Diskuzní fórum

Titulky - komprimace

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
15. 3. 2009 / 19:58:20 (před 15 roky)
off

priklad:
obsah souboru lost.s01.zip:
[DIR]HDTV
lost.101.hdtv-autor1.srt
lost.101.hdtv-dalsiautor.srt
lost.102.hdtv-autor1.srt
...
[DIR]DVDRip
lost.105.dvdrip-autor1.srt
info.txt (dalo by se zde nagenerovat do souboru blizsi specifikace, informacni, napriklad o releasech jednotlivych souboru atd, i kdyz to by se dalo odchytit uz v samotnych nazvech, ale zas proc ty nazvy komplikovat a delat je tak dlouhe)

kazdopadne uvadeni toho autora je taky otazka, protoze u vetsiny veci existuje pouze jeden preklad...

k prejmenovavani dochazi vetsinou vzdy, kolikrat jsou nazvy avicek upravene a malokdo drzi nazvy shodne s tim, jak to bylo releasovano, vetsinou stejne staci drag & drop do prehravace

je to jen takova rychla myslenka, urcite by se to dalo nejak rozvinout. co se tyce jazyku, bud do zvlastnich archivu rovnou, nebo
[DIR]DVDRip.CZ
[DIR]DVDRip.SK
[DIR]HDTV.CZ
...

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
15. 3. 2009 / 20:09:18 (před 15 roky)
on

Nestalo se mi, že bych musel u novějších věcí někdy přejmenovávat.

DVD přehrávač bohužel nemá Drag and Drop. (vyzkoumáno, že to je cílovka stahování celých sezón)

O souboru info.txt se uvažovalo, bylo zamítnuto s tím, že to stejně nikdo nikdy nečte.

=> Dvojitá komprimace pořád menší zlo.

// jinak něco podobnýho navrhoval Jasper skrz poštu na Lapiduchu, akorát přes tečky, tam to schroustá, alespoň většina přehrávačů na počítači. Ale i tak platí důvody zmíněné výše.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Editováno: 1x | Naposledy: 15. 3. 2009 / 20:11:26
BuBBleS
15. 3. 2009 / 20:51:29 (před 15 roky)
off

Nesouhlasím. Protože tomu přejmenování se člověk prostě nevyhne, soubory se prostě kolikrát jmenují jinak. Je možné, že u novějších titulků je to ok, ale nikdy to není na 100% a navíc prostě spousta lidí to může mít stažené jinak.

=> dvojí komprimace je větší zlo než jedna komprimace pouze ze strachu o zachování názvů, které jsou nejisté a většinou upravené...

každopádně když si za tímto způsobem stojíš, tak je to patrně dořešené, řekl jsem můj názor a ten se nezmění.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
15. 3. 2009 / 21:26:37 (před 15 roky)
off

BuBBleSi, tím, že tam dáváš adresář, tak děláš to samý, jako když jsou tam další archivy. Jelikož si denně stáhne archiv celé sezóny průměrně 10 lidí, tak nevidím jediný opravdový důvod systém měnit.

Důvody, proč to je jak to je, byly uvedeny na lapu.
Nechceme ani zdvojený upload (resp dvojí přítomnost jedněch titulí na serveru), ani narušení systému pojmenovávání (pokud ti momentálně nepřijde přehledný, je to tvůj názor).

Jelikož tady jde celou dobu o lenost (pojmenoval bys to případně jinak?) lidí rozbalit další archiv, tak mám pocit, že "pro" současného systému převažují (i vzhledem k provázanosti na jednotlivé epizody daného seriálu).

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
BuBBleS
15. 3. 2009 / 22:33:16 (před 15 roky)
off

adresáře a znovuzabalení není rozhodně to samé, ne každý toto řeší v total commanderu (pochybuji že většina).
ty tomu říkáš lenost ze strany uživatelů, já tomu říkám přidávání práce uživatelům, která je dle mého názoru zbytečná.
už z principu je prostě mnohonásobné balení zbytečnost, když je v každém archivu epizody pouze jedna verze titulků.

megawir
15. 3. 2009 / 22:51:26 (před 15 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

adresáře a znovuzabalení není rozhodně to samé, ne každý toto řeší v total commanderu (pochybuji že většina).
ty tomu říkáš lenost ze strany uživatelů, já tomu říkám přidávání práce uživatelům, která je dle mého názoru zbytečná.
už z principu je prostě mnohonásobné balení zbytečnost, když je v každém archivu epizody pouze jedna verze titulků.

Jistěže to je v tomhle případě principielně to samé. Oboje znamená o krok víc. Důvody dvojího zabalení znáš ;-) A je naprosto jedno, co který uživatel používá, když už pracuje s archivem. V něm se pak pohybuje vždycky stejně. Rozbalovat bude tak jako tak, jedna úroveň dovnitř už pak nic neznamená. Tvůj návrh by znamenal jen víc jednotlivých archivů, kdežto takhle je vše v jednom a vše se dá poznat podle názvu (autor, typ ripu).

Araziel
Uživatel od první verze | Cool level: 28 | Timothy McGee
16. 3. 2009 / 04:00:53 (před 15 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

Nesouhlasím. Protože tomu přejmenování se člověk prostě nevyhne, soubory se prostě kolikrát jmenují jinak. Je možné, že u novějších titulků je to ok, ale nikdy to není na 100% a navíc prostě spousta lidí to může mít stažené jinak.

=> dvojí komprimace je větší zlo než jedna komprimace pouze ze strachu o zachování názvů, které jsou nejisté a většinou upravené...

každopádně když si za tímto způsobem stojíš, tak je to patrně dořešené, řekl jsem můj názor a ten se nezmění.

