S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za keltskou magií aleje menhirů v Carnacu, průmyslovou výrobou mořských ústřic a na ochutnávku zkvašeného jablečného moštu jménem cider.
Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů
Nejzápadnější výspa kontinentální Francie je známa především díky mystickým i tajuplným keltským památkám. Kouzelník Merlin tu údajně žil a je pochován v lese Brocéliande, kde král Artuš spolu s rytíři kulatého stolu hledal ztracený Svatý grál. Tolik legendy. Po celém regionu se však nacházejí dolmeny a menhiry, které keltskou minulost připomínají skutečně hmatatelně. Nejznámější megalitická památka se nachází v Carnacu, kde stojí na tři tisícovky menhirů ve vyrovnaných řadách a nikdo nedokáže s jistotou vysvětlit proč. Přestože Bretaň má dlouholetou vinařskou i pivní historii, nejoblíbenějším tamním nápojem je cider – zkvašený jablečný mošt s mírným obsahem alkoholu. Pije se hlavně na slavnostech Fest Noz, které mají sice středověký nádech, ale jejich tradice se datuje jen do padesátých let minulého století.