | Jake Harper
16. 3. 2009 / 19:48:26 (před 15 roky)
off

Napadla mě taková blbost ale docela mě to zajímá :) když se díváte na seriály s titulky máte zapnuté tučné písmo?

Já ano. Nevím jestli jsem jedinej ale přijde mi to tak lepší. Co vy?

Redík
16. 3. 2009 / 21:36:07 (před 15 roky)
off
fullrose16 napsal(a):

Napadla mě taková blbost ale docela mě to zajímá :) když se díváte na seriály s titulky máte zapnuté tučné písmo?

Já ano. Nevím jestli jsem jedinej ale přijde mi to tak lepší. Co vy?

No ho zapnute mam. :-) ... A myslim ze to prednastavena volba treba u BS playeru.

fullrose16
Uživatel od první verze | Cool level: 2 | Jake Harper
16. 3. 2009 / 22:35:28 (před 15 roky)
off
Redík napsal(a):

No ho zapnute mam. :-) ... A myslim ze to prednastavena volba treba u BS playeru.

Já používám KMPlayer a tam jsem si s tím nastavením hodně pohrál..tloušťka čar, stíny, (průsvitnost), velikost, font :)

Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
17. 3. 2009 / 12:57:03 (před 15 roky)
off

U Kings jsem přidával epizodu k obsahu od Halajdy a v panelu titulků na pravé straně epizody (pod hodnocením) se vygeneroval odkaz na stažení, i když jsou titule teprve rozpracované a tudíž stáhnout nejdou. Takže by to chtělo opravit :)

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...