Holandský řízek Suroviny
libový bůček bez kosti 400 g, sýr na strouhání (eidam či čedar) 200 g, uzený bůček či slanina 100 g, mléko 200 ml, vejce 2 kusy, strouhanka 150 g, hladká mouka 50 g, sádlo na smažení, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, hladkolistá petržel, citronová kůra Postup
Bůček nasolíme, umeleme, promícháme s mlékem a necháme v chladu odležet, až se mléko zcela vsákne. Přidáme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájený uzený bůček, petržel, citrónovou kůru a muškátový květ, osolíme a opepříme. Z hmoty tvoříme kulaté řízky, které obalíme v trojobalu a pozvolna osmažíme v sádle dozlatova.
Liu: Zapomeň na to, že žlutej chlap chrlí moudra na počkání. otec Šimon: Já bych jedno měl, že jediná věc, která nejde vzít zpátky, je čas. Liu: Tak to je moudro!
Liu: Protože vy, bílý chlapi blbnete jenom kvůli ženskejm. Burák: A vy? Liu: Jako my žlutý? otec Šimon: No. Liu: To taky, ale taky trochu blbneme kvůli cti, ale to bych vám blbě vysvětloval!