Prejmenovani jednoho souboru mi trva asi tak (a to si u toho dam kafe) 7 vterin...

Takze prejmenovat celou sezonu... (22 dilu?) trva... moment... 2 minuty 34 vterin...? Kde je presne ten problem...? :-/

Editováno: 1x | Naposledy: 16. 3. 2009 / 04:01:52
BuBBleS
16. 3. 2009 / 06:06:56 (před 15 roky)
off
Araziel napsal(a):

Prejmenovani jednoho souboru mi trva asi tak (a to si u toho dam kafe) 7 vterin...

Takze prejmenovat celou sezonu... (22 dilu?) trva... moment... 2 minuty 34 vterin...? Kde je presne ten problem...? :-/

"problém" (úplně to asi nevystihuje podstatu toho slova :) ) je ten, že se jednotlivé epizody znova komprimují právě kvůli té údajné "nenutnosti přejmenování", tedy z důvodu, že titulky rozbalíš a budeš je mít pojmenované stejně jako video... jenže přejmenovat člověk kolikrát musí tak jako tak a přitom je to nenáročná věc nebo to kolikrát ani člověk přejmenovávat nemusí.

těmi titulky na jednotlivé díly se to celkově komplikuje a znepřehledňuje. krása titulkykserialum byla v tom, že neřešil jednotlivé epizody, prostě si jen stáhnul titulky k celé sezóně a pak už jednoduše operoval s tím, co bylo zabalené uvnitř...
chápu, že u nových seriálů je zbytečné tahat celou sezónu, ale to se týká jen aktuálně vysílaných sezón, u zbytku titulků je to zbytečné rozdělovat na jednotlivé epizody, protože málokdo ke starším sezónám potřebuje titulky jen na nějaký konkrétní díl...

megawir
16. 3. 2009 / 09:07:37 (před 15 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

"problém" (úplně to asi nevystihuje podstatu toho slova :) ) je ten, že se jednotlivé epizody znova komprimují právě kvůli té údajné "nenutnosti přejmenování", tedy z důvodu, že titulky rozbalíš a budeš je mít pojmenované stejně jako video... jenže přejmenovat člověk kolikrát musí tak jako tak a přitom je to nenáročná věc nebo to kolikrát ani člověk přejmenovávat nemusí.

těmi titulky na jednotlivé díly se to celkově komplikuje a znepřehledňuje. krása titulkykserialum byla v tom, že neřešil jednotlivé epizody, prostě si jen stáhnul titulky k celé sezóně a pak už jednoduše operoval s tím, co bylo zabalené uvnitř...
chápu, že u nových seriálů je zbytečné tahat celou sezónu, ale to se týká jen aktuálně vysílaných sezón, u zbytku titulků je to zbytečné rozdělovat na jednotlivé epizody, protože málokdo ke starším sezónám potřebuje titulky jen na nějaký konkrétní díl...

Ty nechápeš a přehlížíš jednu zásadní věc. Na tks.net to bylo všechno do těch adresářů nahrávé RUČNĚ.
A pokud jsi pak nechtěl pátrat zpětně, tahal jsi vždycky celou sezónu, přestože jsi třeba chtěl pouze jedny titule...

A ohledně slova problém - tady se dělá problém na místě, kde žádný není ;-)
Nikdo nebyl schopný navrhnout lepší systém, pouze různé modifikace, které celou věc víc zesložiťují. A to jen kvůli lenosti rozbalit o jeden archiv víc :-)

BuBBleS
16. 3. 2009 / 10:01:24 (před 15 roky)
off
megawir napsal(a):

Ty nechápeš a přehlížíš jednu zásadní věc. Na tks.net to bylo všechno do těch adresářů nahrávé RUČNĚ.
A pokud jsi pak nechtěl pátrat zpětně, tahal jsi vždycky celou sezónu, přestože jsi třeba chtěl pouze jedny titule...

promiň, ale ono nahrávání RUČNĚ lze rovněž zautomatizovat, tedy výmluvu, že tam se to muselo dávat do adresářů ručně a že tady se to teď musí dvojmo komprimovat, vůbec neberu. a znovu viz co jsem psal, kdo chce tahat u starších sezón jednotlivé epizody? na titulkykserialum mě vždy zajímala celá sezóna. titulky k jednotlivým epizodám pouze u aktuálních sezón a to se dá stejně sehnat snázeji na fanouškovských stránkách...

popravdě tu vidím menší ignorování faktů v širším měřítku. chápu, že jakožto autor titulkům k seriálu 24 hodin a jediném místě jejich zveřejnění zde, se bere v potaz, že se stahují právě aktuální jednotlivé díly, ale to je kapka vody v moři, u ostatních seriálů to není tak akutní a důležité jsou právěže ty již hotové sezóny. je takřka nereálné, aby všichni překladatelé seriálů dávali titulky výhradně sem a povětšinou prostě existují fanouškovské stránky.

můj osobní názor je, že se tu zbytečně něco komplikuje, proč dělat odkaz na každou epizodu, když lidi u většiny věcí zajímají celé sezóny (mimo seriálu 24 hodin)? v tom bylo prostě kouzlo titulkykserialum. člověk vyhledal seriál a rovnou stáhl konkrétní sezónu v prohlížeči.

samozřejmě je to můj osobní názor, neber to jako vyloženou kritiku :)
prostě mi přijde snažší stáhnout vždy celou jednu sezónu (s rychlostí dnešních připojení je to stejně jedno co se týče doby stažení - chápu, je to víc dat na přenos, ale TKS to nevadilo...) a pak si vykopírovat příslušný díl (v takovém případě šlo stejně rovnou o přetažení do přehrávače) než dohledávat konkrétní epizodu v seznamu epizod na stránce, která působí monotónně.

1/2
12