Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Vxxx napsal(a):
Pravidla se nepřidali během. Hned první příspěvek, ještě před editem hlásal ať se nenapovídá. Že se toleruje jen říct jestli se hádá český, nebo anglický název a to až po poledni! Pokud z toho nechápete, že ostatní nápovědy jsou zakázané tak je to váš problém. Ale přestala bych to řešit. Myslím, že tvůrce bude víc štvát, že se tu hádáme, než to, že se najdou lidi, kteří jsou z toho naštvaní. Vytvořili to pro zábavu a místo toho je tu pětistránková diskuze-hádka o tom jak to má a nemá vypadat. Vánoční pohoda my ass :D
Už po x-tý krát napíšem, závisí od toho, čo sa berie ako nápoveda, lebo odkázať na niečo, že našla som si to cez prehliadač alebo opisujem čo vidím v správnom poradí, je asi taká nápoveda postupu, ako keby tu niekto napísal len 3 bodky.
Michell napsal(a):
tak když si chci zahrát a hádat sám bez nápověd, tak proč lézt do fóra, to přeci nedává smysl -_- To je jako rozčilování se, že mi někdo vyzradil jak dopadl x díl y seriálu, když vlezu na diskuzní fórum o daném seriálu... To se snad dá předpokládat, že když je to diskuze/fórum o adventním kalendáři, že se tu bude probírat adventní kalendář, ne? Pokud se tu kalendář nesmí, tak to přejmenuji na Fórum o rychlosti a počtu uhádnutí jednotlivého okénka adventního kalendáře, no ne?
Tohle fórum má na začátku jasně daná pravidla v tom je ten zásadní rozdíl mezi tvým příkladem fóra jiných seriálů...existuje spousta fór, kde je zakázáno spoilerovat. V tom případě nápovědy/spoilery tu nemají co dělat. A podotýkám, že se stále bavím o těch očividně jasných a všeříkajících nápovědách, které se tu čím dál častěji objevují...protože když někdo trochu přemýšlí, dokáže zakomponovat nápovědu i tak, aby to bylo malé postrčení a neporušovaly se tak pravidla.
zuzzz napsal(a):
Tohle fórum má na začátku jasně daná pravidla v tom je ten zásadní rozdíl mezi tvým příkladem fóra jiných seriálů...existuje spousta fór, kde je zakázáno spoilerovat. V tom případě nápovědy/spoilery tu nemají co dělat. A podotýkám, že se stále bavím o těch očividně jasných a všeříkajících nápovědách, které se tu čím dál častěji objevují...protože když někdo trochu přemýšlí, dokáže zakomponovat nápovědu i tak, aby to bylo malé postrčení a neporušovaly se tak pravidla.
Když jsem 1. prosince otevřela kalendář a fórum tak tu moc pravidel narozdíl od dnešního dne nebylo, navíc když už pravidla tak pořádně upřesnit a dopilovat to, protože se to dá chápat x způsoby a o to tu také jde. Navíc já si tu extra velkých nápověd nevšimla a to toto fórum čtu každý den většinou ihned, když jsem na noční, tak si to přečtu odpoledne, ale všech aktuálních 276 stránek mám přečtených..
zuzzz napsal(a):
Tak takové, co zakazují spoilery ve fórech seriálů, teda nechápu a tím pádem celé fórum o seriálech postrádá smysl, protože už jen diskutování například o postavách, ději apod. jsou spoiler alert samy o sobě. :D
Buffyna napsal(a):
Už po x-tý krát napíšem, závisí od toho, čo sa berie ako nápoveda, lebo odkázať na niečo, že našla som si to cez prehliadač alebo opisujem čo vidím v správnom poradí, je asi taká nápoveda postupu, ako keby tu niekto napísal len 3 bodky.
