Diskuzní fórum

Adventní kalendář 2014

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Kytka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 20 | Zipper
12. 12. 2014 / 00:53:22 (před 9 roky)
off

V první řadě adventní kalendář má být zábava a ne soutěž. Kredity jsou jen taková malá odměna. A pro toho, koho to už nebavi není snadnější řešení, než na kalendář neklikat.

Holt a hold jsou slova s rozdílným významem.
Brontofúzik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
12. 12. 2014 / 00:53:44 (před 9 roky)
off
TonicDope napsal(a):

V tom ti nikdo nebrání, ale potom to je o ničem, když každý druhý příspěvek je nápověda. Příjde mi, že někteří jsou líní přemýšlet a druzí jsou zas natvrdlí s tím, že tu div nevyblejou název seriálu hned. Je to pak nefér, když si někdo omylem přečtě byť sebemenší nápovědu. Hlavně hned po půlnoci.
Fruikova omezení chápu, pak totiž adventní kalendář ztrácí smysl a práce tvůrců se stává zbytečnou!

Základ je taký, kto chce hádať, ten háda a nehľadá nápovedy. Ja keď nechcem aby i niekto napovedal, tak ich nehľadám tu ani inde, vezmem si papier, pero a píšem, snažím sa opísať čo vidím, alebo si to nahlas poviem, ale keď sa ponáhľam, lebo musím ráno vstať a nechcem si to nechávať na večer, alebo proste nemám nervy, prídem sem a pozriem, či sa neinšpirujem. Jednoducho povedané, ten kto háda, nebude si to kaziť nápovedami, ten kto chce poradiť sa nebude na nápovedy sťažovať.Ten, kto to už uhádol, je mu jedno (aspoň normálnemu človeku), čo-kto popíše a akú dá nápovedu. Podstatné je nenapísať názov seriálu, ani priamy význam symbolov. Strašne sa to preháňa a rieši až mi to pôsobí, že špeciálne tu sme v nejakej diktatúre a nie na slobodnom portáli. Well, čo už.

"Legal proof will be found. No doubt. But personally, I don't need it. I just like to know I'm right." (Patrick Jane, The Mentalist)
Merenwen
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
12. 12. 2014 / 00:55:17 (před 9 roky)
off

No ani ja som tú 50 nepochopila a som zvedavá čo mi uniká... I keď seriál už mám, ale ak mi napíše niekto správu s vysvetlením budem rada. Aj keď som sama prišla s jednou hypotézou príde mi, že asi taký zmysel nebude mať :DDD

MountainLionet
Uživatel od první verze | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
12. 12. 2014 / 00:55:35 (před 9 roky)
off
Buffyna napsal(a):

Takýmto štýlom? Samými obmedzeniami a zákazmi? To radšej nech ho naozaj zrušia. Len to človeka rozladí a naštve.

Uvědomuješ si, že Fruiko a Biskin tomu věnují svůj čas a úsilí? Dělají to pro zábavu nás všech. Proč by to měli rušit? Tak to prostě přestaň luštit a nestěžuj si na pravidla. Mně by tohle radění taky lezlo krkem, kdybych tomu něco věnovala a výsledek by byl, že by se nad tím hádající ani pomalu nezamysleli. To pak hodně mrzí.

In a land of predators a lion never fears the jackal.
Empty
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
12. 12. 2014 / 00:57:06 (před 9 roky)
off
Buffyna napsal(a):

Strašne sa to preháňa a rieši až mi to pôsobí, že špeciálne tu sme v nejakej diktatúre a nie na slobodnom portáli. Well, čo už.

Hra je hrou, protože má daná pravidla. Navíc je to Fruika web a ten si tu může dávat pravidla, jak chce. Kdo je nerespektuje, bude potrestán.

ellannor
Uživatel od první verze | Cool level: 18 | Kocour
12. 12. 2014 / 00:57:16 (před 9 roky)
off

Nakonec mi to nedalo a ještě jsem to zkusila a vyšlo to. :-)
A k nápovědám mám jen jednu věc. Pokud o ni někdo stojí, tak ať si požádá do zpráv. Podle mě sem patří jen chlubení nebo zoufání nad vlastní zabedněností. :-) Ono totiž i to, co jako nápověda nevypadá, může prozrazovat docela dost.

