Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Popíšu situaci:
Chci se přihlásit ke svému účtu v novém prohlížeči. Spustím prohlížeč (aktuálně Microsoft Edge, ale stejně se web chová i v IE nebo Chromu) a správce hesel KeePass, přes který jsem si nedávno nechal vygenerovat a uložit nové heslo (obsahuje všechny možné speciální znaky). Nalistuju přihlašovací stránku a nechám KeePass vyplnit všechna políčka. Odešlu formulář, ale ouha, asi jsem zapomněl heslo.
No nic, třeba to rozhodila ta autovyplňovací funkce. Vepíšu teda mail ručně a zkopíruju heslo. Ve vložení mi ale zabrání nějaká „inteligentní“ funkce, která mi text, který chci vložit do pole pro heslo přehodí do pole pro mail. Ctrl + V ani klik pravým myšítkem > Vložit nefunguje. Fajn, najdu si, jak ty znaky zapsat a konečně je do toho pole dostanu. Ouha, zase jsem zapomněl heslo.
Asi mám sklerózu, nechám si ho poslat na mail. Mail přijde, já přejdu na stránku pro nastavení nového hesla, vložím tam to ze KeePass (tentokrát už ho vložit do správného pole dokonce jde) a odešlu formulář. Systém mi oznámí, že mám heslo změněné a doporučí, ať ho znova nezapomenu.
Zkusím se tedy odhlásit a opět přihlásit. Vložím heslo z KeePass a… zase jsem ho zapomněl. OK, napíšu ho tam ještě jednou ručně. Tak nic, zase ta skleróza. Původně jsem zábavné pojetí všech hlášek u zapomenutého hesla ocenil, ale vzhledem k tomu, že je to jediný způsob, jak se můžu přihlásit, už to tak vtipné není.
Byl bych rád, kdyby se s tím dalo něco udělat. Další detaily případně poskytnu.