Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Balthazar6 napsal(a):
To bude tim, ze se Fruiko snazi ty napovedy mazat.
vždyť jsem psala, že to čtu ihned a většinu téměř všechny komentáře po pár vteřinách od zveřejnění, takže pochybuji, že by mi toho tolik uteklo ;)
Vxxx napsal(a):
Jasný, ale pokud se třeba u obrázku č. 4 (předpokládám že už to všichni mají, protože prostě chci dát přesný příklad a né vařit z vody a už je to dlooouho neaktuální) někdo napíše "Hmmmm měl jsem to spočítat rovnou", nebo "důležité je neplést si ženy a muže" ... tak to je dost velká nápověda. A právě proto, co říkáš, že se nedá říct co je přesně nápověda a co ne, tak to Fruiko upřesnil. Žádné postupy, žádné odkazy na loňský rok, žádné citace nápověd atd... Už jen to, kolik lidí tu řeší že nepochopilo část hádanky dnešní.. a píšou to dost konkrétně, já třeba považuju za nápovědu, protože pak se radši zaměří člověk na další část... Nikdy nevíš co koho nakopne...
Tak narážanie niektorej časti hádanky mi nepríde až taká veľká narážka či nápoveda. Jasné to spočítanie by som sem nedávala, skôr by som poukázala na matematické schopnosti... no každopádne mňa osobne to tu čoraz viac odrádza, hoci som mala rada aj stránku aj ten adventný kalendár a brala som to ako hru. Neviem ako na to Fruiko zareaguje, hoci trochu tuším, ale keď to bude tak... asi oželiem hádanku aj stránku, bohužiaľ. Ja jednoducho diktatúru akúkoľvek z duše neznášam. Pridanie pár pravidiel ešte sa dá, ale ono to už nie je len "pár" pravidiel, ale mega veľa pravidiel. Príde mi to ako keď profesorka v škole by stále menila hodnotiacu stupnicu, len aby potupila študentov, že nie za 3 chyby by bola 2-ka ale za škrabopis, hoci bez chýb by bola 3-ka.
Michell napsal(a):
Tak zrovna tohle jako velkou nápovědu fakt neberu. Loni jsem všechny okénka uhádla do pár minut od otevření a spoustu toho jsem měla na první pokus a dokonce mi to nedá se nepochlubit, že 2 okénka jsem uhádla nejrychleji ze všech hádajících lidí tady a i tak když jsem nějaká ty okénka letos řešila postupem typu "hospoda" tak jsem na to nemohla vůbec přijít a vyřešila jsem to nakonec úplně jinak...
Jde o to, že některé loňšké hádanky mají stejný nebo podobný postup vyřešení. Pokud si někdo ten postup pamatuje, pak ho to nakopne i u nynější hádanky a má třeba hned vyřešeno. Proto se to jako nápověda bere.
Vxxx napsal(a):
Není. Rozdíl je v tom, jestli tu nápovědu chceš, nebo ne! Pro boha. Kolikrát se ti stalo, že by ti lidi psali do zpráv nápovědy, aniž by sis o ně řekla? Tady nikdo neříká že se nesmí nikomu radit ve zprávách, neřešíme spravedlnost, ani poctivost. Jen prostě dát šanci lidem na to přijít sami. Né že sem přijdou napsat "dnes jsem natvrdlá asi se na to musím vyspat" a nějaký příspěvek tady jim řekne co to je za seriál... Chápeš? Jde o to, zda si chci, nebo nechci nápovědu přečíst.
Jestli na to chcou přijít sami, proč chodí sem? :D
Vxxx napsal(a):
...Jen prostě dát šanci lidem na to přijít sami. Né že sem přijdou napsat "dnes jsem natvrdlá asi se na to musím vyspat" a nějaký příspěvek tady jim řekne co to je za seriál... Chápeš? Jde o to, zda si chci, nebo nechci nápovědu přečíst.