Jasný, ale pokud se třeba u obrázku č. 4 (předpokládám že už to všichni mají, protože prostě chci dát přesný příklad a né vařit z vody a už je to dlooouho neaktuální) někdo napíše "Hmmmm měl jsem to spočítat rovnou", nebo "důležité je neplést si ženy a muže" ... tak to je dost velká nápověda. A právě proto, co říkáš, že se nedá říct co je přesně nápověda a co ne, tak to Fruiko upřesnil. Žádné postupy, žádné odkazy na loňský rok, žádné citace nápověd atd... Už jen to, kolik lidí tu řeší že nepochopilo část hádanky dnešní.. a píšou to dost konkrétně, já třeba považuju za nápovědu, protože pak se radši zaměří člověk na další část... Nikdy nevíš co koho nakopne...
Buffyna napsal(a):
Som tu každú noc a dosť dlho hore, ale fakt som tu zvyčajne videla len také nápovedy ako vyhľadala som si to v googli zadaním toho čo vidím. :D Až na to, že každý na tom obrázku môže niečo iné vidieť alebo to inak chápať. Ono fakt len "pár" tých, čo boli veľké nápovedy, to chápem, ale tie som si všimla, že boli rýchlo zmazané. Dôvod prečo som sa pozastavila už nad tými pravidlami bol, že zmizlo tentokrát množstvo komentárov a aj takých, čo v podstate nič neprezradili.
Tak jsi to prehledna jednalo se o hadanku z 10.12. kdy tu byl vyzrazen podrobny popis na reseni hadanky a to ani ne 30 minut po pulnoci.
Vxxx napsal(a):
Jasný, ale pokud se třeba u obrázku č. 4 (předpokládám že už to všichni mají, protože prostě chci dát přesný příklad a né vařit z vody a už je to dlooouho neaktuální) někdo napíše "Hmmmm měl jsem to spočítat rovnou", nebo "důležité je neplést si ženy a muže" ... tak to je dost velká nápověda. A právě proto, co říkáš, že se nedá říct co je přesně nápověda a co ne, tak to Fruiko upřesnil. Žádné postupy, žádné odkazy na loňský rok, žádné citace nápověd atd... Už jen to, kolik lidí tu řeší že nepochopilo část hádanky dnešní.. a píšou to dost konkrétně, já třeba považuju za nápovědu, protože pak se radši zaměří člověk na další část... Nikdy nevíš co koho nakopne...
Napiš mi jedno, není jedno jestli si to přečtu tady nebo ve zprávě? :D
Michell napsal(a):
Když jsem 1. prosince otevřela kalendář a fórum tak tu moc pravidel narozdíl od dnešního dne nebylo, navíc když už pravidla tak pořádně upřesnit a dopilovat to, protože se to dá chápat x způsoby a o to tu také jde. Navíc já si tu extra velkých nápověd nevšimla a to toto fórum čtu každý den většinou ihned, když jsem na noční, tak si to přečtu odpoledne, ale všech aktuálních 276 stránek mám přečtených..
To bude tim, ze se Fruiko snazi ty napovedy mazat.
Vxxx napsal(a):
žádné odkazy na loňský rok
Tak zrovna tohle jako velkou nápovědu fakt neberu. Loni jsem všechny okénka uhádla do pár minut od otevření a spoustu toho jsem měla na první pokus a dokonce mi to nedá se nepochlubit, že 2 okénka jsem uhádla nejrychleji ze všech hádajících lidí tady a i tak když jsem nějaká ty okénka letos řešila postupem typu "hospoda" tak jsem na to nemohla vůbec přijít a vyřešila jsem to nakonec úplně jinak...
Toldist napsal(a):
Napiš mi jedno, není jedno jestli si to přečtu tady nebo ve zprávě? :D
Není. Rozdíl je v tom, jestli tu nápovědu chceš, nebo ne! Pro boha. Kolikrát se ti stalo, že by ti lidi psali do zpráv nápovědy, aniž by sis o ně řekla? Tady nikdo neříká že se nesmí nikomu radit ve zprávách, neřešíme spravedlnost, ani poctivost. Jen prostě dát šanci lidem na to přijít sami. Né že sem přijdou napsat "dnes jsem natvrdlá asi se na to musím vyspat" a nějaký příspěvek tady jim řekne co to je za seriál... Chápeš? Jde o to, zda si chci, nebo nechci nápovědu přečíst.