Martin se živí jako privátní kuchař. Lidé si ho najímají na různé oslavy, svatby a grilovačky. A chce vyzkoušet nové ohňové recepty a kamarádi v rolích pokusných králíčků posoudí, jak se mu povedly.
Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů
Ale protože je víkend, měl by začít pořádnou snídaní, se kterou pomůže šikovný Jakub. Kluci a táta si dají vejce z trouby. Martina pak čeká nákup vysoké roštěné. Podívá se rovnou do bourárny, aby si vybral nejlepší kousek. Pro chuť uvaří něco z obřích žampionů. Portobello.
Jako ideální přílohu k masu je bruschetta s chutným dipem z avokádového másla. A nakonec salát Caesar, který doprovodí zlatý hřeb nedělního vaření – rib eye steak. Chlapi si dají maso a cukrářka Iveta upeče ostružinový koláč s jablky, na který se už těší Mates. Táta Martin si libuje, jaký je to krásný pocit, když nemusí všechno vařit sám.