Diskuzní fórum

Serialzone awards

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
3. 1. 2015 / 11:30:03 (před 9 roky)
off
ševča napsal(a):

Jenomže na level má vliv i třeba počet příspěvků. Pokud někdo napíše 50x názor na to, jestli má být ta postava s tím nebo tím, nedělá ho to "odborníkem". Musel by to být dost vysoký level, aby to takové lidi eliminovalo. To přidej tak na 30 minimálně.

to myslel ako príklad...v reáli by to fakt možno bol level 30+, dokonca by som navrhoval až 40+...tam je stále dosť ľudí, z kt. by sa dalo vybrať a verím, že sú schopní ;) ale už viac vyššie by som to nedával, neviem, koľko ľudí má také vysoké levely okrem ragelly :D :D

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Marty8901
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
3. 1. 2015 / 12:26:22 (před 9 roky)
off

To už by zase absolutně pozbylo ten princip nahodilosti výběru porotců. Ruku na srdce, kolik uživatelů tady má level větší než 40? 10, 20 uživatelů? To už bych pak rovnou mohl říct, že v porotě bude Fruiko, Ragelly, inekafe, Megawir atd.

inekafe
3. 1. 2015 / 12:39:56 (před 9 roky)
off

@Marty8901: a ešte takáto otázka...ako si predstavuješ tú "náhodilosť"? totižto ľudí s levelom 10+ je tu pravdepodobne pár tisíc a vybrať len z nejakej databázy jenoduchým algoritmom(Fruiko by to zrejme vedel spraviť) je samozrejme blbosť...nie všetci užívatelia sú aktívni, nie všetci budú mať záujem, nie všetci majú všeobecný prehľad v seriáloch(tzn. ak niekto pozerá len 2 seriály a tie ani nebudú vo výbere, tak podľa čoho daný človek vyberie podľa svojho uváženia najlepší? redaktori a seriáloví znalci vedia aj bez toho, aby seriál videli, adekvátne určiť nejaký vhodný...ľudia, kt. nemajú páru, budú len tak hádzať hala-bala - a to už nemusíme vyberať porotu, stačí spraviť jednoduchý algoritmus a ten už nám vyberie "najlepšie" seriály :D)

Editováno: 1x | Naposledy: 3. 1. 2015 / 12:41:28
Marty8901
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
3. 1. 2015 / 12:53:33 (před 9 roky)
off

OK, 10+ je možná trochu málo, ale 20+ už by šlo. Omezit podle aktivních a neaktivních by se dalo tak, že by se vybíralo jen z uživatelů, kteří poslali nominaci.

Udělat čistě "expertní" porotu podle mě nemá smysl. Akorát by pak lidi nadávali, že ten a ten seriál si to vůbec nezaslouží. Výsledky byly předem dohodnuté v zákulisí atd. Když už, tak by musela být porota složená jak z "expertů", tak běžných uživatelů.

inekafe
3. 1. 2015 / 14:16:17 (před 9 roky)
off

stálo to ale neeliminuje ľudí, kt. nemajú záujem byť medzi vybranými a tých, kt. sledujú len pár seriálov...niekto môže nominovať len tie svoje 2 seriály, kt. pozná...resp. teda nominácie ešte záležia od pravidiel, aké budú, či treba nominovať v každej kategórii a či treba nejaký minimálny počet a tak...ale stále to neznamená, že tí ľudia chcú/budú mať čas na ďalšie kolo...no nič, keď z toho niečo bude a domyslíte to tak, aby to nebola fraška ako písal Fruiko, tak určite sa rád zapojím ;)

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
3. 1. 2015 / 14:19:20 (před 9 roky)
off

Tak někam přidělat zaškrtávátko "chtěl bych porotcovat" :D

inekafe
3. 1. 2015 / 14:42:38 (před 9 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Tak někam přidělat zaškrtávátko "chtěl bych porotcovat" :D

you just know how to make me laugh ;) good idea though :P

Nathaniell
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
3. 1. 2015 / 16:54:09 (před 9 roky)
off

