Francouzský toast Suroviny
toastový chléb, rohlík, bageta nebo brioška; vejce, smetana 33%, vanilkový cukr, skořice, moučkový cukr, šlehačka, máslo, med nebo javorový sirup Postup
Vejce rozšleháme se smetanou a částí vanilkového cukru a skořice. Plátky toastového chleba nebo briošky namočíme do rozšlehaného vejce a opečeme je na másle. Hotové toasty dáme okapat na ubrousek, posypeme cukrem a můžeme potřít jamem, pokapat medem nebo sirupem.
Renáta:(ke Kláře) Já vůbec nechápu, jak tě mohlo napadnout si někoho takovýho přitáhnout na oběd. Mike: No, ona mně nepřitáhla. Já sem přišel úplně sám.
Karel Trébl: Renátko, ty jsi mně asi špatně slyšela. Mika jsem pozval já. Didi: Je ti dobře, babičko? Renáta: Ne, není mi dobře, holčičko. Musím si odskočit!
Mike: Doteď sem dolejzal, protože sem tvoji maminku naštval. Didi: Dneska měla docela blbou náladu. Mike: Hm, to oni holky někdy mívají blbou náladu. Klára: Hele, vy ste na mně asi zapomněli, ale já tady ještě pořád sem. Takže, Didi do postele a Mike domů. Didi: Asi špatně dolejzal!