Hovězí carbonnade Suroviny
hovězí kližka 1 kg, máslo 150 g, olej 150 ml, vinný ocet 2 lžíce, 4 větší cibule, 4 stroužky česneku, hnědý cukr 1 lžíce, 1 lžíce polohrubé mouky, 600 ml hořké černé pivo, 600 ml vývar, 2 bobkový listy, 4 snítky tymiánu, sůl, pepř, bageta, dijonská hořčice Postup
Kousky masa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na másle a oleji. Maso vyjmeme a ve výpeku osmažíme nakrájený česnek a cibuli. Přidáme vinný ocet, cukr, černé pivo, koření a vývar. Maso vrátíme zpět a dáme asi na 2 hodiny dusit do trouby. Opečené plátky bagety potřeme dijonskou hořčicí, poskládáme je na povrch masa a ještě půl hodiny zapečeme.