Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Mohl by mne někdo nakopnout tím správným směrem?
za príjemné namáhanie mozgových závitov. Pri niektorých mi systém riešenia zjavne uniká (a bez nápoved by som to neuhádol, napr. ako dnes). Veľa zdaru pri vymýšľaní ďalších.
Btw. okrem prvého seriálu som zatiaľ žiaden nesledoval, čiže potešilo by ak by sa tam objavili i mnou sledované (viac by ma hnevalo ak by som ich nevedel uhádnuť), ale to by chcel asi každý.
prosila bych nějakou hodnou duši o nápovědu...
Žabička napsal(a):
Dnes sice na druhý pokus, ale těžké to vůbec není:)
a mohla bych te poprosit o napovedu? dneska mi to nejak nepali...
Michell napsal(a):
Souhlas. Když už jsme u těch pravidel a toho co je fér a co není. Není takhle náhodou fér stanovit pravidla na začátku a ne je přidávat postupně jak se komu hodí, hm? A teď mě všichni klidně sežerte :D :D
Pravidla jsou stejná od začátku. První věta bylo nenapovídejte. Teď jsem jen specifikoval, co je napovídání (protože někteří jsou pomalejší a asi to nechápou) a co se stane, když se bude napovídat.
Tá_ktorá_odišla napsal(a):
... že špeciálne tu sme v nejakej diktatúre a nie na slobodnom portáli. Well, čo už.
Jsme tu v diktatuře. :-) Vykřikovat něco o svobodě slova můžeš možná na náměstí, ale ne když seš u mě doma. To tě dřív nebo později vykopu ze dveří.
Presne si to vystihla! Boli dané pravidlá a s tými pravidlami sme išli do toho, lenže jediné čo tam bolo písané, že nesmie byť priama nápoveda, prezradenie seriálu a že sa ruší nápoveda pod zadaním, či ide o český ale anglický názov. Ale pridávať každý deň aspoň dve ďalšie pravidlá, jednoducho stále ďalšie a ďalšie, no je to už moc jednoducho. To už nie je férové.
Kdy přibyla nějaká nová pravidla. Pořád jsou stejná. Nenapovídat. Minimálně do oběda...
Tu nejde o to len ako sa kto cíti, ale o skôr o ľudské práva a sloboda prejavu - ktoré garantuje ústava (názor človeka bez rozdielu) vždy stojí nad autorským právom - autorským dielom (výtvor Adventného kalendáru).
To mají Slováci nějakou nemoc ohánět se ústavou (jop byla narážka na paní s peticema)? Jasně jsou nějaký práva, ale z nich plynou většinou i nějaký povinnosti, ale na ty se vždycky už nějak zapomene...
Opsal jsem co vidím do google...
Jako u obrázku, kde je na něm jen jedno slovo a kdy po opsání tohoto jednoho slova google na prvním místě vrací výsledek mi to přijde jako velká nápověda.
Michell napsal(a):
Když jsem 1. prosince otevřela kalendář a fórum tak tu moc pravidel narozdíl od dnešního dne nebylo, navíc když už pravidla tak pořádně upřesnit a dopilovat to, protože se to dá chápat x způsoby a o to tu také jde. Navíc já si tu extra velkých nápověd nevšimla a to toto fórum čtu každý den většinou ihned, když jsem na noční, tak si to přečtu odpoledne, ale všech aktuálních 276 stránek mám přečtených..
Denně zmizí tak 50 příspěvků. Některým expertům by se měl mazat snad skoro každý (koukám tvým směrem lichi!). Nejsmutnější na tom, že nejvíce napovídají ti, kteří na to nepřišli sami, ale někdo jim to řekl. Ti co uhodnou mezi prvními tady mají rozumné příspěvky bez nápověd.
Nápověda s odkazem na loňskou hádanku je DOST velká nápověda. Už vzhledem k tomu, že existuje víc principů a trefit ten správný není úplně snadné. O tom je právě to hádání. Je v podstatě jako bys napsala udělej s tím tohle a máš řešení. To zvládne pak i člověk s půlkou mozku.
