Jardovi přivezli vysněný pivovar. A pro samou radost o tom zapomněl říct Mašlíkové, tak za ní poslal Olíka. Ta se ale pomstí Mance, když jí přeplatí pomocnici, se kterou se dohodla, že ji zastoupí, když bude na dovolené. Trébl poprosí Mika, aby pomohl Kláře s autem. Mike musí improvizovat, protože Klára má píchnuté nejen kolo, ale i rezervu. Do Grandu přichází na pozvání Juniora nový šéfkuchař Robert. Kluci nevědí, co od něj čekat. Robert se chová samolibě a požádá Juniora, aby se kluků zbavil.
Kuře v krémové omáčce Suroviny
kuře (nejlépe kukuřičné) 1 kus, crème fraîche 500 ml, suché bílé víno 250 ml, vývar 500 ml, malé perlové cibulky 100 g, lesní houby či žampiony 250 g, žloutky 4 kusy, citronová šťáva 6 cl, mouka 4 lžíce, kukuřičný škrob 1 lžíce, máslo 1 lžíce, sušená petržel 1 lžíce, cukr 2 lžíce, sůl, pepř Postup
Syrové kuře naporcujeme a necháme asi hodinu táhnout ve vývaru 90C°. Maso obereme od kosti, nakrájíme na větší kusy, posypeme moukou, solí a pepřem a opečeme na másle. Zalijeme vínem a vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Hotové kuře vyndáme, do omáčky přidáme vývar, smetanu a créme fraiche, varem zredukujeme a nakonec zašleháme žloutky smíchané s citrónovou šťávou. Cibulky a houby opečeme na másle, přidáme trochu vývaru a necháme zkaramelizovat. Podáváme ke kuřeti spolu s opečenými špeclemi.
Liu: Kdyby někdo slušnej koupil flašku a pozval mě... Mike: Tak dobře, já od tebe koupím tu tvoji hadí hrůzu! Liu: Tak jo, tři sta! Burák: Tři sta, to je nějaký levný, ne, za dva hady? Liu: Tak čtyři sta! Mike: Tak děkuju!