Diskuzní fórum

Serialzone awards

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
4. 1. 2015 / 00:44:00 (před 9 roky)
off

No jo, ale já třeba zkouším většinu novinek, a protože už těch starých seriálů sleduju hodně, sleduju i asijské seriály, ne jen americké, neomezuju se jen na pár žánrů, tak často ani nestihnu zkusit seriál v jeho první sezóně. Snad neexistuje seriál, kde bych nebyla pozadu aspoň měsíce. Někdy vyloženě čekám třeba rok dva, abych zjistila, kam se to vyvine, abych si neoblíbila postavu, ze které udělají úplného vola. Novinky neznám tak dobře. I ty, co jsem už vidět stihla, se podle mě pořádně ještě nerozjely, ale zatím z letošní sezóny nepovažuju nic za žádný zázrak, nic, co bych za pět let řadila mezi ty nejlepší. Já vím, že ne každý sleduje seriály tak jak já, i když jsem postřehla, že ragelly, kterou snad za laika nepovažujeme, relativně často zmínila, že seriál teprve vidět plánuje, ale i tak mi připadá opomenout ty staré a soustředit se na novinky... Chci tím říct - kolik lidí může říct, že opravdu dobře poznal všechny nebo alespoň většinu seriálů, které premiérovaly za poslední rok? U seriálu s nedokončenou první řadou může každý díl udělat hodně. Pokud se chystáte odpovědět něco jako no a co, tak se zeptejte sami sebe, jaký to pak má smysl?
To bych spíš udělala zvlášť kategorii novinek, starších a třeba i zrušených seriálů. Tak by výsledky nebyly ovlivněny tím, že novinky jsou prostě víc na očích oproti dávno ukončeným. Teď uvedu možná ne zrovna nejlepší příklad, ale lepší mě v tuhle chvíli nenapadá. Upíří deníky a Buffy. Zatímco deníky vyhrávají většinu diváckých cen, jsou velmi populární apod., lidi, kteří se zajímají o víc, než s kým skončí Elena, většinou seriál spíše pohaní, než pochválí, dokonce tu jejich vítězství bylo zmíněno jako příklad nesprávného výsledku. Naopak Buffy, ač v některých ohledech velmi podobný seriál, je považován za kultovní záležitost, ukázku Whedonovy geniality a o její kvalitě se prostě nehádá. Jenomže je to od jejího finále cca 10 let, i u nás už byl vysílán mnohokrát, aby už moc nevzbuzoval pozornost, a dnešní mladá generace, která tvoří na netu většinu, už jej většinou bude považovat za příliš starý, aby je zajímal (Vždyť oni tam ani prve neměli mobily!). Pro některé hotový F. L. Věk. Ač si třeba myslíte opak, pro tuto názornou ukázku předstírejme, že je Buffy kvalitnější. Ale vyhrála by, když zvážíte, co jsem vypsala?

inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
4. 1. 2015 / 00:56:03 (před 9 roky)
off

@ML, ševča: no to, čo napísala ML, je samozrejme blbosť...predsa viete, ako funguje Emmy, People's Choice Awards, atď., jednoducho je možné nominovať iba seriály, kt. sú aktuálne vysielané v danej sezóne...t.j. robili by sme napr. rebríček za sezónu 2014/2015, tak by sa tam mohli nominovať iba seriály, kt. v tejto sezóne začali/pokračujú novú sériu + ak chcem zahrnúť aj káblovky, tak sa bude rátať aj letná sezóna z roku 2014...a potom keď zas budú rebríčky za sezónu 2015/2016, tak sa tam bude rátať aj leto 2015, atď...to ale už záleží len od dohody, či tam dáme len seriály komerčných staníc alebo aj káblovky...ale keďže nie sme žiadna špeciálna odborná porota, ani nič podobné, myslím, že to v pohode môžme mixnúť...

// a čo sa týka tých starých seriálov, kt. sú už dávno ukončené/zrušené, tak to je podľa mňa úplne odveci...na jednom seriálovom blogu(serialy.sk) už niekoľko rokov podobný rebríček existuje a funguje to podľa mňa perfektne...každý rok je nová anketa...a takto som si to od začiatku predstavoval, ak niekto myslel niečo také, že tam budú aj Friends, MASH, etc. etc. staré veci, tak to je úplná blbosť...na to tu existujú rebríčky, kde sú všetky seriály, kt. kedy existovali, na to netreba robiť takéto "awards"...

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Editováno: 2x | Naposledy: 4. 1. 2015 / 00:59:40
Teresa H.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
7. 2. 2015 / 22:20:35 (před 9 roky)
off

Také by se mi něco takového moc líbilo :)

Lily Downfall
Editováno: 1x | Naposledy: 7. 2. 2015 / 22:20:46
Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
20. 2. 2015 / 20:44:02 (před 9 roky)
off
inekafe napsal(a):

@Fruiko: a prečo nespraviť 2 rôzne rebríčky? "Divácka cena SerialZone" a "Redaktorská cena SerialZone" - redaktorov poznám veľa, aspoň z fóra a viem, že by tam PLL, TVD a podobné hovadiny nevyhrali ;D v podstate ako existujú v realite People's Choice Awards a tie ceny kritikov, tak toto by bolo niečo podobné..."obyčajní" SerialZoňáci nech si zvolia akúkoľvek debilinu chcú a redaktori zase niečo iné a hlavne kvalitnejšie :))

Toto vyznelo akoby neredaktor nemal vkus...just sayin :D

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
inekafe
20. 2. 2015 / 20:51:22 (před 9 roky)
off
phoboska napsal(a):

Toto vyznelo akoby neredaktor nemal vkus...just sayin :D

tak to si veľmi vnímavá, presne tak to totiž vyznieť malo! :D ale nie, len troška kiddingu na večer :)) ...or am I? -_-

Nyx
20. 2. 2015 / 20:56:40 (před 9 roky)
off
inekafe napsal(a):

tak to si veľmi vnímavá, presne tak to totiž vyznieť malo! :D ale nie, len troška kiddingu na večer :)) ...or am I? -_-

Som pobúrená, budem sa sťažovať :D

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
inekafe
20. 2. 2015 / 21:04:34 (před 9 roky)
off
phoboska napsal(a):

Som pobúrená, budem sa sťažovať :D

a na čo? na to, že mám lepší vkus? suit yourself, babe :P :))

Nyx
20. 2. 2015 / 23:06:25 (před 9 roky)
off
inekafe napsal(a):

a na čo? na to, že mám lepší vkus? suit yourself, babe :P :))

Tsss, že lepší vkus. Vkus je relatívny pojem, pre teba je vkusé niečo iné ako pre 10 iných ľudí. Neškatuľkuj, lebo ťa prestanem ľúbiť :P

inekafe
20. 2. 2015 / 23:27:02 (před 9 roky)
off
phoboska napsal(a):

Tsss, že lepší vkus. Vkus je relatívny pojem, pre teba je vkusé niečo iné ako pre 10 iných ľudí. Neškatuľkuj, lebo ťa prestanem ľúbiť :P

samozrejme, že je...popravde ja mám taký názor, že temer všetko je relatívne svojím spôsobom ;D a čo sa týka tej druhej veci, tak netrep, to je podobný kidding ako tento môj and you know it :* :))

Nyx
20. 2. 2015 / 23:39:09 (před 9 roky)
off
inekafe napsal(a):

samozrejme, že je...popravde ja mám taký názor, že temer všetko je relatívne svojím spôsobom ;D a čo sa týka tej druhej veci, tak netrep, to je podobný kidding ako tento môj and you know it :* :))

If you say so :D

4/4
1234