S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za nostalgií balatonského jezera, tajemstvím rybí polévky haláslé, do vinných sklípků i vyhlášených maďarských lázní.
Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů
Jen málokterý kraj v sobě snoubí tolik historie, přírody, tradic i moderního životního stylu jako západní Maďarsko. Jméno Panonie dostal už přede dvěma tisíci lety, kde se kolem dunajských břehů začaly rozmísťovat římské posádky. Základy kamenných domů a cest ostatně tuto dobu stále připomínají. Pro české turisty z doby reálného socialismu je však Panonie spojená především s největším evropským sladkovodním jezerem. Řada z nich se dnes sice k Balatonu vrací, ale tisíce jiných dávají přednost pobytu ve zdejších lázních. Těm vévodí Hévíz se svým unikátním termálním jezerem, které i v zimním období oplývá teplotou jižních moří. Panonie je dobrým cílem i pro stále se rozmáhající gastroturistiku. Kdo neochutnal haláslé, neví, co je rybí polévka. Tamní kuchyně se pochopitelně neobejde bez papriky a tajemství vyhlášené maďarské přísady stojí určitě za prozkoumání.