Manka odjíždí na dovolenou a nechává hospodu na starosti Malvíně a Jardovi. Malvína vaří segedín podle Mančina receptu, ale pak se zjeví kluci a dají jí jiný recept a Malvína, nezvyklá vařit maso, je z toho úplně vedle. Segedín se nakonec podaří a všichni Malvínu chválí. Do Grandu přijede televizní štáb, který si zavolal nový šéfkuchař Robert. Ten se chystá natočit, jak to tam vypadá a jak to tam všechno chutná. Kluky vyžene z kuchyně a podává nepovedené jídlo. Mike a Burák proto požádají Trébla, jestli mohou odejít a dluh splatit jiným způsobem. To Roberta vyprovokuje a navrhne kuchařský souboj. Junior se bojí výsledku a souboj zfixluje a kluci prohrají.
Kachní prsa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem Suroviny
kachní prsa s kůží 8 kusů, slanina 200 g, jablka 4 kusy, kmín, ocet, vinný ocet, červené víno, červené portské víno, sůl, hnedý cukr, jíška, pomeranče 2 kusy, badyán, skořice, brusinky, hřebíček, brusinkový džem Na knedlíky
moučné brambory 2 kg, vejce 10 kusů, veka 1 kus, hrubá mouka Postup
Syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a vymícháme těsto. Tvarujeme koule, které uvaříme ve vodě. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájené zelí, cukr, sůl, červené víno, pomerančovou šťávu, ocet, med, brusinkový džem, badyán a skořici. Promícháme a povaříme. Nakonec nastrouháme jablko a pomerančovou kůru. Kůži na kachních prsíčkách nařežeme do mřížky a opečeme na pánvi z obou stran. Necháme dojít v troubě na 90C asi 10 minut.
Burák: Už sem tě zažil, že si dal lidem do držky kvůli menším věcem. Mike: Chtěl tyátr, měl tyátr. Udělal z nás blbce a s tímhle tím já dokážu žít. Burák: Jo? Kde se v tobě bere ta velkorysost? Mike: Nikdo není dokonalý, Buráku.