Akože, vizuálne je to určite zážitok. Pre ľudí, čo si užívajú úzkosť, tiež. Ale o čom to tak celkovo má byť? Po dvoch častiach nevidím poriadne "stakes", ani som sa nepobavila, nezamyslela... Je to pre mňa len taký videoklip bez hudby.
Čo je dobré
+ vizuál
+ obsadenie
+ hudba
+ prostredie
+ komplimenty Chicagu
Čo by mohlo byť lepšie
- navodzuje depresiu
- má to vôbec dej?
V zahraničí se o tomhle seriálu mluví hodně a hrne se na něj chvála ze všech stran. To, samozřejmě v kombinaci se zajímavým prostředím, mě donutilo zařadit si ho na watchlist a sledování propadnout. O úspěchu první řady mluví hodně nahlas to, jaké hvězdy se zde ukázaly v hostujících rolích v řadě druhé.
Je to moderní náhled do profi-kuchyně. V první řadě jde spíš o zlepšení standartů a posunutí bistra na vyšší level než jen vydávání sendvičů. Druhá řada se potom hrne za snem být špičkou ve svém oboru a upřímně se nemohu dočkat, co nabídne ta třetí, až dorazí.
Je to intenzivní náhled do místa plného stresu, chaosu a jídla, který je ve svém podání hravý, neokoukaný a tím pádem nesmírně zajímavý. Pořád se něco děje a není čas se zastavit a přemýšlet nad tím. Kamera experimentuje a funguje tak, jako málokdy a málokde. Postavy rostou, vyvíjejí se a člověk je má radši, čím víc času s nimi stráví a čím víc jim dokáže rozumnět. Mimochodem epizoda Ryby z druhé řady je nejintinzivnější hodina televize v roce 2023.
Třetí série je pro mě trochu krok zpátky nebo minimálně do strany, hlavně protože to příběhově přešlapuje na místě a jen málo se to posouvá. To, co se chválilo předtím, pořád na pochvalu zůstává, jen ten děj se vleče. A závěr to nechává vyznít, jakože vše je jen přípravou na další řadu, kde se zase intenzita vystupňuje. Souhlasím s tím, že Ubrousky jsou nejlepší epizodou a jako již obvykle hvězdní hosté si kradou scény pro sebe a prostě zůstanou v hlavě. Ať jde o Jamie Lee Curtis, Jona Bernthala, Olivii Colman nebo Joela McHaleho, všichni mají i na malém prostoru vliv na hlavní hrdiny.