Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Nebyla by prosím nějaká malá nápověda? Prosím prosím
potřeboval bych poradit s včerejší hádankou :/ do ted jsem na to nemohl přijít..
Dnešní hádanka se vám moc povedla. Je hrozně jednoduchá a přitom dokáže pořádně potrápit :) Díky
adush napsal(a):
trochu OT, ale musím říct, že po letmém projití příspěvků bohužel musím konstatovat, že naše školství jde pěkně do háje, když ani po rozluštění někteří nechápou :( smutné...
to není tím, spíš že jim to prostě nedojde a dívají se na to moc "úzce" nebo naopak komplikovaně, já jsem třeba taky nechápala, co ta 50 znamená (i když jsem měla vyluštěno) dokud jsem se nepodívala na jedno videa, kde byl onen "systém" zmíněn, byť v jiné souvislosti, anžto jako historická perla, samozřejmě, že jsme se to učili a samozřejmě, že to i teď občas používám, ale prostě mi to nedocvaklo, pořád jsem si říkala, něco jako "to má společnost s nějakým vzorečkem/vesmírem/chemickým prvkem?"
k mému štěstí se ale zrovna jednalo o seriál, jeden ze dvou, který s jednou částí znám, na ten jeden to nesedělo, tak jsem prubla ten druhý a vyšlo to
Takže takto :D netuším, ako sa mi mozgové bunky konečne dostali k tomuto, ale mám to :D (Ale je pravda že sme to v škole mali naposledy ešte na prvom stupni...)
hádanky tohoto typu se občas objevují i na fóru, takže nebylo tak těžký ji rozluštit... zase jednou :D
Dnes výborný.. Ale opravdu než mi ta pajda došla :D seriál znám a jednou bych se na něj chtěla podívat :)
Marťa napsal(a):
to není tím, spíš že jim to prostě nedojde a dívají se na to moc "úzce" nebo naopak komplikovaně, já jsem třeba taky nechápala, co ta 50 znamená (i když jsem měla vyluštěno) dokud jsem se nepodívala na jedno videa, kde byl onen "systém" zmíněn, byť v jiné souvislosti, anžto jako historická perla, samozřejmě, že jsme se to učili a samozřejmě, že to i teď občas používám, ale prostě mi to nedocvaklo, pořád jsem si říkala, něco jako "to má společnost s nějakým vzorečkem/vesmírem/chemickým prvkem?"
k mému štěstí se ale zrovna jednalo o seriál, jeden ze dvou, který s jednou částí znám, na ten jeden to nesedělo, tak jsem prubla ten druhý a vyšlo to
Presne ako hovoríš! Ja už som zo školy nejaký ten piatok vyšla tiež a nepoúžívam tento "systém" denne a už roky som v ňom nemusela premýšlať:D Ono niekedy sa nachytáš skôr na takej banalitke ako na niečom fakt zložitom...
Marťa napsal(a):
Budu doufat, že jim to jen nedocvaklo, pře si myslim, že zrovna tohle je věc, kterou bychom měli znát, ikdyž se skoro nepoužívá, ale patří to k naší historii a dennodenně se s tím setkáváme, ikdyž to ani nevnímáme... A jen jako perličku dodám, kamarádka učí na střední, měli den otevřených dveří a skupinka slečen hledala na mapě Asii a děvčata ani po nápovědě nevěděly a řekly, že maj jinou mapu ve škole! Takže možná proto vnímám naše školství za žalostné a jsem tak skeptická...
Nejraději bych si vrazila šroubovák do oka, že poprvé nad adventní hádankou přemýšlím celý den a on to byl můj oblíbený seriál, u kterého jsem si hned ráno řekla: "Néé, to nebude on...to by nesedělo."