Pastýřský koláč Suroviny
mleté jehněčí nebo hovězí 500 g, cibule 2 kusy, karotka 4 kusy, drcená rajčata či rajčatové pyré 1 plechovka, moučné brambory 500 g, vývar 500 ml, pastiňák 2 kusy, cheddar 50 g, plnotučné mléko 200 ml, dezertní červené víno 100 ml, olej, tymián, máslo, sůl a pepř Postup
V kastrolu na oleji s máslem opečeme namleté maso s cibulí a mrkví. Přidáme rajčata, tymián, trochu vína a vývaru, zakryjeme a dusíme 40 minut. Brambory s pastinákem (číst pastynák)uvaříme v osolené vodě a mléce do měkka, scedíme, prolisujeme, přidáme čedar a vymícháme s mlékem a máslem. Masovou směs nandáme do zapékacích misek, nahoru rozprostřeme pyré, vidličkou nakypříme, přidáme kousky másla a zapečeme v troubě.
Klára: Musel si ze sebe dělat Saturnina? Mike: No, ono se to tak nabízelo, když sem nebyl moc dobrej ke stolu. Klára: Takže, přeci jen uražená mužská ješitnost!