S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na pastvu za "argentinskými steaky", propracovanou kulturou stolování, hvězdami koňského póla i plešatým strašidlem.
Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů
Argentinská oblast Córdoba se rozkládá uprostřed druhé největší jihoamerické země. Ve stejnojmenné metropoli žije skoro 1,5 milionu lidí. Starobylé město založili španělští kolonizátoři v roce 1573. V těch dobách bylo centrem vzdělanosti a obchodu celého regionu a také dnes je jedním z hlavních univerzitních měst Argentiny. Nachází se tam 15 vysokých škol, do nichž dochází na deset tisíc studentů. A ti mají večer na výběr z řady skvělých restaurací. Způsoby argentinského stolování zaslouží velkou pozornost a leckoho možná překvapí, že slavné steaky se nekoření a k jejich úpravě se používá pouze sůl. A stejně udivující je fakt, že po pastvinách v okolí Córdoby pobíhá čím dále tím méně hovězího skotu, který nahrazuje pěstování sóji. Naopak stále velkou popularitu si udržuje koňské pólo.