Obviously.
Brontofúzik
12. 12. 2014 / 00:57:38 (před 9 roky)
off
Kytka napsal(a):

V první řadě adventní kalendář má být zábava a ne soutěž. Kredity jsou jen taková malá odměna. A pro toho, koho to už nebavi není snadnější řešení, než na kalendář neklikat.

No a práve preto, keď si niekto nechce ničiť nervy, tak si to ulahčí ak to ide. Preto mi to príde strašne zlé trestať niekoho za to, že sám sebe prekazil zábavu. Ako si sama napísala, nie je to naháňanie sa za kreditmi, či súťaž, aspoň pre väčšinu ľudí je to oddych. A ako som už vyššie písala, tak kto si to chce vyriešiť sám, nebude klikať na diskusiu, a kto už má z toho nervy a chce nápovedu, tak sa nebude rozčuľovať nad tým, že tu našiel nápovedu, ktorú vlastne hľadal.

"Legal proof will be found. No doubt. But personally, I don't need it. I just like to know I'm right." (Patrick Jane, The Mentalist)
Toldist
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
12. 12. 2014 / 00:58:04 (před 9 roky)
off

Můj názor je takový: Fruiko vytvořil kalendář, za což ho velmi obdivuji a stanovil nějaká omezení, ale neprotiřečil si tak trošku přitom? Není jedno jestli si tu odpověd nebo nápovědu přečtete ve zprávě nebo na foru? Kdyby to mělo být fér, bylo by zakázané forum a zprávy a bylo by vymalováno. Hádali by ti, kteří opravdu chcou a ten zbytek by se na to ehm. Ted se do mě klidně pustte

Menší dodatek: Kalendář byl vytvořen pro zábavu na zkrácení čekání dlouhé chvíle do Vánoc. Nějakýma trapnýma pravidlama a blbostma to přestává být zábava. Prostě bud zakázat vše nebo povolit vše. Kdo chce, hádá, nebude čumět do fora nebo zpráv a tím ocení práci admina a má to pro zábavu a kdo nechce se na to vyprdne - nemá zábavu, neodnese si nic :) Tak to je vše

Editováno: 1x | Naposledy: 12. 12. 2014 / 01:04:58
Michell
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
12. 12. 2014 / 01:00:57 (před 9 roky)
off
Toldist napsal(a):

Fruiko vytvořil kalendář, za což ho velmi obdivuji a stanovil nějaká omezení, ale neprotiřečil si tak trošku přitom? Není jedno jestli si tu odpověd nebo nápovědu přečtete ve zprávě nebo na foru?

Souhlas. Když už jsme u těch pravidel a toho co je fér a co není. Není takhle náhodou fér stanovit pravidla na začátku a ne je přidávat postupně jak se komu hodí, hm? A teď mě všichni klidně sežerte :D :D

Editováno: 2x | Naposledy: 12. 12. 2014 / 01:02:43
Brontofúzik
12. 12. 2014 / 01:01:11 (před 9 roky)
off
TonicDope napsal(a):

Hra je hrou, protože má daná pravidla. Navíc je to Fruika web a ten si tu může dávat pravidla, jak chce. Kdo je nerespektuje, bude potrestán.

Pokiaľ si pamätám, náznaky boli povolené. Samozrejme závisí od toho, čo sú podľa koho náznaky, ale nápoveda "pomenuj to čo vidíš" nie je nápoveda. Rozumiem, že sa nemá písať názov seriálu, ani priamy význam symbolov, ale navedenie, že "pomohol mi prehliadač", to je v podstate ako keby ten človek nič nenapísal/nepovedal. Samozrejme s nejakými hlbšími nápovedami nesúhlasím, ale všimla som si, že boli zmazané nejaké komenty, kde boli aj jemné náznaky, nič opisujúce obrázok.