Za prvé si myslím, že je nutné vytvořit kategorii, ve které se bude hlasovat. "Nejoblíbenější seriál"? O to myslím, že nikomu nejde, na to tu existují žebříčky, a i já sama bych do takového hlasování byla s klidným srdcem schopna naflákat skutečné perly. "Nejlepší seriál"? V čem nejlepší? Nejoblíbenější, nejsledovanější, nejvíc otravný? Zbytečně vágní označení, které by všechny vedlo k tomu, aby z toho byl kurník a ne hlasování. "Nejkvalitnější seriál"? To už by mě vedlo k zamyšlení a ne k nominování všeho, co mě napadne, zejména, pokud by byla dána určitá kritéria. Nejkvalitnější kdy? V uplynulém roce, nebo všech dob?

Pokud by se měla určitým způsobem vytvářet odborná versus laická porota, tak by, myslím, byl mnohem přijatelnější opačný postup. Tedy nechat odbornou porotu vytvářet nominace a všechny dohromady nechat poté hlasovat, což zcela jistě odfiltruje celou záplavu CW seriálů a podobných věcí. A že výsledek nebude striktně objektivní a že bude do značné míry ovlivněn konkrétním vkusem uživatelů a redaktorů jednoho konkrétního serveru? O to snad jde, celá skladba Serialzone je odrazem konkrétního pohledu konkrétních lidí, prosté seriálové novinky si mohu přečíst na zahraničních serverech, já tu hledám osobitost podmíněnou interakcí s lidmi, kteří se mnou sdílejí podobný kulturní kontext. A že možná nevyhraje to úplně nejkvalitnější? To se snad v žádném hlasování nedá naplno očekávat, i u celých slavných Emmy se tu rozčilujeme, že jejich výsledky jsou podivné a často zcestné. Pouhé klikání na internetu bohužel vždycky bude příliš snadné a přístupné, takže to přitáhne kde koho, na druhou stranu, s dobře zvolenými a jasnými kritérii tu určitě bude řada lidí, kteří to budou chtít vzít vážně a rozhodnou se podle svého nejlepšího uvážení. A to určitě nejenom těch s levelem 20 nebo 40+, nepochybně je tu spousta uživatelů, kteří nemají potřebu exhibovat v každé diskuzi nebo ohodnotit polovinu databáze, aniž by to cokoli vypovídalo o jejich rozhledu nebo míře soudnosti, a zároveň tu nejsou tak dlouho, aby level nasbírali například psaním názorů nebo přidáváním obsahu. (To není mířené proti komukoli konkrétnímu, a rozhodně se tím nesnažím říci, že každý, kdo tu má vysoký level, si ho vysloužil blábolením v diskuzích.)

K tomu, jak vyfiltrovat odbornou porotu, se vyjadřovat nebudu (ač si uvědomuju, že je to ten hlavní problém, který se tady řeší), protože naprosto nemám přehled, jak to tady je s levely uživatelů, s procentuálním hodnocením jejich názorů nebo se skutečnou mírou jejich objektivity.

Původně jsem neměla v plánu napsat kilometrový příspěvek, ale asi jsem taky exhibicionista :-)

Žiji ve fikčních světech, iluzích a sebeklamech. Tak mi je, prosím, neberte!
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
3. 1. 2015 / 21:39:44 (před 9 roky)
off

Tak tohle je podle mě z návrhů nejschůdnější řešení.

MountainLionet
Uživatel od první verze | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
3. 1. 2015 / 23:46:44 (před 9 roky)
off

A co to udělat jednou ročně? Pokud je teda nápad seriózní a není to jen nějaký výkřik do prázdna. Kategorie podle žánru a nominovány by byly jen novinky z toho roku (nebo dvou let, pokud by to bylo jednou za 2 roky), třeba 6 na kategorii. Může být i kategorie složená z neamerických seriálů a v tom případě by na žánru asi nezáleželo. Nominace by proběhla v jednom týdnu a z nominovaných by šlo těch šest do dalšího kola, kde by pak zase všichni rozhodli o vítězi. Dělat ceny v rámci celkové historie je podle mě kontraproduktivní.

In a land of predators a lion never fears the jackal.