Tak narážanie niektorej časti hádanky mi nepríde až taká veľká narážka či nápoveda. Jasné to spočítanie by som sem nedávala, skôr by som poukázala na matematické schopnosti... no každopádne mňa osobne to tu čoraz viac odrádza, hoci som mala rada aj stránku aj ten adventný kalendár a brala som to ako hru. Neviem ako na to Fruiko zareaguje, hoci trochu tuším, ale keď to bude tak... asi oželiem hádanku aj stránku, bohužiaľ. Ja jednoducho diktatúru akúkoľvek z duše neznášam. Pridanie pár pravidiel ešte sa dá, ale ono to už nie je len "pár" pravidiel, ale mega veľa pravidiel. Príde mi to ako keď profesorka v škole by stále menila hodnotiacu stupnicu, len aby potupila študentov, že nie za 3 chyby by bola 2-ka ale za škrabopis, hoci bez chýb by bola 3-ka.
Pořád něco meleš o přidávání pravidel (dokonce mega pravidel). Prosím tě můžeš mě odkázat na jediný příspěvek, kde se přidávala pravidla, co tu nebyla napsaná už na začátku?
Michell napsal(a):
vždyť jsem v komentáři psala, že i když jsem to řešila postupy co loni a dalo se to jimi řešit, tak že jsem na to já ani spousty dalších nemohli přijít... pro mě to tedy fakt velká nápověda není. To by si za chvíli mohl říci, že když někdo napíše "díky googlu jsem na to přišel/a" tak že je to taky mega velká nápověda..
Jak u čeho. U něčeho to je velká nápověda u něčeho ne. Rozhodně by se tu neměla ukázat před polednem.
Kytka napsal(a):
Já jen doufám, že se Fruiko a Biskin tomuto zasmějí.
Jasně. Lepší jak mazat deset stránek nápověd. :D
dustter25 napsal(a):
A to nekde zmineno bylo? :-D :-D Nemyslim si ;-)
Hned v prvním příspěvku? Evidentně je pravda, že lidem čím dál tím víc dělá problémy porozumět psanému projevu.
Fruiko napsal(a):
Pravidla jsou stejná od začátku. První věta bylo nenapovídejte. Teď jsem jen specifikoval, co je napovídání (protože někteří jsou pomalejší a asi to nechápou) a co se stane, když se bude napovídat.
Jsme tu v diktatuře. :-) Vykřikovat něco o svobodě slova můžeš možná na náměstí, ale ne když seš u mě doma. To tě dřív nebo později vykopu ze dveří.
Kdy přibyla nějaká nová pravidla. Pořád jsou stejná. Nenapovídat. Minimálně do oběda...
To mají Slováci nějakou nemoc ohánět se ústavou (jop byla narážka na paní s peticema)? Jasně jsou nějaký práva, ale z nich plynou většinou i nějaký povinnosti, ale na ty se vždycky už nějak zapomene...
Jako u obrázku, kde je na něm jen jedno slovo a kdy po opsání tohoto jednoho slova google na prvním místě vrací výsledek mi to přijde jako velká nápověda.
Denně zmizí tak 50 příspěvků. Některým expertům by se měl mazat snad skoro každý (koukám tvým směrem lichi!). Nejsmutnější na tom, že nejvíce napovídají ti, kteří na to nepřišli sami, ale někdo jim to řekl. Ti co uhodnou mezi prvními tady mají rozumné příspěvky bez nápověd.
Nápověda s odkazem na loňskou hádanku je DOST velká nápověda. Už vzhledem k tomu, že existuje víc principů a trefit ten správný není úplně snadné. O tom je právě to hádání. Je v podstatě jako bys napsala udělej s tím tohle a máš řešení. To zvládne pak i člověk s půlkou mozku.
Pořád něco meleš o přidávání pravidel (dokonce mega pravidel). Prosím tě můžeš mě odkázat na jediný příspěvek, kde se přidávala pravidla, co tu nebyla napsaná už na začátku?
Jak u čeho. U něčeho to je velká nápověda u něčeho ne. Rozhodně by se tu neměla ukázat před polednem.
Jasně. Lepší jak mazat deset stránek nápověd. :D
Hned v prvním příspěvku? Evidentně je pravda, že lidem čím dál tím víc dělá problémy porozumět psanému projevu.
Fruiko stejně to nemáš domyslene, je to postavené na hlavu :)
Fruiko: (Fakt nebudu citovat celý sloh) Super!! Jenže slečna odešla a už si to asi nepřečte. Já je odkazovala na první příspěvek diskuze asi 3x :( Vůbec to nemělo smysl.
Tak už to mám taky, ale že to bude ono mi došlo, až když jsem to zadala, bože jak jsem blbá.
Mimochodem mi tedy přijde, že se tady dost napovídá, i dotazováním na vysvětlení a i lidi, co tu nadávali, že se napovídat nemá. Mě to díky tomu zdůraznění taky docvaklo.