Epizoda 3×11 – Vražda na jídelníčku (Mord à la carte)
96 %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.
V luxusní vídeňské restauraci se náhle skácel k zemi Stefan Gruber, jeden ze dvou majitelů podniku. Šlo o nehodu, chorobu, nebo to byla vražda? Tuto otázku musí zodpovědět komisař Moser. Gruber restauraci dva roky vedl s Nickem Konradem, nejprve přítelem, potom obchodním partnerem. Detektiv se od personálu dozvěděl, že to v poslední době mezi společníky příliš neklapalo. Oč přesně šlo, nikdo neví. Z jejich společné kanceláře prý bývaly často slyšet zvýšené, rozčilené hlasy. Důležitou roli v případu hrají také zavržená milenka, zklamaná manželka a panovačná matka. A samozřejmě touha po majetku. Opomenout však nelze ani hlavní předmět doličný, láhev lahodného červeného vína Chateau Petrus, ročník 1989.