Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Fruiko napsal(a):
Ale pokud se někdo chce finančně podílet na nákladech, tak mu nebráním. Za 600 Kč mu z upřímného vděku vypnu na rok veškerou reklamu a ještě k tomu přihodím srazové triko.
Super (triko netřeba). Kam to můžu poslat?
P.S. Nic ve zlém, ale ta alza je fakt megaotravná. Kdyby ji stačilo jednou vypnout, ale během psaní tohoto příspěvku se znovu rozbalila...
sirien napsal(a):
(a btw. jeden web spoluřídim a s klidem to táhneme ze svýho, ty náklady zas tak šílený nejsou... a i kdyby byly tak komunitní web může mít dole tlačítko "donate" namísto těhle superotravností)
Web do 10k lidí denně není problém utáhnout i na nějakým lowcost hostingu. Kolem těch 10k se to láme a je potřeba řešit spoustu věcí počínaje trafficem, o dost vyšší zátěží ve špičkách apod.
A to fakt za nějakou pětistovku měsíčně nepořídíš.
sirien napsal(a):
Takže NEJENŽE na mě vyletí rozbalovací reklama co mi překryje dolní třetinu stránky, ale JEŠTĚ K TOMU mi ve stejnou chvíli nad tim vyletí zajebanej Alzák co mi překreje střední třetinu stránky?
THAT was the moment, kdyby to někoho zajímalo.
Pokud se náhodou admini rozhodnou, že tu žádné reklamy co lítaj přes kteroukoliv část obsahu už nebudou, můžou mi dát vědět že ten ABP můžu zas vypnout.
(a btw. jeden web spoluřídim a s klidem to táhneme ze svýho, ty náklady zas tak šílený nejsou... a i kdyby byly tak komunitní web může mít dole tlačítko "donate" namísto těhle superotravností)
EDIT: PS - a tak mimochodem: týden nebo dva maximálně? Na tenhle web chodim pravidelně prakticky obden od doby co sem se dal do překladu Strange a Norrella, což je už víc, jak 5 týdnů zpátky (tj. bezpečně přes měsíc) a co pamatuju tak tu na mě něco takovýho vyskakuje průběžně od začátku.
Zas to nepřeháněj, já tu chodím několikrát denně a tak dlouho to tu není.
Datart není tak hrozný, mně spíš vadí ta Alza, která mně se roztáhne přes víc jak půlku. Přesto se spíš snažím přimluvit, aby to netrvalo nějak dlouhodobě. Já zas dobrou reklamu ocením a už jsem kdysi psala, že jsou ty reklamy občas i užitečné. Tahle sice není, ale já tu chodím několikrát denně a vydržím to, tak to vydržíš i ty, když tu chodíš jednou za dva dny.
BuBles - obávám se, že na to koukáš z mylného pohledu. Defaultní stav AB u všech lidí co ho používají je "zapnuto". U pár webů kde jim to přijde fér ho vypínají, přičemž to "fér" se obvykle týká způsobu, kterým tam jsou reklamy vložené - konkrétně toho že jsou především:
1) neinvazivní (nepřekáží ve fungování na onom webu, nezakrývají obsah)
2) neotravné (nepouští zvuk, neobsahují křiklavé blikání atp.)
3) nepřehnané (tj. po načtení webu člověk vidí pořád z větiny web a ne reklamy)
V okamžiku kdy na mě vyletí na dolní třetině Datart přes celou šířku webu a nad tim kurvák Alzák přes valnou věštinu těla webu, čímž dohromady zakryjí všechno kromě hlavičky a navíc je nelze ihned sestřelit to s přehledem poruší všechna zmíněná pravidla. Skutečnost, že se situace následně zopakuje poté, co se web znovunačte (protože člověk listuje stránkami) to dokonale podtrhuje.
Takže tu je web pro který jsem AB cíleně vypnul, protože mi to přijde fér, abych následně zjistil, že ten web využívá právě ten typ reklamy, kvůli kterému jsem si AB původně nainstaloval, protože mě extrémně štve.
Kdybych na tom webu neměl žádnej zájem, tak ten AB prostě rovnou zapnu a je mi to ukradený, důvod proč sem sem napsal je ten, že se mi ho zapínat nechtělo a doufal sem, že se s tou reklamní přeplácaností třeba bude dát něco udělat.