Pokud si nápovědu nechci přečíst tak nelezu do fóra s obecným názvem adventní kalendář, to je snad logické ne? Když si ti lidé nechtějí přečíst nápovědu, tak ať takto obecné téma ani neotevírají, co je na tom tak těžké pochopit? -_-
Buffyna napsal(a):
Tak narážanie niektorej časti hádanky mi nepríde až taká veľká narážka či nápoveda. Jasné to spočítanie by som sem nedávala, skôr by som poukázala na matematické schopnosti... no každopádne mňa osobne to tu čoraz viac odrádza, hoci som mala rada aj stránku aj ten adventný kalendár a brala som to ako hru. Neviem ako na to Fruiko zareaguje, hoci trochu tuším, ale keď to bude tak... asi oželiem hádanku aj stránku, bohužiaľ. Ja jednoducho diktatúru akúkoľvek z duše neznášam. Pridanie pár pravidiel ešte sa dá, ale ono to už nie je len "pár" pravidiel, ale mega veľa pravidiel. Príde mi to ako keď profesorka v škole by stále menila hodnotiacu stupnicu, len aby potupila študentov, že nie za 3 chyby by bola 2-ka ale za škrabopis, hoci bez chýb by bola 3-ka.
Nechci být zlá, ale meleš z cesty. Tak to ožel a prostě už se na kalendář vyprdni, když tě to nebaví. Pokud sis nevšimla, tak jsi jediná s takovýmhle... radikálním názorem tady. (Lidí co s tebou souhlasí tu jsou, ale nikdo není tak extrémní). Hraješ online hru, nebaví tě.. přestaneš. Koukáš na film, nebaví tě.. vypneš ho. Hraješ adventní kalendář, nebaví tě... přestaň. Víc k tomu nemám.
Michell napsal(a):
Pokud si nápovědu nechci přečíst tak nelezu do fóra s obecným názvem adventní kalendář, to je snad logické ne? Když si ti lidé nechtějí přečíst nápovědu, tak ať takto obecné téma ani neotevírají, co je na tom tak těžké pochopit? -_-
My čteš myšlenky sakra :D
Michell napsal(a):
...
Fruiko: "PROSÍM snažte se příliš nenapovídat. Před polednem vůbec, po poledni se toleruje naznačení jestli se hádá český či původní název. Ale i tak se snažte krotit a nechte ostatní lámat si hlavu samotné. Tady se spíš jen chlubte, jak vám to (ne)dalo zabrat."
PROTO! Protože se tady nesmí napovídat :D :D To je jak mluvit do dubu tohle...
TonicDope napsal(a):
Jde o to, že některé loňšké hádanky mají stejný nebo podobný postup vyřešení. Pokud si někdo ten postup pamatuje, pak ho to nakopne i u nynější hádanky a má třeba hned vyřešeno. Proto se to jako nápověda bere.
vždyť jsem v komentáři psala, že i když jsem to řešila postupy co loni a dalo se to jimi řešit, tak že jsem na to já ani spousty dalších nemohli přijít... pro mě to tedy fakt velká nápověda není. To by si za chvíli mohl říci, že když někdo napíše "díky googlu jsem na to přišel/a" tak že je to taky mega velká nápověda..
Tady je citace z článku Seriálový adventní kalendář.
Kde je přesně řečeno, že radit se nemá.
"Aby se nám neopakovala situace z loni, že pod článkem hnedle naskákalo několik desítek příspěvků s žádostí o radu, tak jsme hned od začátku založili speciální vlákno ve fóru. Ovšem to neznamená, že si budete radit! Cenzor bude dávat pozor a nevhodné příspěvky budou mizet rychlostí blesku. I s tím naznačováním to moc nepřehánějte. Nápověda „popiš, co je na obrázku“ úplně stačí. Spíš se jen pochlubte, jak to pro vás bylo těžké či lehké."