S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na ochutnávku švýcarských sýrů, za nejvýše položeným metrem na světě a legendou o bernardýnském soudku rumu.
Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů
Jihošvýcarský kanton Wallis je místem samých „nej“ – největší počet čtyřtisícových vrcholků v Alpách, nejvyšší hora Švýcarska, nejvýše položené metro na světě, nejvyšší přehradní hráz v Evropě, nejluxusnější horská střediska, jakými jsou třeba Crans Montana, Saas Fee nebo Zermatt. Do posledně jmenovaného se ale třeba běžným autem už nepodíváte, vjezd je povolen pouze elektromobilům. Zdravé životní prostředí si místní obyvatelé chrání nejen kvůli turistickému ruchu, ale také kvůli zemědělství. Pod zasněženými štíty hor se vyrábějí nejen pověstné švýcarské sýry, ale také výborné víno a další produkty. Přestože ve sněžném skupenství je v kantonu vody dostatek, v tekutém se některým údolím nedostává. Proto obyvatelé už ve středověku vybudovali unikátní systém zavlažovacích kanálů zvaných sounen.