Fruiko: ok, 10k nemáme... nicméně pokud máš 10+k trafic na komunitním webu, tak nevěřím tomu že by aspoň tu nejhorší reklamu nešlo nahradit dobrovolnými donations - když dá pár lidí pár stovek tak se to docela nasčítá a lidi ve skutečnosti nejsou takový škrti aby těch pár korun neposlali... jak tu ostatně přímo demonstruje Nevada, že.
Ševča: dobře, přiznávám, asi ne. Ale je to tu dlouho a nezdá se, že by tomu měl být konec. Ten Datart byl otravnej ale ještě šel překousnout, ale ta Alza byla už fakt moc (pro mě o to víc, že to je Alza, ta firma se svejma podělanejma letníma Vánocema už fakt postarala o to, že u nich vživotě nic nekoupim)
Datart za agresivní nepovažuji, jde snadno zavřít. A žádného Alzáka jsem mám dojem za celý týden neviděl ani jednou a to jsem tu několikrát denně.
Kdybys věděl, jak funguje reklama na webu, věděl bys, že se s tím moc dělat nedá.
BuBBleS napsal(a):
Datart za agresivní nepovažuji, jde snadno zavřít. A žádného Alzáka jsem mám dojem za celý týden neviděl ani jednou a to jsem tu několikrát denně.
Same here, Alza sa mi otvorila jeden jediný krát niekedy pred dvomi týždňami (nezapisujem si to, takže presne neviem), takže neviem, čo tu sirien splieta o zakrytí celej obrazovky naraz dvoma reklamami.. Keď sa objaví Datart a nechce sa mi kliknúť na krížik (otázka troch sekúnd), tak refrešnem stránku a som bez reklamy. Zbytočne to tu nafukujete. -_-
tak napriklad ide zmenit nadstavenie webu ..ked sa neda zmenit nadstavenie reklamy .. tak musi sa dat zmenit nadstavenie casu ako dlho sa tie zelene oznamy zobrazuju ..a je po probleme z mojej strany alebo nech sa zobrazuju v hornej polovici ked dolnu zabera reklama ... proste ked tu nedokazu zmenit reklamu co sa kde zobrazuje musia dokazat zmenit vlastne hlasenia co sa kde zobrazuje ..
sirien napsal(a):
BuBles - obávám se, že na to koukáš z mylného pohledu. Defaultní stav AB u všech lidí co ho používají je "zapnuto". U pár webů kde jim to přijde fér ho vypínají, přičemž to "fér" se obvykle týká způsobu, kterým tam jsou reklamy vložené - konkrétně toho že jsou především:
1) neinvazivní (nepřekáží ve fungování na onom webu, nezakrývají obsah)
2) neotravné (nepouští zvuk, neobsahují křiklavé blikání atp.)
3) nepřehnané (tj. po načtení webu člověk vidí pořád z větiny web a ne reklamy)
...atd
Tolik vět o ničem, přitom stačí stránku přenačíst, když ti to tolik trhá žíly a máš klid. Z toho, co píšeš, jsi asi nikdy smlouvu s reklamní agenturou nepodepsal. My nemáme jak selektovat jednotlivé zákazníky, nehledě na to, že by na to agentura asi jen těžko přistoupila, když z toho má svůj podíl a zcela upřímně vytáčet agenturu, popř. zadavatele samotné, není v našem zájmu. Jak jsem psal už prve, tohle jsou časově omezené kampaně, dá se to vydržet.
BuBBleS napsal(a):
Kdybys věděl, jak funguje reklama na webu, věděl bys, že se s tím moc dělat nedá.
To není fér, mně se Alza otvírá častěji než Datart :D. A přitom Datart nabízí aspoň nějaké užitečné věci.
ševča napsal(a):
To není fér, mně se Alza otvírá častěji než Datart :D. A přitom Datart nabízí aspoň nějaké užitečné věci.
Mně se zase otevírá jen ten Datart, Alzu jsem tu ještě neviděla. Je to tím, že mám z Giftshopu zaplacené vypnutí horní i boční reklamy?