Kluci se chtějí vyvléknout z práce v hotelu, protože se chystají trhy a chtějí si vydělat peníze. Šimon jim přislíbí, že pozve jeptišky a mohou to udělat jako charitu. Jenže v hotelu se jim Robert vysměje. Burák najednou dostane záchvat kašle, protože omylem vdechne koření. Mike hned dostane nápad - řekne, že Burák to měl celou noc a ještě k tomu zvracel. Renata se lekne nákazy a donutí Roberta povolat druhou směnu. Ale pak je načapá na trhu. U stánku není moc lidí a vypadá to na malý výdělek. Když ale jeptišky zazpívají, zákazníci se začnou hrnout. Vydělané peníze kluci dělí na dvě části. Jenže Šimon jeptiškám omylem dá tu větší část, kterou si kluci chtěli nechat pro sebe.
Manka se chystá na příjezd Bédy, což vzbudí v hospodě rozruch. Jarda podezíravě vyzvídá, co je Béda zač. Dozví se o něm, že je potomek slavného skladatele Vyhnálka. Renata zjistí, že Klára hledá brigádnici. Přemluví svou kamarádku Evu, aby brigádu přijala a ukradla smlouvu, co podepsaly. Pak do cukrárny pošle kontrolu, která zjistí, že Eva nemá pracovní smlouvu a Kláře tak hrozí pokuta za práci načerno.
Ztracená vejce "Benedikt" na toastu Suroviny
žemle na hamburgery 2 kusy, šunka 4 plátky, ztracená vejce 2 kusy Na holandskou omáčku:
máslo 100 g, bílé víno 100 ml, vinný ocet 50 ml, čerstvě mletý pepř, nové koření, bobkový list, cukr 1 lžička, čerstvý žloutek 2 kusy, citrónová šťáva z čerstvého citrónu, sůl, čerstvý estragon Postup
V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do těžšího kastrůlku, osolíme, opepříme, přidáme svar z vína, vývaru, koření, cukru, vinného octa a rozšleháme do pěny. Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat!! Dochutíme jí citrónovou šťávou a případně čerstvým estragonem. Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril. Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme holandskou omáčkou.